lauantai 27. kesäkuuta 2015

Haaste ei-haastetulle

Nyt kun ei ole muutakaan kirjoitettavaa näin kesäloman aikana, niin ajattelin tehdä tämän haasteen. Edellisen blogin seuraajat saattavat ehkä muistaa kuinka sanoin, etten tee enään ainuttakaan haastetta, mutta tulinpa toisiin ajatuksiin... Tää on vaan niin mielenkiintoisen oloinen haaste, ettei tätä voi olla tekemättä! Pitkään odotin, että joku haastaisi mut tän tekemään eikä mua vieläkään periaatteessa haastettu - tai no, miten nyt tahtookaan ymmärtää Suvin haasteen :)


Ohjeet ovat helpot: lisäät vain tuon ylempänä olevan kuvan postaukseen ja vastaat kymmeneen kysymykseen perustellen ne. Sitten pitäisi haastaa kolme muuta blogia haasteeseen. Joten eiköhän aloiteta! :)

1. Hevoset vai ponit?
Molemmat. Vaikka blogin nimi viittaakin vahvasti poneihin, pidän paljon myös hevosista - etenkin suomenhevosista. Pituuteni puolesta alan olemaan hieman pitkä varsinkin pienimmille poneille, mutta henkisesti oon edelleen ponityttö. Hevoset eivät läheskään ole kaikki mieleeni, vaan olen hieman "nirso" niiden suhteen.2. Kenttä vai maneesi?
Sanoisin tähänkin, että molemmat. Molemmissa on hyvät ja huonot puolensa: Ponilaaksossa on sekä kenttä että maneesi, jolloin sadekeleillä on helppo mennä maneesiin, Mikkolassa taas oli vain maneesi, jolloin lämpimillä ilmoilla oli aivan kamala ratsastaa. Leiripaikassa taas oli vain kenttä, jolloin sateellakin piti ratsastaa siinä. Jos kuitenkin on aivan pakko valita niin vastaukseni on kenttä - kentälle vaan on niin ihana päästä pitkän maneesikauden jälkeen!

3. Koulu, esteet vai maasto?
Koulu. Tietysti tää vaihtelee hevosittain, esimerkiksi Makkaralla en yhtään tykkää mennä koulua vaan enemmänkin esteitä ja maastoa. Esteet tulee hyvänä kakkosena ja maastoilu on mulle edelleenkin jotain speciaalia, jota tapahtuu korkeintaan sen pari kertaa vuodessa. Tykkään kuitenkin loppujen lopuksi hioa jotain yksittäistä asiaa, jonka takia kouluratsastus on se mun juttu. Lisäksi esteet jännittää mua hieman, varsinkin tietynlaisten epäonnistumisten jälkeen.

Kuva: Himmu


4. Raippa vai kannukset?
Sanoisin, että raippa. Raippaa pidän joka tunnilla mukana vaikken sitä käyttäisikään, kannuksia käytän vain parilla hevosella sekä koulukisoissa. En luota jalkaani niin paljon, että voisin kannuksia pitää melkeinpä kellä tahansa.

5. Suojat vai pintelit?
Suojat. Jos aivan rehellisiä ollaan niin en osaa enään varmaan edes sitoa pinteleitä... Mikkolassahan käytetään enemmän pinteleitä kuin suojia - en saa mitään hevosta päähäni jolla olisi nykyään suojat - kun taas Ponilaaksossa on vain suojia.

6. Lyhyt vai pitkä raippa?
Tässä herää kysymys, että mikä luokitellaan pitkäksi raipaksi? Omasta mielestäni käytän koulutunneilla puolipitkää raippaa, joka saattaa jonkun mielestä olla pitkä ja joidenkin mielestä lyhyt. Esteillä ja maastossa on sitten käytössä lyhyt raippa. Vastaan siis puolipitkä.

7. Tarhaus yksin vai laumassa?
Laumassa. Hevonen on laumaeläin ja tarvitsee lajitovereiden seuraa. Tietysti jos hevonen tulee huonosti toimeen muiden kanssa, niin yksin tarhaus on parempi vaihtoehto. Tiedän paljon näitä muiden kanssa huonosti toimeentulevia ja ovat tyytyväisen oloisia, kunhan näköetäisyydellä on kaveri.8. Ratsastuskoulu vai yksityistalli?
Molemmista mulla on jonkinlaista kokemusta. Ratsastuskoulu on kuitenkin tähän oma vastaukseni. Tämä ihan vain siksi, että saan siellä hyvää opetusta - eikä tarvitse itse miettiä, että mitä tunnilla tekisi. Yksityistallit taas ovat ihanan rauhallisia, mutta liika rauhallisuus ei oo mulle mieluista vaan tarvitsen pientä tohinaa ympärilleni.

9. Vuokrahevonen vai oma hevonen?
Vuokrahevonen. En koe olevani tarpeeksi kokenut omaan hevoseen, varsinkaan kun lähipiirissäni ei juurikaan ole hevosista tietäviä jotka osaisivat auttaa sen 24/7. Vuokrahevoseen ei myöskään tarvitse sitoutua niin paljon kuin omaan.

10. Lempihevonen?
Tarviiko tähän vastata? :D Varmaan kaikki blogin seuraajat, tallikaverit ja kaverit yleensäkin tietävät kuka lempihevoseni on. Ruttu vaan on kaikinpuolin täydellinen hevonen, jonka kanssa saan kaiken sujumaan ja saan kerättyä romuttuneen itseluottamuksen takaisin epäonnistuneen tunnin jälkeen.

Kuva: Henna
Ja sitten se vaikein osuus: haastaminen. Oon aina ollut kamalan huono haastamaan erilaisiin haasteisiin, Tätä haastetta on muutenkin nähty todella monessa blogissa, joten jos et itse ole vielä tehnyt tätä, saat tehdä tämän aivan vapaasti. En siis varsinaisesti haasta ketään.

Laittakaa ihmeessä kommentteihin joitakin postausehdotuksia! Parin viikon päästä olisi tulossa leiriin liittyvä postaus mikäli kiinnostusta löytyy multa ja teiltä - itse leiriin kun aikaa nelisen viikkoa. Ja juuri ennen leiriä saatan julkaista toisenkin leiriin liittyvän postauksen. Kertokaa ihmeessä jaksaisitteko lukea niihin liittyviä postauksia! Ja nyt kun leiriin kerran ollaan päästy niin haluaisitteko yhden ison postauksen vai monta postausta itse leiristä? Kuvia ainakin on tulossa paljon eli niille tulee luultavasti oma postauksensa heti leirin loputtua.

2 kommenttia:

  1. Ihanaa, edes joku tarttui mun blogin kautta tähän haasteeseen! :D Enkä näemä ole ainut, joka ei ole täysin perillä raippojen pituuksista, hahah :D Hyviä vastauksia oot keksiny!

    welifedream.blogspot.fi

    VastaaPoista