perjantai 17. heinäkuuta 2015

Päivitystä kuvauskalustoon

Niin siinä kävi, että keskiviikkona tuli ilmoitus, että paketti on haettavissa noutopisteestä. Ja tätä pakettia olinkin odottanut pidemmän aikaa, vaikka alunperin piti tämä hankkia vasta myöhemmin. En vain voinut vastustaa kiusausta, ja nyt kun löytyi suht halvalla juuri se oikea, jota kaveritkin suosittelivat, niin pakkohan se oli hankkia se: uusi objektiivi.

Kyseessähän on siis Tamron AF 70-300mm F/4-5.6 Di LD Macro 1:2, jonka tilasimme Gigantin verkkokaupasta. Alunperin piti hankkia Sigman "sama" versio, mutta tämän ollessa halvempi ja kaverin mukaan parempikin kuin Sigma, niin päädyin tähän. Oon nyt pari kertaa kuvaillut tällä ja totesinkin heti ensimmäiseksi, että sen käyttö vaatii paljon opettelua. Objektiivin painon vuoksi kuvat tärähtävät herkästi, joten käsillä olisi hyvä nojata johonkin. Kuvat onnistuvat hyvin myös ilman tukea, kunhan pitää käden vakaana - loogista, eikös?


Keskiviikkona otetut kuvat eivät oikein onnistuneet, mutta eiliset kuvat onnistuivat jo ihan kivasti. Roosan kanssa tosiaan käytiin satamassa ja koskella, missä tulikin jonkinverran kuvattua - niin minun kuin Roosankin osalta. Macro tuo todella kivan lisän tuohon perusobjektiiviin, ja se onkin yksi niistä asioista mitkä vaativat totuttelua. Oikein yllätyin välillä kuvia ottaessani kaikesta mahdollisesta.

(C) Roosa
(C) Roosa

(C) Roosa


Expertiltä taas tilasimme kesäkuun lopussa kaksi tuotetta: Samsung 32GB microSDHC -muistikortin ja Lowepro Stockholm 120 -kameralaukun. Muistikortti tuli muistaakseni seuraavana päivänä ja on osoittautunut oikein toimivaksi, kun taas laukku tuli tänään. Sen toimituksessa oli ilmeisesti ollut jotakin hämminkiä, mutta hyvä kuitenkin että se on nyt tullut. Laukku osoittautui yllättävän pieneksi, ja hetken äiti luulikin ettei kamera millään mahdu siihen. Helpostihan se sinne mahtui, sillä väliseinää on helppo siirrellä tarrojen avulla.


Onko teillä kokemuksia näistä tuotteista?

3 kommenttia:

 1. Sinut on haastettu :)
  http://kouluratsastajanmatkassa.blogspot.fi/2015/07/haaste.html

  VastaaPoista
 2. Ihmettelen vähän että miksi sulla on joku hevosten esittely sivu tuolla? Mikset vain voisi linkata sitä Ponilaakson sivua missä lukee kaikkien hevosten tiedot yms, kuulostaa kun pitäisit jotain omaa tallia kun täällä esittelet heppoja.... Et edes ole tainnut mennä Jollylla joten miksi esittelet senkin? Pitäisit mieluummin vaikka semmosen "lempihevoset" sivun eikä mitään esittelyä kaikille hevosille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksi ei voisi olla? Sivulla on samat tiedot kuin Ponilaakson sivuilla, tosin hieman päivitettyinä sen mukaan mitä tietoja olen löytänyt niin Sukupostista, Hippoksesta kuin Kipastakin - esimerkiksi Makkaran tiedoissa on tallin sivuille tasona 90cm, vaikka oikeasti 100cm. Ja kyllä, en ole mennyt Jollylla, mutta en ole myöskään Mintyllä. Listasta puuttuu myös Källi ja Ruuvi, mutta koska ruunat ovat yksityisiä, niin niiden "esittely" tuntuu turhalta. Tuo ei varsinaisesti ole edes esittely, vaan hevoslistaus - jota ei ole edes pakko lukea. Lempihevoset -sivu taas tuntuu hieman tyhmältä, sillä en koe olevani tarpeeksi hyvä esittelemään hevosia laajasti.

   Tarvitseeko sivulle lisätä milestäsi jotakin? Otan kaikki ideat vastaan vaikken niitä toteuttaisikaan :)

   Poista