lauantai 6. elokuuta 2016

Elämys nimeltä ahaa

Kovin kauaa en malttanut pysyä poissa tallilta leirin jälkeen, sillä olin leirin aikana sopinut Marjon kanssa rästitunnin tämän viikon maanantaille. Toukokuulta (muistaakseni) mulle oli jäänyt rästiin yksi tunti, joka minun oli mahdollista suorittaa juhannusviikolla. Olin kuitenkin töissä, joten tunti oli jälleen siirtynyt. Ajattelin tulevani todella myöhässä tallille, mutta ilokseni huomasin, että hevoseni oli jo valmiina tunnilla. Ainut vain, että mun tarvitsi ottaa vain satula tallista. Kävin juttelemassa nopeasti Marjon kanssa ja sovittiin, että voisin muiden tapaan mennä kangilla tai sitten ihan nivelillä, miten itse vain tahdoinkaan. Päädyin kuitenkin menemään nivelillä, koska en löytänyt sopivia kankia. Kannuksia en kuitenkaan jaksanut enää alkaa ottamaan pois, joten hieman kysymysmerkkinä lähdin satulan kanssa tallista. Eipä siinä mitään - enköhän malta odottaa seuraavaan kankituntiin, kun edellisestä on juuri "toivuttu"! :D
Milloinkohan oppisin ratsastamaan oikeasti sopivilla jalustimilla... Kaikki kuvat (C) Vekku
Satuloin hevosen ja nousin kyytiin maneesissa, josta jatkettiin kentälle. Tässä vaiheessa mun olisi pitänyt tajuta ottaa suojat Sepon jaloista pois, oli nimittäin "ihana" pesuhetki ennen kuin lähdin kotiin... Joka tapauksessa, Seppo tuntui heti alkuun kamalan pitkäkaulaiselta ja mulla menikin hetki totutella ruunalla ratsastamiseen. Yllätyin positiivisesti, kun Seppo myötäsi hieman niskastaan työskentelyn alkaessa alkuverryttelyjen jälkeen avotaivutuksilla käynnissä ja laukkavoltilla. Eihän se nyt koko tuntia pyöreämpänä liikkunut, se on aika harvinaista herkkua mulle näin hetkellisestikin. Seppo liikkui ihan mukavasti ja avotaivutuksetkin onnistuivat, vaikka tuppasin pitää kulmauksen turhan jyrkkänä alkuun. Laukassa yritin keskittyä niin hyvin kuin pystyin siihen, että ratsastaisin laukkaa lantiolla enkä yläselällä - se kun elää ajoittain ihan omaa elämäänsä. Ajoittain onnistuinkin ihan hyvin, vaikken ollutkaan täysin tyytyväinen. Raviavotkin sujuivat kivasti ilman mitään suurempia ongelmia, mutta auta armias kun käskyksi tuli laukata pitkä sivu avomaisesti! Vasempaan kierrokseen ei siitä meinannut tulla yhtään mitään, meinasin jo turhautua asiasta. Välikäyntien jälkeen vaihdettiin suuntaa ja tultiin samaa avotehtävää. Käynnissä ja ravissa avot sujuivat hyvin, mutta askellajin muuttuessa laukaksi ajattelin hetken leikin jättämistä kesken. Alkuun ei sujunut lainkaan tähänkään kierrokseen, mutta viimeiselle kerralle pusersin sieltä pienen pätkän avoa. Se oli siis todella lyhyt matka, ehkä kahden kirjaimen väli jos sitäkään. Olin kuitenkin tyytyväinen, sillä sain tehtyä vaaditun asian.
Tultiin vielä kolmikaarisella laukkatehtävää oikeassa kierroksessa. Nostettiin päädyssä laukka ja ensimmäisen kaaren jälkeen pituushalkaisijalle käyntiin. Uusi laukka ja jälleen käyntiin pituushalkaisijalla. Vielä laukannosto ja jatkettiinkin sitten pitkä sivu laukassa, mikäli tilaa vain oli. Seppo nosti hyvin laukat suoraan käynnistä, itse asiassa taisin jopa hieman säikähtää kun nostot tulivat oikeasti käynnistä eikä vasta miljoonan raviaskeleen jälkeen. Ainut mikä jäi harmittamaan oli siirtymiset käyntiin. Laukka oli sopivan hidasta, pohje oli lähellä ja silti Seppo sai sinne ne raviaskeleet, eikä aina edes malttanut siirtyä käyntiin. Noh, koulutunnit harvoin onnistuvat osaltani täydellisesti, joten pitihän siellä jotain epäonnistakin olla mukana! Koin kuitenkin jotain ahaa-elämystä, mitä tuli Sepon ratsastettavuuteen. Vielä tosiaan kun nuo jalustimet (ja ryhdin) handlaisi niin kaikki olisi suhteellisen hyvin.
Nämä viimeiset kuvat onkin jo sitten loppuraveista
Pitää oikeasti tehdä tuolle ryhdille jotain, se on nimittäin aika kamala.
Tällä kertaa hieman lyhyempää tuntisepustusta, toivottavasti tästä sai selkoa, että mitä tehtiin.. Nyt tässä tulee jälleen taukoa ratsastukseen, sillä tunnit alkavat reilun viikon päästä eli 15.8. Oma tuntipäiväni on vielä hieman kysymysmerkki. Toivoin torstaita ja perjantaita, mutta varmaksi ei osattu sanoa mitään. Mahdollisesti saatan alkaa käyttämään bussiakin pääosin kulkemisessa, mikä ei sinäänsä ole harmittava asia - ainut vain, että joudun raahaamaan kouluun "kaikki" tallilla käyttämäni tavarat. Ei siinä mitään, tuttua puuhaa reilun parin vuoden takaa ja nyt kun ei tarvitse kulkea kouluunkaan bussilla, niin homma helpottuu huomattavasti. Joka tapauksessa, syksyllä puhaltaa uudet tuulet eräällä tavalla, josta kuitenkin lisää myöhemmin mikäli koen tarpeelliseksi infota aiheesta :)

3 kommenttia:

  1. Ihanan värinen tää heppa! Nää ahaa-elämykset on kyllä tämän lajin yksi parhaita puolia! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seppo on! Hieman harmittaa, että tallin toinen samanvärinen myytiin aikaisemmin kesällä :/

      Poista
  2. Ihania kuvia ja muutenkin tosi kiva postaus :)

    VastaaPoista