maanantai 22. joulukuuta 2014

Linkkaa blogisi -esittelyt

Blogeja linkattiin kymmenisen kappaletta ja aikalailla laidasta laitaan varsinkin ulkoasun puolella: joissakin oli aivan hämmästyttävä banneri ja parissa bannerin teko oli laiminlyöty täysin tai lähes täysin. Otin tähän vain parhaimmat blogit, vaikka lupasin esitellä kymmenen blogia - blogeja linkattiin kuitenkin "vain" kahdeksan. Blogit ovat linkkausjärjestyksessä ja yhden blogin kohdalla taitaa olla vanha banneri, koska postaus on kirjoitettu ennen uutta banneria.


Seuraillaan 4-vee suokkiruunan ratsukoulutuksen etenemistä ja matkassa mukana myös kaksi minishettisoria.

Emilia & ponit on 19 vuotiaan Emilian kirjoittama blogi, joka kertoo 4 vuotiaasta suomenhevosruuna Roopesta ja kahdesta myös 4 vuotiaasta minishetlanninponiorista Torstista ja Hemmosta. Blogin nelijalkaiset ovat aivan syötävän suloisia, ja kuvat ovat aivan ihania. Tekstit kirjoitettu huolella, ja postauksissa on kerrottu myös huonoista päivistä ja epäonnistumisista, jotka saivat ainakin mut hymähtelemään - varsinkin puhelinkuvat karanneiden miniponien jäljistä nappasivat koko naurupotin itselleen! Blogi olisi vielä mielenkiintoisempi, jos banneriin ja ulkoasuun yleensäkin panostettaisiin vielä enemmän. Liityin joka tapauksessa lukijaksi, sillä en ole törmännyt kertaakaan minishettiksistä kertovaan blogiin ja nuorista hevosista kertovaa blogia on aina mielenkiintoista seurata.



Blogi on ruotsiksi, mutta yritän parhaani pitämään kielen helpona. Blogi kertoo lukiolaistytön heppaelämästä. Oma hevonen on sairaana, joten ratsastan muiden hevosia samalla kun yritän parhaani saadakseni lakkini keväksi.

Aluksi epäilin ruotsinkielistä blogia, mutta siirtyessäni blogin sivuille niin yllätyin todella positiivisella tavalla. Malin och hästarna -blogin banneri on aivan ihana ja muutenkin blogin ulkoasu on siisti ja oikein houkutteli lukemaan tekstejä Totta kai lukeminen on hankalaa jos on vieras kieli kyseessä ja jouduin itsekin oikein miettimään että mitäs tässä oikein lukee. Mutta todella hyvää harjoitusta ja jos oikein tiukka paikka tulee niin voi käyttää Google Kääntäjän laadukkaita käännöksiä ja sanakirjaa. Toisaalta mua henkilökohtaisesti ei innosta lukemaan ruotsinkielistä blogia, mutta silti tää on aivan mahtava blogi!



Blogia pitää pystyssä -99 syntynyt tyttö, joka kirjoittelee arjesta hevosharrastuksen, urheilun ja oman elämän näkökulmasta.

Ensin nähdessäni Rakentamassa pilvilinnoja -blogin bannerin, ajattelin törmänneeni lifestyleblogiin, mutta tarkempi tarkastelu osoittu ajatuksen vääräksi: kirjoittaja onkin noin 10 vuotta ratsastanut Anni, joka kilpailee helppo A ja 90-100cm ratoja! Banneri on ihanan rauhallinen, mutta todella hämäävä, sillä nopealla vilkaisulla voisi blogia luulla lifestyleblogiksi - teksti equestrian & lifestyle bannerissa kuitenkin paljasti kaiken. Postausten kuvat ovat kauniita, ja tekstit huolellisesti kirjoitettuja.



13 vuotiaan etelä-suomalaisen, ratsastusta harrastavan tytön kirjoittama blogi.

Träumen ja blogin kirjoittava Kiia ovat mulle jo vanhoja tuttuja, ja pääsinkin kirjoittamaan sinne yhden postauksen vierailevana bloggaajana blogin joulukalenteriin. Blogin tekstit ovat kivasti kirjoitettu, ja kuvat ovat myös todella kivoja. Banneri on aivan ihana ja sopivan yksinkerainen, siinä kun ei olla alettu väsäilemään mitään erikoisuuksia - tai omaan silmään niitä ei ainakaan osunut.



Blogi kertoo 14-vuotiaan tytön ja 7-vuotiaan shetlanninponitamman yhteisestä taipaleesta, joka on jatkunut viime maaliskuusta tähän asti, ja joka tulee toivottavasti jatkumaan vielä melko pitkälle tulevaisuuteen. Mukana aina välillä 23-vuotias lämppäritamma samalta tallilta.

Epäonnistumisesta oppii -blogia kirjoittaa 14 vuotias Johanna, joka kertoo hevosteluistaan eri hevosten kanssa. Vanha banneri - joka näkyykin tuossa ylempänä - on ihanan rauhallinen ja rakastuinkin siihen täysin. Nykyinen ulkoasu ei ole niin hieno kuin edellinen, mutta sopii hyvin vuodenaikaan. Kuvat ovat todella kivoja ja hyvälaatuisia, ja niitä on sopivasti. Tekstit ovat kivasti kirjoitettuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti