keskiviikko 17. joulukuuta 2014

5+1 tavoitetta tulevalle vuodelle

Varmasti jokaisella ratsastajalla on vuosittain tavoitteita, joiden tavoittelemisesta haaveillaan. Itse en ole suinkaan poikkeus, sillä myös minulla on muutamia tavoitteita joihin yritän tähdätä vuoden aikana. Vuodeksi 2014 en ollut asettanut mitään kummempia tavoitteita - lähinnä vain ne tavalliset "paranna istuntaa" -tyylisiä - joten nyt ajattelin asettaa ihan kunnon tavoitteita.

1. Kisata vähintään kahdissa KeSeRan koulukisoissa
Tajusin tänä vuonna liian myöhään ruveta kilpailemaan koulukisoissa, joten ensi vuonna pitää tsempata. Todennäköisimmät kisat ovat ainakin seurakoulumestaruudet toukokuussa ja jos syksyllä järjestetään Ponilaaksossa koulukisat niin sinne sitten ehdottomasti. Kolmannet koulukisat olisivat sitten harjoituskoulukisat huhtikuussa. Luokka olisi kaikissa helppo C. Ja jos hyvä tuuri käy, niin voisin käydä yhdet estekisatkin - joko harjoitusestekisat maaliskuussa tai mikäli syksyllä vain on Ponilaaksossa niin ne. Luokkana olisi joko 60cm tai 80cm, riippuen hevosesta.

(C) Roosa


2. Enemmän rutiinia esteillä
Tämähän riippuu ihan täysin opettajasta, mutta tavoitteena olisi mahdollisuuksien mukaan hypätä enemmän. Kyllähän se kouluratsastajakin estehyppelöitä välillä tarvitsee ;)

Napattu videolta, (C) Roosis


3. Hyvällä fiiliksellä ratsastusleirille ja sieltä pois
Tää on mulla onnistunut aina. Porukka on ollu joka kesä aivan mahtava, niin Mikkolassa kuin Ponilaaksossakin, joten leirille uskaltaa lähteä aina hymyissä suin. Viime kesänä hyvin menneet leirikisat nostattivat mielialaa ja ensi kesänä lähdetään jahtaamaan uudestaan samanlaista menestystä! Leirin ajankohta vielä vähän auki, mutta sen tiedän että heinäkuulle mennään tänäkin kesänä.

Kuvat vasemmalta oikealle ja ylhäältä alas (C) ? (Aliisan kamera), minä, minä, minä, Sara Kylmälä, Pinja, ?
4. Päästä ratsastamaan mahdollisimman paljon erilaisilla hevosilla
Tän pitäisi olla suhteellisen helppo toteuttaa, koska käyn ratsastuskoululla. Ponilaaksossa on tällä hetkellä 17 tunneilla käyvää hevosta (+ Minty), joista 16 pystyn ratsastamaan - Mussu, Baltsu ja Nemo juuri ja juuri sen kokoisia, että niillä pystyn ratsastamaan.

Kuvat: Macy (C) ?, Lätty ja Ruttu (C) Roosis, Lauri ja Kati (C) Minka, Seppo (C) Aliisa


5. Istunta kuosiin part miljoona
Jokaisen ratsastajan ikuinen kulmakivi: istunta. Sitä ei saa ikinä täydelliseksi, mutta huomaan itsekin vielä muutamia virheitä mitkä eivät hurjasta kehityksestä huolimatta ole vielä korjautuneet. Näihin kuuluu lähinnä jalat, jotka heiluvat ihan kamalasti laukatessa! Kantapäät eivät pysy ihan vielä täysin alhaalla, ja välillä huomaan niiden nousseen sen hehtaarin ylös. Lisäksi varsinkin mun vasen jalka osoittaa jatkuvasti ulos, ja on raskaan työn tulos saada se edes loppuverkan ajaksi osoittamaan eteenpäin. Ollaan muistaakseni Marjon (tai jonkun muun opettajan) kanssa joskus todettukin mun vasemman ja oikean jalan erot...

(C) Roosa




































6. Koulussa parantaminen
Mun syksy ei oo ollu koulussa numeroiden perusteella mikään kovin hehkeä, joten nyt keväällä on pakko tsempata!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti