sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Kääntymistä ja kisasuunnitelmia

Syysloma. Silloin pitäisi olla aikaa kirjoittaa vaikk ja mitä. Noh, aikaahan mulla olisi mutta kirjoitusaiheet on ihan hukassa. Yksi idea mulla on, mutta en vain saa muotoiltua sitä tekstilaatikkoon. Se teksti siis tulee ehkä joskus tulevaisuudessa, mutta sen verran voin kertoa, että kyseessä on niin sanottu asiateksti.

Kuva leiriltä

Perjantain tunti sujui aika tyypilliseen tapaan. Ratsuna Delhi ja aiheena kääntäminen. Vaikka tulin hieman myöhässä tallille, olin ensimmäisenä valmis ja maneesissa ensimmäisenä liikkeellä - yleensä kun olen viimeisenä molemmissa. Jo heti alkukäynneissä yritin saada Delhiä taivuteltua molempiin suuntiin ja käyntiä reippaammaksi. Ainakin käynnin osalta onnistuin, taipuminen taas meni vähän niin ja näin. Ravatessa jatkoin sitten samalla kaavalla: tein paljon ympyröitä ja voltteja taivutellen ja muutaman kerran pitkällä sivulla reippaampaa ravia. Laukassa menin alkuun kevyessä istunnassa jatkaen ympyröiden tekoa. Mukava reippaus kuitenkin katosi kuin tuhka tuuleen ensimmäisessä tehtävässä, jossa työskentelimme kahdella neliöllä ilman jalustimia. Kulmat piti ratsastaa erityisen hyvin, kuitenkin käynnin piti pysyä aktiivisena. Käynti oli kuitenkin etenkin alkuun aivan kamalaa, nimittäin liian hidasta. Keskellä kenttää teimme siirtymisen raviin ja ratsastimme ravissa voltin sen neliön suuntaan jolle vaihtaisimme. Ravia sain käynnin tavoin alkuun pyytää vähän vahvemmin ja taivutuksessa käytin raippaa apuna sisätakajalalle. Pikkuhiljaa tehtävä alkoi sujua ja aloimme tekemään samaa tehtävää kokonaan ravissa. Ravi oli edelleen turhan hidasta, mutta muuten tehtävä sujui kivasti. Tämän jälkeen siirryimme ravaamaan pääty-ympyrälle, jossa taivuttelimme hevosia vielä. Itse yritin vielä saada ravia aktiivisemmaksi onnistuen siinä paikoin.

Alettiin sitten työskentelemään avotaivutusten parissa. Tultiin pituushalkaisijalla keskipisteeseen saakka harjoitusravissa, jonka jälkeen alettiin tekemään avoa siihen suuntaan mihin käännyttiin. Avotaivutusta jatkettiin vielä kulmankin läpi, kuitenkaan menemättä päädyssä ihan uralle saakka. Suuntaa siis vaihdettiin joka kierroksella. Pitkällä sivulla otettiin askeleenpidennys keventäen. En alkuun tajunnut tuota avotaivutusta kulmaan, mutta sekin alkoi pikkuhiljaa sujumaan ihan kivasti. Askeleenpidennykset taas olivat alkuun todella laimeita, mutta kunnon ratsastuksella sekin alkoi sujumaan. Tultiin vielä vasemmassa kierroksessa yksi avo pitkällä sivulla. Delhi oli omasta mielestäni liian uran sisäpuolella, mutta muuten sujui. Vaihdettiin suunta askeleenpidennyksellä lävistäjällä ja pakko taas kehua miten pidennykset Delhiltä oikeasti sujuu! Otettiin parit avot vielä uuteen suuntaan ja olin tyytyväinen.

Viimeinen tehtävä ei oikein innostanut mua mitenkään. Kyseessä oli nimittäin laukka-käynti -siirtymiset. Olin Delhin kanssa tehnyt niitä kesällä 2014 todella epäonnistuneesti, sen jälkeen en ollut kellään tehnyt niitä. Laukattiin samoja neliöitä mitä aikaisemminkin ja samaan keskipisteeseen tehtiin käyntisiirtyminen parin askeleen ajaksi ja vaihdettiin laukka. Käyntisiirtymiset parantuivat huomattavasti tunnin edetessä, mutta laukka oli selkään jotenkin tahmean tuntuista koko tehtävän ajan. Johtuiko sitten väsymyksestä vai mistä, kokonaisuudessaan olin kuitenkin tehtävään tyytyväinen.


Ensi viikolla ei ole lainkaan tunteja, mutta pääsen kuitenkin hevostelemaan. Tarkkasilmäisimmät saattoivatkin jo eilen huomata pienen päivityksen sivupalkissa. Osallistuin nimittäin Ponilaaksossa järjestettäviin 1-tason estekisoihin lauantaina Rutulla. Luokkaa puntaroin viikon verran ja lopulta Marjon kanssa juteltuamme päädyimme siihen lopputulokseen, että starttaan 80-90 sentin luokassa. Hieman jännittää, että miten se tulee sujumaan. Perjantaina luokkaan oli ilmoittautunut minun lisäkseni kaksi muuta tallin ilmoitustaululle, kipan kautta ilmoittautumisia on edelleen se pyöreä nolla. Onnekseni saan todennäköisesti "valkun" paikalle, joten verkkaakaan ei tarvitse tehdä täysin oman mielen mukaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti