lauantai 31. lokakuuta 2015

Suunnitelma toteen

Mun postaustahti on selvästi harventunut - jos se vaan on yhtään mahdollista. Varmasti siihen liittyy monikin asia, mutta yksi syy hiljentymiseen liittyy blogiin. Oon nimittäin tekemässä ensimmäistä kertaa bloggaushistoriassani joulukalenteria, jota olen nyt suunnitellut loppukuun suht aktiivisesti. Mitään älyttömän erikoista ei ole tiedossa - ainakaan omasta mielestäni - mutta ainakin musta on todella kiva kirjoittaa vähän blogille vieraampiakin asioita. Ja nyt tarvitsenkin teidän apua. Multa uupuu nimittäin muutaman luukun idea ja te saatte vaikuttaa niihin! Mitä haluaisitte lukea tai nähdä blogin ensimmäisessä joulukalenterissa? Kertokaa ihmeessä, jotta voin alkaa suunnittelemaan ajoissa :)

Jälleen kännykkäkuva...
Mutta nyt eiliseen tuntiin. Eilen meillä oli koulutunti, jonka menin Delhillä. Harjoiteltiin B-merkin kouluohjelmaan liittyviä asioita suunnilleen 20x40 metrisellä radalla. Aloitettiin ihan kulmien ratsastuksella, painottaen taivutukseen. Mulla on ollut erittäin huono tapa olla ratsastamatta kulmia kunnolla, mutta ainakin nyt muistin niitä ratsastaa paremmin. Tehtiin tehtävä jokaisessa askellajissa, käynnissä ja ravissa Delhi oli vähän hidas, laukassa taas ihan ok. Tultiin vielä suunnanvaihto laukassa jatkaen uralle asti. Tää on ollut mulle aina ongelmana ja paperissa on kisaradan jälkeen usein lukenutkin että "ratsasta loppuun asti" ja samaa on Marjokin sanonut tunneilla. Nyt kuitenkin laukat menivät aivan loppuun saakka, ehkä jopa hieman liiankin pitkälle. Otettiin välikäynnit, jonka jälkeen alettiin tulemaan seuraavaa tehtävää. Tultiin ravissa pituushalkaisijalle ja vaihdettiin joka kierroksella suuntaa. Kulmaan voltti hyvällä taivutuksella, jonka jälkeen pitkä sivu temponlisäyksellä. Taivutusta sai hakea oikein kunnolla, eivätkä temponlisäyksetkään sujuneet kovinkaan hyvin. Voisi siis sanoa että ainut läpi tehtävän sujunut asia oli pituushalkaisija, jolle tultiin aina suorassa :D

Seuraava tehtävä oli laukka-käynti -siirtymiset suoralla uralla. Olin vähän kauhusta kankeana, sillä ne eivät olleet ikinä onnistuneet. Otin kuitenkin "haasteen" vastaan, ja oikein yllätyin lopputuloksesta. Saimme parikin puhdasta siirtymistä aikaan ja oikeastaan kaikki loput parin raviaskeleen viiveellä. Olin todella tyytyväinen, sillä aikaisemmin nämä eivät todellakaan olleet onnistuneet. Jatkettiin tämän jälkeen vielä laukan parissa. B-merkin kouluohjelmassa on juuri tämä tehtävä: pääty-ympyrä, jossa I:ssä harjoituslaukka. Tehtävä sujui todella kivasti, mitä nyt lopussa laukka muuttui todella veteläksi. Otettiin vielä yhdet temponlisäykset lävistäjällä ennen loppuverkkaa. Tällä kertaa lisäys sujui todella kivasti.

Ai miksi meidän ryhmä harjoitteli juuri B-merkin kouluohjelmaa? Siksi, että kahden viikon kuluttua on Ponilaaksossa 1-tason koulukisat, joissa on tämä luokka. Suurin osa ryhmästä on menossa tähän luokkaan, myös minä lukien. Kyllä - koulukisat tiedossa siis! Ja mikäli on yhtään osannut päätellä tuntipostauksista jotain, niin ratsuna on Delhi. Leirillä jo päätin asian, että menen Delhillä mun ensimmäisen B-radan. Se on suht varma eikä ota nokkiinsa kannuksesta. Nyt kun oon jokaisen koulutunnin syksyllä mennyt Delhillä, on mulla jonkinlainen käsitys miten sitä ratsastetaan. Mitään menestystä en odota tälläkään kertaa, tavoitteena olisi vain saada hyväksytty suoritus ja olla edes hiukan tyytyväinen omaan ratsastukseensa. Toivotaan parasta ja pelätään pahinta!

2 kommenttia:

  1. Kiva postaus!:) Tässä jotain ideoita siihen joulukalenteriin: Myday,mielipidekirjoitus jostain ajankohtaisesta aiheesta,meikkausvideo,ratsastushistoriapostaus,tulevaisuuden suunnitelmat,ratsastusvaatteiden esittely ja sitten vielä postaus tyylistäsi(vaatteet,asusteet yms)

    VastaaPoista