lauantai 7. helmikuuta 2015

Ajatuskatko

Se tunne kun tekstiä ei vain tule...

Olin eilen siis tunnilla, ja oltiin kerrankin ajoissa liikkeellä. Menin pitkästä aikaa Laurilla, ja laitoin kannuksetkin taas pitkästä aikaa jalkaan. Laurilla oli alkanut jo karvanlähtöaika - niin kuin varmasti monilla muillakin poneilla - ja sitä karvaa oli suussa ja aivan jokapuolella.

17.05.2014 - kyl se näköjää ponnaa vaikka oonkin ite liian alhaalla
Maneesissa kapusin ponin selkään ja mittailin tovin jalustimia. Viime syksyn ratsastuksethan alkoivat Laurilla liian lyhyillä jalustimilla, eikä tunti muutenkaan mennyt putkeen, mutta nyt jalustimet sentään olivat sopivan mittaiset! Pidin ohjat tuntumalla jo heti alkuun, sillä maneesin katolla oli jonkinverran lunta joka voisi tippua ihan millä hetkellä hyvänsä - onneksi ei muuten tippunut, joten poni pysyi hanskassa, tosin säikähtihän se vähän pärskähtävää Delhiä ja aukeavaa ovea... - ja jo alkukäynneissä tein kaikkea pientä, esimerkiksi pohkeenväistöä ja voltteja.

Ravi oli alkuun aika tahmean oloista, ja sain pyytää Lauria kunnolla eteen. Tein muutamia ympyröitä molempiin suuntiin, ja otettiin vähän vasenta laukkaa. Laukka ei meinannut millään nousta, mutta kun kunnolla vaadin niin kyllä se sieltä nousi. Tosin poni "hyytyi" todella nopeasti, joten sain olla koko ajan nostamassa uutta laukkaa. Mun suurin ongelma Laurin kanssa heti sopivan tahdin jälkeen on valuvat ohjat laukassa, ja oonkin yrittänyt pitää niistä ohjista kunnolla kiinni - tätä ongelmaa mulla ei oo kun parin ponin kanssa, Laurin ja Nemon, mutta Nemolla selitys löytyy ohjista joissa ei ole nappuloita helpottamassa.

Tältä me nykyäänkin vielä näytetään - tosin mulla saattaa kädet olla hitusen ylempänä. 17.05.2014

Aloitettiin kunnon työskentely keskiympyrällä oikeassa kierroksessa, millä oltiinkin oikeastaan koko tunti. Tunnin aiheena oli siirtymiset, ja aloitettiin ihan käynnistä. Jokaisessa kirjaimessa/kääntöpisteessä tehtiin pysähdys. Lauri pysähtyi todella kivasti, mitä nyt välillä olisi mielummin jatkanut kaverin perässä kuin jäänyt seisoskelemaan. Reipas käynti ei vain meinannut millään löytyä, mutta pikku hiljaa alkoi sekin löytymään. Jätettiin pysähtymiset pois, ja vaihdettiin askellaji harjoitusraviin ja kirjaimessa/kääntöpisteessä siirtyminen käyntiin 4-6 askeleen ajaksi tehden samalla voltin ympyrän ulkopuolelle kartioilla, jotka olivat pituushalkaisijalla. Ravisiirtyminen tuli tällöin kesken voltin. Aktiivinen ravi oli edelleen hakusessa, mutta muuten Lauri meni ihan kivasti. Ravikin alkoi pikkuhiljaa paranemaan. Tehtiin lähes sama tehtävä laukassa: laukka R- ja S-kirjaimissa, ravi kartioilla. Lauri nosti laukat kivasti ja ravisiirtymisetkin onnistui pääosin kivasti.

Viimeisin tunti Laurilla 22.08.2014 - ei yhtään lyhyet jalaustimet mulla
Muutettiin ravitehtävää hieman edellisestä: jätettiin käyntisiirtyminen pois, ja tehtiin pienet voltit ensin keskiympyrän sisäpuolelle ja sen jälkeen samankokoinen keskiympyrän ulkopuolelle. Kahdeksikot tulivat lyhyessä ravissa, ja jokaisessa kääntöpisteessä lyhennettiin ravia. Työskentelimme vasempaan kierrokseen. Tässä tehtävässä huomasin, ettei Lauri oikein taipunut oikealle, joten ulospäin kääntyneet voltit eivät oikein onnistuneet. Jouduin käyttämään todella paljon sisäpohjetta ja raippaa apuna, että sain Laurin taipumaan edes vähän oikealle, mutta sekin onneksi muutaman kierroksen jälkeen parani edes hiukan. Ei poni vieläkään taipunut kunnolla, mutta paljon paremmin kuin alkuun. Vasempaan Lauri kyllä taipui. Tehtiin myös käynnissä lyhennyksiä jokaisessa kääntöpisteessä, ja ne onnistuivatkin todella kivasti.
Vasemmassa kierroksessa laukkatehtävä oli lyhennystehtävä: toinen puoli ympyrästä pidempää laukkaa ja toinen sitten lyhyttä. Taidettiin jälleen kerran saada ehkä tasan yksi edes vähän lyhyempi kaari, muuten tulikin ravisiirtyminen - pysyn edelleen sillä kannalla ettei laukkalyhennykset oo oikein mun juttu. Pidempi laukka kyllä sujui, siinä ei ole moittimista! ;)

Viimeinen tehtävä tehtiin pituushalkaisijalla. Tultiin oikeassa kierroksessa ja heti suoristuksen jälkeen nostettiin oikea laukka ja laukattiin X-kirjaimen kohdalle voltti oikealle. Ravisiirtyminen ja laukanvaihto, G-kirjaimessa laukkavoltti vasemmalle, suoristus, ravi ja suoraan päätyyn asti. Ensimmäinen yritys vähän lässähti ihan alkuun, sillä laukka oli väärä ja yrittäessäni siinä vaihtaa sitä, niin aloin vain nauramaan. Ei muuta kuin koko tehtävä ihan alusta, jolloin sujuikin jo paljon paremmin. Lopussa en ratsastanut aivan päätyyn saakka, mutta muut kierrokset ratsastin aivan päätyyn. Tää tehtävä oli ehkä kaikkein kivoin kaikista tunnin tehtävistä, ja se oli loppujen lopuksi ehkä onnistunein.

Kesäleiri 2014


Pahoittelen jos postaus oli jotenkin tylsä, mutta pää lyö tällä hetkellä aivan tyhjää sillä tolla tunnilla ei tapahtunut mitään erikoista. Oma fiilis oli vain etten vain osaa ratsastaa Lauria, mutta mun tunnin ainoa tavoite olikin pysyä selässä. Ens viikolla meillä onkin sitten estetunti - ja tämänkin kysyin vain sen takia, että sattuu olemaan perjantai 13... Sanoinkin heti että en missään nimessä halua Mussua, sillä tulisin aivan heti alas sieltä ja Marjo vaan sanoi että "Senja: Mussu". Tallissakin Marjo hoki vain että "Mussu, Mussu, Mussu, Mussu..." ja mä en kestä jos saan sen taas ja tipun. Ei sillä, hyvähän nyt on kerätä ne kahden vuoden tippumiset Mikkolan ajoilta, jolloin tipuin tasan kerran - nyt oon kahessa kuukaudessa tippunut kahdesti...

2 kommenttia:

  1. Ootko väärässä vuodessa vikan laurilla meno päivänä 2015?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kun huomasit, korjattu! Otsikko oli näemmä nappivalinta... :D

      Poista