lauantai 14. helmikuuta 2015

Perjantai 13.

"Kerrankin tää liikkuu!"

Postauksen kuvat marraskuulta

Joo, ehkä mun ei ois eilen kannattanut riemuita siitä että Lätty liikkui ihan oikeasti eteen suurimman osan tunnista eikä vain maleksinut eteenpäin. Mä en nimittäin osannut yhtään ratsastaa sitä reippaana - ruunan kun pitäisi olla oma tahmea itsensä että osaan ratsastaa sitä. Nyt nimittäin mentiin ja lujaa koko tunti, pää pilvissä ilman ainuttakaan merkkiä minkäänlaisesta pyöristymisestä. Perjantai 13. näytti kyntensä, vaikkakin eri tavalla mitä olin odottanut.

Jotain positiivistakin kuitenkin ennen tuntia tapahtui: olin nimittäin kerrankin ajoissa. Olin jopa niin ajoissa, että jouduimme odottamaan muita ja tää kostautuikin sitten sillä, että Lätyn piti saada maistella ihan kaikkea mahdollista, oli kyseessä sitten raippa, minä tai ohja. Kieltämättä alkoi mennä pikkuhiljaa hermot kun koko ajan piti vahtia että mitähän se nyt keksii... Jotenkin niin raivostuttavan ihana hevonen :D

Meillä olikin tällä kertaa koulutunti - listassa oli alunperin lukenut este, mutta se oli yliviivattu ja tilalle laitettu koulu. Tää oli ihan hyvä valinta, sillä vaikka Lätty oli reipas niin oma fiilis tunnin jälkeen oli että ruuna oli aivan kamala. Verkassa tein paljon ympyröitä, ja sain jo heti alkuun rauhoitella menevää Lättyä. Laukkaverkassa edettiinkin todella reippaasti, mutta sitten kun käänsin ympyrälle niin laukka hyytyi. Kun vaadin kunnolla niin saatiin hyviäkin ympyröitä.
Aloitettiin kunnon työskentely ihan perus loivalla kaarella ja väistöillä. Tallin puoleiselle pitkälle sivulle tehtiin ravissa loiva kaari ja kaaren jälkeen tehtiin lyhyelle sivulle ravivoltti, jonka jälkeen väistätettiin käynnissä pitkä sivu takaosa uran sisäpuolella. Tehtiin tehtävä ensin oikeassa kierroksessa. Päätin ottaa jalustimet jalasta, joka ei ollutkaan hyvä idea, sillä Lätyllä oli sen verran vauhtia, että selässä pysyminen oli vaikeampaa kuin viime kerroilla. Kaari ja voltti saatiin tehtyä ihan kivasti, tosin alkuun Lätty kiemurteli kaarella eikä tullut suoraan niin kuin piti. Väistöissä tulikin sitten ongelmia, ja vasta aivan viimeisillä väistöillä sain Lätyn astumaan edes vähän ristiin. Kerran Lätty jumitti ja patistaessani eteenpäin lensi hevosen perä aika mojovasti ilmaan. Toiseen kierrokseen otin jalustimet takaisin jalkaan ja väistöt sujuivat helpommin, mutta parin kierroksen jälkeen alkoi Lättyä varmasti kyllästyttämään sillä se alkoi jumittamaan eikä väistänytkään enään niin hyvin.

Ensimmäinen laukkatehtävä oli kahdeksikko, jolla vaihdettiin laukka käynnin kautta. Tässä tuli taas ilmi mun ongelma: nojaan eteenpäin reippaita hevosia jarruttaessa. Tää sama ongelma oli mulla viime kesän leirillä Delhin kanssa, ja nyt se tuli eilen taas esille. Huoh... Pikkuhiljaa suoristuin ja muutettiin tehtävää niin, että laukanvaihto tehtiin ravissa. Tehtävä sujui ihan kivasti, ja annettiin hevosten kävellä pitkin ohjin samalla kun sijaisopettajana toiminut Sara kertoi seuraavan tehtävän. Tehtiin kulma normaalisti ravissa, jonka jälkeen jatkettiinkin pari metriä lävistäjälle ja suoristettiin pitkän sivun mukaisesti uran sisäpuolelle ja nostettiin myötälaukka. Laukassa laukattiin samanlainen "mutka" toiseenkin päähän kenttää, jonka jälkeen siirryttiin raviin. Tallin puoleisella pitkällä sivulla tehtiin samanlaista väistöä kuin alkutunnista, mutta ravissa.
Tehtävä sujui laukan kohdalla todella kivasti, sain tosin ottaa yllättävän paljon kuitenkin hevosta kiinni, ettei ihan holtittomasti mentäisi. Väistöt meni kuitenkin aivan metsiin, sillä hevonen oli kieltämättä kuin banaani joka osoitti mieltään. Edes käynnissä ei sujunut. Laukka sentään rullasi kivasti eteenpäin, yksi hyvä asia tässä tunnissa...

Tätä postausta oli oikeesti vaikea kirjoittaa, sillä mun ei tehnyt lainkaan mieli kirjoittaa epäonnistuneesta tunnista eikä kuviakaan tai muutakaan materiaali ole - onneksi, sillä mun ratsastus ei oo ollu varmaan ikinä noin rumaa mitä eilen oli. Lähiaikoina on kuitenkin materiaali tulossa, se että milloin on vähän vielä epävarmaa - onko se ensi viikolla vai vasta kahden tai kolmen viikon päästä - sillä haluaisin mieluusti esteiltä materiaalia. Mutta kuitenkin, sitä on tulossa :)


1 kommentti:

  1. Tosi kiva banneri, tykkään myös näistä pitkistä teksteistä! :--)
    http://tuntiratsastajan-heppaelamaa.blogspot.fi/

    VastaaPoista