lauantai 22. elokuuta 2015

Syyskauden avaus

Kuten tuli edellisessä postauksessa mainittua, niin eilen alkoi syyskausi omalta osaltani. Himmu oli myös taikonut meille kuvaajan, joten kuviakin on tältä kerralta näytettävänä. Oltiin yllätys yllätys hieman myöhässä aikataulusta, mutta tallilla olinkin todella ajoissa varustamisen suhteen. Mun kohdalle oli laitettu Ruttu, ja olin todella tyytyväinen.


Kaikki postauksen kuvat on Minkan ja Pinjan ottamia!

Alkuverkkojen jälkeen alettiin työskentelemään siksak-kuviolla. Ja koska tehtävä on liian vaikea selitettäväksi, niin päätin piirtää sen - lopputulos onkin varsinainen taideteos (not). Vasemmalla oleva piirros tarkoittaa vasempaan tehtyä tehtävää ja oikella oleva oikeaan tehtyä. Vasempaan kierrokseen tehtävä tehtiin ensin käynnissä, muutaman kierroksen jälkeen ravissa ja parin kierroksen jälkeen keskihalkaisijan suoristuksen jälkeen tehtiin muutaman askeleen väistö oikealle. Oikeassa kierroksessa tehtävän voltti tehtiin laukassa, muuten mentiin ravissa.Tötsien kohdilla tehtävät käännökset tehtiin vasta-asetuksella, eli hevosta asetettiin toiseen suuntaan kuin mihin käännös oli - eli jos käännyttiin oikealle, oli asetus vasemmalle ja päinvastoin - ja käännettiin takaosakäännösmäisesti. Mulla kesti alkuun tajuta koko tehtävä, mutta sitten kun tajusin niin alkoi tehtävä sujumaan. Siksak-tehtävän jälkeen tehtiin askeleenpidennys. Väistöt sujuivat vasemmassa kierroksessa ihan kivasti, alkuun olin vain liikaa kiinni ohjassa jolloin Ruttu ei päässyt etenemään kunnolla. Kun muistin höllätä hieman, tuli väistöistä heti paljon parempia.

Oikeassa kierroksessa väistöt taas tuottivat hieman hankaluuksia. Väistö piti tehdä pituushalkaisijalta seuraavalla tötsälle saakka, enkä saanut Ruttua aivan sinne asti muistaakseni kertaakaan. Takapää ei myöskään ollut väistössä aivan mukana, joten sitäkin piti raipalla muistutella. Oon ennenkin huomannut, että vasempaan väistöt ovat mullekin haastavia, ja se sitten vaikuttaa hevoseen. Laukka sujui todella kivasti, mutta siksakissa oli alkuun hieman ongelmia. Nekin selvisivät sitten parin kierroksen sisällä saatuani Rutun rauhalliseksi myös laukan jälkeen.


Tätä kuvaa en muuten olisi laittanut, mutta tästä näkee suurinpiirtein miten tuo siksak-kuvio oikein toimii. Taaemmalla tötsällä asetin aitaan päin ja ulkojalalla käänsin samalla ohjalla johdattaen. Tässä asetus kentän keskelle, sisäpohje kääntää ohjan johdattaessa. Kolmannella tötsällä samalla tavalla kuin ensimmäisellä. Ja kyllä - sisäkäsi elää jälleen omaa elämäänsä :)

Tultiin sitten salmiakkikuviolle, jossa jatkettiin vasta-asetusta kulmissa laukassa. Välillä tultiin ympyrälle, jonka jälkeen muutettiin kuvio taas salmiakiksi. Vasemmassa kierroksessa Ruttu ei meinannut millään pysyä laukassa, joten jouduin tekemään paljon töitä pelkästään laukan ylläpitoon. Kaiketi kuuma keli vaikutti siihenkin. Oikeaan kierrokseen laukka kuitenkin pysyi yllä paljon paremmin, ja pystyin taivuttelemaankin ympyrällä paljon paremmin. Tuntiin kokonaisuudessaan olen kuitenkin todella tyytyväinen, vaikka koko ajan ei mennytkään niin hyvin kuin olisi voinut!


Ensi viikon tunti on mulla vähän auki vielä. Jos vain millään saan kyydin tallille alkuviikosta, niin sitten mulla on tunti silloin. Silloin olisi kuitenkin tiedossa puomi- ja kavalettitunti, joten mielelläni sinne olisin menossa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti