tiistai 25. elokuuta 2015

Vauhtiponi

Kuten edellisessä postauksessa mainitsinkin, en pääse perjantaina tunnille. Niinpä sain viime tingassa paikan eiliselle tunnille, jolla oli yllätyksekseni parikin tuttua kasvoa. Tunnin aiheena oli puomit ja kavaletit, ja ajattelin saavani Mussun tai jonkun muun vastaavan. No, aika lähelle osuin veikkauksessani: listalla luki nimittäin Delhi. Kiva poni, jota oli kiva kokeilla kavaleteilla - kunnon esteet jättäisin suosiolla välistä.

Delhi tuntui heti alkuun sopivan virkeältä. Aloitettiin suht yksinkertaisella puomitehtävällä ravissa oikeaan kierrokseen: pitkän sivun alkuun tehtiin voltti kolmen puomin yli, jonka jälkeen jatkettiin suoraan kulmassa olevaan kaarevaan puomilinjaan. Toiselle pitkälle sivulle tehtiin raviväistöä ensin kentän keskelle ja sitten takaisin uralle. Delhi meni tehtävää hyvin, mutta parin kierroksen jälkeen alkoi hieman hyytymään. Toiseen suuntaan jätettiin väistöt pois ja otettiin tilalle siksak-kuviossa olevat puomit. Mulla oli alkuun vaikeuksia jälleen ponin asettamisessa, mutta nekin paranivat pikkuhiljaa. Delhi kuitenkin hyytyi entisestään tässä kierroksessa, joten sain tehdä kunnolla töitä.

Ainut kuva mitä eiliseltä on ja sitäkin jouduin muokkaamaan enemmän mitä yleensä.
Laukkatehtävässä Delhi kuitenkin piristyi taas - eikä vain ihan vähän. Tiedä sitten johtuiko piristyminen ötököistä, joita oli tullut lisää vai laukkaamisesta. Joka tapauksessa, meidän piti tehdä loiva kiemura vaihtaen ensimmäisellä puomilla laukka oikeasta vasemmaksi ja viimeisellä puomilla vaihtaa takaisin oikeaksi. Tämä ei kuitenkaan ollut aivan välttämätön, vaan jos laukkaa ei saanut vaihdettua, piti se vaihtaa käynnin kautta kulmassa. Myönnettävä on, että sain ehkä pari kertaa vaihdettua laukan ensimmäisellä puomilla ja vasta parilla viimeisellä kerralla sain Delhin siirtymään käyntiin kulmassa. Poni vei mua ihan 6-0 tässä vaiheessa. Onneksi jätin kannukset talliin, sillä mietin ennen tunnin alkua, että otanko ne vai en... Toiseen kierrokseen tehtävä sujui hieman paremmin ja sain laukkoja vaihdettua, erityisesti viimeinen kerta oli onnistunut.

Ennen kuin alettiin menemään kavaletteja tultiin vielä kulman puomilinja kahteen kertaan laukassa, jotta saataisiin ponit paremmin kuulolle. Ensimmäisellä kerralla Delhi meni kyllä puomit hyvin, mutta niiden jälkeen ei meinannut sitten kuunnella lainkaan. Toisella kerralla otin sitten ihan kunnolla kiinni eikä vauhti enään ollut niin kova mitä edellisellä kerralla. Marjo vaihtoi hyppytehtävän nopeasti siksak-kuviosta vinolinjaksi, eli hyppäsimme suoraan lyhyeltä sivulta toiselle lyhyelle sivulle hypäten jokaisen kavaletin kuitenkin vinosti. Jokaiseen väliin tuli kaksi suht lyhyttä askelta. (Varmasti huonoin selitys ikinä, mutta toivottavasti tuosta nyt tajusi jotakin.) Delhi kuunteli todella hyvin ja saatiin kummallakin kerralla kaksi askelta, jälkimmäisellä kerralla laukkakin oli oikea. Ennen loppuraveja otin Delhillä vielä hieman harjoitusravia samalla rauhoitellen sitä.

Kokonaisuutena olin tyytyväinen tuntiin, ja toivoinkin Delhiä tunneille useamminkin. Ehkä tästä noustaan vielä ;) Nythän edessä on vajaan kahden viikon heppailutauko. Katsotaan saanko blogiin julkaistua mitään vai meneekö aika hiljaiselolla. Kovasti tekisi mieli julkaista jotakin, mutta eri asia on että onko mitään julkaistavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti