lauantai 5. syyskuuta 2015

Ei hyvä, muttei huonokaan

Kuvista kiitos Pinjalle!

Eilinen ei ollut aivan onnistuneimpia päiviä - torstaina aloitettua PowerPointilla tehtyä ryhmätyötä ei löytynyt koneelta, joten jouduimme aloittamaan alusta ja sekin turhaan, sillä esitystilanteessa sekään ei auennut - joten ajattelin estetunnin jatkuvan samaa linjaa. Osittain jatkuikin, sillä listassa luki Makkara. Jo tarhasta hakiessa se oli todella innokas ja sain melkeinpä kiskoa sitä perässäni koko matkan tarhan perältä talliin... Kannukset laitoin suosiolla jalkaan


Alkutunnista Makkara oli tahmea, joten jouduin heti käyttämään raippaa, tuloksena joka kerralla pukki. Eteenpäin kuitenkin mentiin! Aloitettiin tulemalla kolmen puomin linjaa, joiden väleihin tuli neljä askelta. Tää sujui ihan kivasti, mitä nyt en itse ollut aina ihan mukana. Vasempaan kierrokseen aloitettiin sitten varsinaiset hypyt: sama puomilinja, jolla oli kaksi noin 50 senttistä pystyä ja puomi neljän askeleen väleillä ja vielä puomin jälkeen toinen puomi kaartaen viidellä askeleella. Tehtävä sujui ihan kivasti, vaikkakin tälle viimeiselle puomille tultiin jossakin ravin ja laukan välimuodossa ja yhdellä kerralla Makkara lähti ensimmäiselle pystylle oletettua kauempaa enkä päässyt hyppyyn mukaan, jolloin tietysti Makkara väisti seuraavan esteen.


Oikeaan kierrokseen saman linjan esteet korotettiin noin 70-80 senttisiksi, ensimmäinen oli pysty ja jälkimmäinen okseri. Ennen linjaa tultiin vielä pääty-ympyrällä olevat puomi ja ristikko, jonka molemmin puolin oli puomit. Makkara oli tässä vaiheessa vielä hieman tahmea, mutta linjalle kääntyessä siihen tuli varsinkin toisella kerralla hieman vauhtia. Ekalla kerralla Makkara oli tosiaan hieman vetelä, jolloin okserille tuli aivan kummallinen hyppy. Aloin pikkuhiljaa myöskin tajuamaan miten ruunaa ratsastetaan, joten meno alkoi olemaan varmastikin paljon paremman näköistä, vaikka selkään poni tuntui edelleen hitaalta.


Lopputunnista tultiin sitten vähän samantyylistä tehtävää kuin mikä meillä oli leirikisoissakin: H-kulmassa oli vino pysty ja toisessa päädyssä vähän samaan tyyliin kuin tämä okseri. Se taisi olla vielä tismalleen tuossa kohdassa, varmaksi en sano. Tehtävänä oli siis tulla vasemmassa kierroksessa ensin pysty kääntäen lyhyen sivun keskeltä ja vähän jälkeen pitkän sivun keskikohdan käännettiin okserille vaihtaen suuntaa. Ensimmäisellä kerralla käänsin okserille liian aikaisin jolloin ajauduttiin liian vasemmalle, jonka vuoksi tuli kielto. Uudella lähestymisellä tultiin keskelle ja yli. Seuraavalla kierroksella lisättiin mukaan käännöksen jälkeen pitkän sivun keskellä oleva lankku ja tehtävän ensimmäisenä oleva pysty. Haastetta tehtävään loi auringonpaiste, joka "hävitti" lankkuesteen lähestulkoon kokonaan näkyvistä, jonka vuoksi se olikin vähän matalampi kuin muut tehtävän esteet. Tämä oli ehdottomasti päivän tehtävistä onnistunein: paikat osuivat kohdalleen, rytmi oli sopiva ja pääsin mukaan hyppyihin vaivatta. Marjo sanoikin, että mun ei kannata tulla enään toista kertaa tehtävää kun tämäkin oli niin onnistunut.

Ikuinen ongelma: pidä kiinni ohjista... Tietyillä hevosilla, esimerkiksi Makkaralla ja Laurilla, ohjat alkavat valumaan todella herkästi pitkiksi.
Kokonaisuudessa olin tuntiin tyytyväinen, vaikka oudolta tuntui ratsastaa estetunnilla vähän tämmöistä tahmeampaa ponia kun on keväästä asti mennyt melkeinpä jokaisen estetunnin reippaalla Rutulla. Meno oli paremman oloista kuin kevään estetunnilla. Eli suunta on ylöspäin! Ensi viikolla jatketaan koulutunnin merkeissä. Tunnin ratsukin on jo sovittu - itse asiassa on aika todennäköistä, että menen sillä seuraavien viikkojen kaikki koulutunnit, joka on vain hyvä juttu. Ensi viikosta yritän julkaista vielä jonkinmoisen postauksen - ei kuitenkaan hevosaiheista, mutta katsotaan nyt saanko kuvia muokattua.

2 kommenttia:

  1. Oi tuttu hevonen jokunen vuosi sitten leiriltä! Kiva löytää blogeja tutuilta talleilta :) Jään ehdottomasti seurailemaan blogiasi !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Innostuin kurkkaamaan blogiisi ja löysin tutun leiripostauksen Ponilaaksosta - sattumalta osunut aikaisemmin jo vastaan :)

      Poista