lauantai 26. syyskuuta 2015

Ei oo oikotietä onneen

Tällä kertaa mennään hieman tiivistetymmällä tuntitekstillä, sillä mun pitäisi alkaa jo aloittelemaan tuota tämän päivän kuvamäärän muokkailuja. Tämän päivän kuvista kuulette lisää ensi viikon aikana!

Eiliselle tunnille sain jälleen Delhin, mikä oli ihan hyvä juttu. Poni oli karsinasta hakiessa hieman tahmean oloinen: käveli oikein hitaasti ilman mitään kiirettä. Harjatessa se vain haukotteli koko ajan, eikä se maneesissakaan ollut ihan terävimmillään. Alkuun Delhi tuntui todella kivalta, mutta ensimmäisen tehtävän aikana se alkoi hyytymään. Ensimmäisenä tehtiin siis toiselle pitkälle sivulle kaksi loivaa kiemuraa, joiden loppuosa tehtiin väistäen ja toiselle pitkälle sivulle tehtiin kevyessä ravissa kaksi volttia - toinen sivun alkuun ja toinen sivun loppuun. Väistö oli ns. "suora sulku" eli asetus oli menosuuntaan. Sain heti jutun juonesta kiinni ja saatiin tosi hyviä väistöjä aikaseksi. Käynti muuttui tosin liian hitaaksi paikoin, mutta muuten kyllä. Ravissa Delhi tuntui tosi kivalta ja taipui ihan kivasti. Tehtiin samaa väistöä vielä keskihalkaisijalta kirjaimeen E, ja nämäkin sujuivat hyvin.

Kuva: Inka


Toiseen suuntaan väistöt ja kaaret tehtiin ravissa ja voltit laukassa. Tässä vaiheessa Delhiin tuli energiapiikki, eikä väistöistä tullut yhtään mitään. Delhi ei ollenkaan taipunut väistösuuntaan - eli vasemmalle - josta en yhtään yllättynyt. Vasemmalle taipuminen/asettuminen onkin meidän ongelma, jota pitää oikeasti alkaa kunnolla setvimään. Laukka taas sujui vallan mainiosti! Keskihalkaisijan väistötkään eivät menneet juurikaan paremmin, joten teinkin vasemmalle voltin kunnolla taivuttaen ennen väistöä ja tarvittaessa myös kesken väistön. Voltit auttoi hieman, mutta tällöin takapää jäi hieman jälkeen.

Seuraava tehtävä olikin laukkatehtävä. Pidettiin edelleen samat voltit, mutta myös toiselle sivulle tehtiin kaksi volttia. Nämä olivat pienempiä, arviolta noin 8 metrisiä, joilla laukkaa piti lyhentää. Tämä oli alkuun hieman haastavaa, sillä laukan ylläpito ei ole edelleenkään mitään mun vahvinta alaani. Pikkuhiljaa nekin alkoivat sujumaan ja saatiin ihan onnistuneita voltteja. Tultiin vielä keskiympyrälle laukkaamaan välikäyntien jälkeen. Tehtävänä oli tehdä R- ja S-kirjaimiin voltit, joilla asetettiin ulospäin. Kääntyminen muistutti etäisesti laukkapiruettia. Alkuun oltiin aika kaukana tästä "piruetista", mutta muutamia onnistuneita käännöksiäkin saatiin aikaiseksi. Otettiin vielä pidempää laukkaa ympyrällä ilman voltteja ja naurahdinkin, että tää on meidän alaa! Pidempi laukka löytyi todella helposti ja sitä sai lyhennettyäkin suht hyvin.

Otettiin tunnilla myös muutamia temmonlisäyksiä keventäen ja mun reaktio oli aina että WAU! En ikinä ollut saanut noin hyviä lisäyksiä ja nyt hyviä tuli joka kerralla. Kerran Delhi innostuksissaan nosti askeleen mittaisen laukan, mutta muuten rikkoja ei tullutkaan. Toivottavasti tämmönen liike säilyy ;) Ei oo olemassakaan oikotietä onneen, tämä todettiin eilen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti