torstai 10. syyskuuta 2015

Arjen keskeltä

Tässä on nyt nelisen viikkoa "totuteltu" normaaliin arkirytmiin ja parina aamuna oonkin noussut aamulla sängystä "virkeänä" eli lähes heti kellon soimisen jälkeen ja lähtenyt pitkästä aikaa kouluun ilman mitään kiirettä. Monena aamuna on tullut niin kiire, että meikkaaminen on hoidettu autossa. Uuden koulun tapoihin ja rytmiin meni hetki totutella, kuten normaalistikin. Päivät on pitkiä, mutta toisaalta tätä jaksoa tasapainottaa maanantaivapaat jolloin saa nukkua myöhään. Heti lukuvuoden alkuun osui myös raskas työviikonloppu paikallisella museolla, jolla järjestettiin ruokatapahtuma, jossa oli ulkomaalaisten kokkien lisäksi myös esimerkiksi Suomen kokkimaajoukkue, jonka työskentelyä pääsimme seuraamaan työskentelyn lomassa. Päivät olivat pitkiä ja koko lounasajan sai työskennellä täysillä, sillä omista työpäivistäni (torstai, perjantai ja sunnuntai) viimeinen oli rauhallisempi kuin muut ja kun normaalisti aloitimme työt kunnolla kello 11.00 niin tällöin hommaa ei riittänyt kunnolla vielä edes keskipäivällä.


Lukio-opinnotkin alkoivat todella kivasti! Tykkään kovasti myös lukiopuolen opinnoista, sillä alakohtaiset opinnot olivat varsinkin tämän ensimmäisen kuukauden ajan todella yksitoikkoista. Tavoitteena on siis kolmen vuoden päästä alkaa kirjoittelemaan äidinkieltä, matikkaa, englantia ja psykologiaa. Saa nähdä miten käy, kun kolmas vuosi tulee olemaan näillä näkymin hieman "erikoinen". Ensi viikolla pääsemme kuitenkin keittiön puolelle. Saa nähdä miten käy, kun olen "kunnolla" työskennellyt keittiössä seiskalla köksäntunneilla - mikäli siis jotain perus pastankeittoa tai spagettikastikkeen tekoa ei lasketa, niitähän olen tehnyt kotona ihan kiitettävästi. Yhdellä viikolla meidän tiimi pääsee myös koulun kahvioon työskentelemään - en malta odottaa sitä viikkoa, sillä meidän pieni viiden hengen porukka on ideoinut vaikka ja mitä! Ensimmäinen työssäoppiminenkin jännittää jo, vaikka se onkin kevätlukukauden viimeisinä viikkoina. Jakso on vain kovin pitkän oloinen, 7 viikkoa pitkä (vrt. lähihoitajiin, joilla ymmärtääkseni 2 viikon top-jakso).

Mutta jottei tämä postaus menisi aivan pelkästään lörpöttelyksi, niin siirrytään muutamana eri päivänä otettuihin kuviin.
1 kommentti:

  1. Meillä on ammattikorkeessa 10 vkon työharkka, se vasta pitkältä kuulostaakin :D

    VastaaPoista