tiistai 17. marraskuuta 2015

Ensimmäinen B-rata

Kuten varmasti olenkin sanonut, lähdin sunnuntaisiin kisoihin fiiliksellä "kunhan läpi pääsee". Läpi pääsy olikin tavoitteena, tietysti mitä paremmat prosentit niin sen parempi. Päivä alkoi mun osaltani kisapaikalla ykkösluokassa toimihenkilönä, ja hommanani oli tällä kertaa tuomarin sihteerinä toimiminen. Homma oli todella kiva ja siinä sai todellakin keskittyä olennaiseen eikä mihinkään muuhun. Ja jos joku kyseisen luokan osallistujista sattuu tätä tekstiä lukemaan, niin pahoittelen mikäli käsiala sattuu olemaan hieman epäselvää - nopea kirjoitustaito olisi tuossa hommassa todella hyvä, mutta mikäli olisin yhtään nopeammin kirjoittanut niin tekstistä ei olisi saanut selvää kukaan :D

Tässä välissä mulla oli hyvin aikaa seurata ja kuvailla B-merkin ratoja. Kuvausolosuhteet olivat erittäin haasteelliset, hämärä maneesi kun ei ole mikään otollisin kuvauspaikka. Oman vuoroni lähestyessä aloin pikkuhiljaa valumaan talliin ja laittamaan Delhiä kuntoon. Itse kuntoonlaitossa ei mennyt kauaa, olihan poni mennyt jo ensimmäisessä luokassa, mutta huovan vaihtamiseen meni pieni hetki sillä ponihuovat loppuivat kesken - tai ainakaan en niitä löytänyt enempää - joten jouduin odotella yhden ratsukon suorituksen loppuun. Verkka meni taas siihen, että haahuilin ympäri kenttää. Otin kaikki askellajit nopeasti läpi ja tein muutamat voltit ja parit väistöt, jotka sujuivat ihan ok. Maneesissa kertailin vielä radan läpi ennen omaa suoritustani ja ennen pillin vislausta otin paremmalla pohjalla hieman laukkaa, ravia ja parit väistöt.

Kuvista kiitos Sara Kylmälä! Videolta napatuista kuvista kiitos Emmalle!

 

Itse radasta en muista juuri mitään. Varmasti ensimmäinen ajatukseni tervehdyksen jälkeen oli, että "vitsi tää poni on tahmee". Ja sitä se olikin. Lähes jokaisessa kohdassa, etenkin ravissa, oli maininta että saisi liikkua aktiivisemmin. Tässä olenkin täysin samaa mieltä. Väistöt menivät, kuten saatoin jo arvata, aivan päin metsiä. Ensimmäinen väistö oli hieman parempi kuin jälkimmäinen - hieman jännittynyt kylläkin. Jälkimmäinen taas... Noh, en voisi sanoa sitä itse edes väistöksi. Jäätiin todella pahasti junnaamaan paikalleen, ja suoritus muistutti muutenkin enemmän banaania kuin väistöä. Laukannosto käynnistä meni käynnin kautta ja loppui ihan inasen liian aikaisin. Toinen laukka ei noussut pisteessä - pisteessä nousi itse asiassa jokin ravi-laukka -räpellys, varsinainen laukka löytyi vasta muutaman metrin myöhemmin. Temponlisäys hieman myöhässä ja keskihalkaisijalle olisi voinut ratsastaa huolellisemmin. Mutta asiat, mihin radalla olin tyytyväinen: pysähdykset! Molemmat pysähdykset olivat täysin suorat ja todella kivat muutenkin. Pisteet radalta olivat tasaista 5:sta ja 5,5:sta, mutta ensimmäisestä kohdasta saimme 6 pistettä. Alapisteet jatkoivat samaa linjaa ollen 5-5,5. Tuomarin kommentteihinkin olen tyytyväinen ja koko arvostelu muutenkin täyttä totta. Tiesin mitä saavutamme ja mitä emme ja aika hyvin ajatukseni kävivätkin toteen. Prosentteja radasta tuli 53,261 jolla ei todellakaan oltu kärkikahinoissa, mutta se ei ollutkaan tarkoitus.Vaikka arvosteluun olinkin tyytyväinen, niin omaan ratsastukseeni en. En muista milloin ratsastukseni olisi ollut noinkin ruman näköistä, joten jätän videon suosiolla pois. Postausta koristaa kuitenkin muutama kuvankaappaus videolta muutamien kuvien lisäksi. Ja nyt kun tämä etappi aitojen sisäpuolella on saavutettu, niin ajattelin jättää kouluohjelmat ainakin väliaikaisesti sivuun ja kehittyä lisää - ja löytää sopiva hevonen kisoihin. B-tasolla on niin paljon osallistujia ja luokan taso niin kova, että mulla ei oo vielä hetkeen mahdollisuuksia pärjätä. Vaihtoehtoni ovat, että joko kisaan C-luokkia "turhaan", kisaan B-luokkia ollen aina häntäpäässä tai jättää kouluradat pois, ja näistä viimeinen tosiaan kuulostaa ainakin tällä hetkellä parhaimmalta vaihtoehdolta. Päätös ei tosiaankaan johdu sunnuntaisesta tuloksesta, vaan olin pohtinut asiaa jo ennen kisapäivää.

4 kommenttia: