lauantai 14. marraskuuta 2015

Super D

Eilinen tunti oli viime hetken treenit huomisia kisoja varten, joten oli aika varmaa, että tunnilla menisin Delhillä. Ja niin se olikin. Listalla komeili ponivaarin nimi, joten hain kivan talvikarvan kasvattaneen ponin käytävälle. Delhi oli nopeasti valmis, joten pääsimme suht ajoissa maneesiin. Vyön kiristys, ratsastaja kyytiin ja jalustimet sopivan mittaisiksi. Pari kierrosta pitkin ohjin, jonka jälkeen otin ohjat tuntumalle ja aloin työskentelemään käynnissä. Alkuravit ja ensimmäinen varsinainen tehtävä tehtiin pituushalkaisijalla. Tultiin kevyessä ravissa pituushalkaisijaa pitkin ja vaihdettiin joka kierroksella suuntaa tehden kulmaan voltti hyvin taivutettuna. Taivutuksissa oli alkuun pientä ongelmaa, mutta pikkuhiljaa nekin alkoivat sujumaan paremmin. Delhi oli todella mukavan oloinen ratsastaa. Vaikka se ei ihan sillä sekunnilla välttämättä apuihin vastannut - mikä tietysti olisi ihan hyvä juttu - niin se kuitenkin liikkui kivasti eteen ja kuunteli pidätteitä. Jatkettiin pituushalkaisijalla työskentelyä laukan parissa. Tultiin laukassa pituushalkaisijalle, jonka jälkeen I:ssä raviin. Teimme tätä vasemmassa laukassa. Pari kertaa Delhi innostui sen verran, että siirtyminen venähti pitkäksi. Siirtymisen jälkeen taas ravi oli turhan kiireistä, joten sain muutaman kierroksen ajan rauhoitella sitä ennen kuin tahti oli sopivaa heti siirtymisen jälkeen.


Seuraavaksi otettiin käsittelyyn ravi-pysähdys-ravi -siirtyminen. Eli ohjelman ensimmäinen ja viimeinen kohta. Tehtävä tehtiin uran sisäpuolella pysähtyen S-kirjaimessa olevan puomin kohdalle. Delhi pysähtyi todella kivasti ja täsmällisesti, pääosin tasajaloille, mutta liikkelle lähdettiin varsinkin alkuun todella tahmeasti. Muutaman toiston jälkeen alkoi ravisiirtymisetkin sujua paremmin. Välikäyntien jälkeen otettiin seuraava tehtävä. Tehtävä aloitettiin vasemmassa kierroksessa. Nostettiin laukka sopivassa kohtaa ja tehtiin lävistäjä BS jatkaen 3-4 askelta laukkaa uralla, jonka jälkeen siirryttiin raviin. Käyntiin siirryttiin pisteessä C, ja pitkällä sivulla tehtiin väistö takaosa uran sisäpuolella välillä MR. Vaihdettiin väistön jälkeen vapaasti suuntaa, jonka jälkeen tehtävä aloitettiin alusta. Kun tehtävä alkoi sujua hyvin, niin lävistäjäksi muutettiin linja BH. Delhin laukka pyöri alkuun aika kehnosti, joten jouduin pari kertaa muistuttamaan sitä raipalla. Lävistäjät sujuivat todella hyvin, mutta väistöissä Delhi jäi turhan hitaaksi tai sitten liian loivasti eli takajalat eivät astuneet ristiin. Pikkuhiljaa alkoi väistötkin paranemaan, vaikka kovan työn takana se olikin. Väistöt eivät mulle oo mitään helpoimpia, ja niiden aikana tekisi mieli hakata päätään seinään.

Toiseen suuntaan tehtiin sama tehtävä. Laukan ylläpidossa oli pientä ongelmaa ja pariin kertaan laukka ei pysynyt yllä aivan loppuun saakka. Väistöt olivat tähän kierrokseen ehkä hitusen haastavampia. Eteenpäin mentiin kuitenkin oikeastaan koko ajan, etenkin ensimmäisillä kerroilla, mutta väistön kulma oli välillä hieman kehno. Loppujen lopuksi väistökin alkoi sujumaan. Viimeisenä tultiin vielä temponlisäyksiä lävistäjällä ravissa. Oikein yllätyin, kuinka mun ei ponin selässä tarvinnut tehdä mitään muuta kuin ajatella temponlisäystä ja Delhi näytti niin kivaa ravia, etten aikaisemmin ollut nähnyt. Se jopa tuntui selkään todella kivalta! Harmi, etten tajunnut katsoa peilistä, miltä se oikein näytti. Vielä kun saisi sen ravin pysymään ihan loppuun asti niin olisin todella tyytyväinen!

Huomenna tosiaan on "näytönpaikka". Koko syksyn olen Delhin kanssa treenannut kauden ensimmäistä tuntia lukuunottamatta. Eilinen tunti jätti kuitenkin sen fiiliksen, että olin vain niin iloinen saatuani treenata ruunan kanssa. Vaikka välillä oli todella hankalaakin, niin saatiin myös onnistuneitakin pätkiä ja tunteja. Huomenna onkin todennäköisesti viimeinen kerta tältä syksyltä Delhin selässä, sillä tunteja on ennen joulun taukoa jäljellä vain neljä, joista ainakin yksi tulee olemaan ilman satulaa -tunti. Tämän takia yritän ratsastaa kisoissa niin hyvin kuin osaan - en liian tosissani, mutten heitä suoritusta kuitenkaan leikiksi. Otan huomioon, että kyseessä on ensimmäinen B-starttini ja vastassa on kokeneitakin ratsukoita, mutta muistaen osaavani kaikki ohjelman asiat. Alla on osaava poni, joka myös osaa. Tavoitteena olisi päästä ohjelmasta läpi, mitään sijoittumista en odota. Mitä paremmat prosentit niin sen parempi, luonnollisesti. Rata on ainakin vielä muistissa, saa nähdä muistanko sen vielä huomenna! :D

PS. Jos olet tulossa huomenna paikalle, eikä sulla ole mun suorituksen aikaan (noin kello 13.30) mitään tekemistä ja voisit mahdollisesti ottaa suorituksen videolle, niin laita mulle jotakin kautta viestiä (WhatsApp, Snapchat, Facebook, Instagramin Directillä...).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti