lauantai 28. toukokuuta 2016

Kesäfiiliksissä

Mun kunnon kuulumiset ovat jääneet blogissa aika vähiin. Aika hyvin mun kuulumiset selkeni parin viikon takaisessa puhelimen tyhjennyksessä, mutta varmasti jäi muutamia asioita auki. Ei sillä, että tässä olisi tapahtunut jotakin merkittävää. Aika samaa rataa on mennyt koko loppukevät viimeisimmästä kuulumispostauksesta maaliskuun loppupuolelta.

Kuva huhtikuulta - ei näytä siis tältä juuri nyt täälläpäin :D


Kuten varmaan tiedossa on, oli mulla 7 viikon työssäoppijakso huhtikuun puolivälistä aina eiliseen saakka. Ensimmäiset viikot olivat aikamoista hakemista, mikä on ihan ymmärrettävää. Nyt viimeiset viikot ovat menneet "kuin vettä vaan". Meitä oli yhteensä 3 opiskelijaa harjoittelemassa, joista kaksi oli ensimmäisen vuoden. Sovimme sitten niin, että olemme vuoroviikoin salissa. Eli emme olleet juurikaan samaan aikaan samassa paikassa. Pakkaa sekoitti jo aika alussa pieni äksidentti, joka johti lopulta siihen, että kaverini oli noin 4 viikkoa salissa ja 3 viikkoa keittiössä, ja minä päinvastoin. Tällä viikolla olin yhden päivän salin puolella tehdessäni näyttöä ja kyllä se on nyt entistä selkeämpää, että mielummin valmistuisin tarjoilijaksi kuin kokiksi... Onhan sitä keittiössäkin oppinut hirmuisesti uutta ja saanut mukavasti vastuutakin. Yhtenä päivänä vastasin nimittäin lähes täysin itsenäisesti lounaasta. Tuo oli kylläkin hiljaisempi päivä, joten toistakymmentä lounasannosta meni ihan helposti. Mutta auta armias kun tuli sellainen yli 10 henkilön ryhmä lounaalle.... Silloin sysäsin vastuun mielummin jollekin kokeneemmalle! :D Eilen mulla oli sitten keittiönäyttö ja arviointi, josta sain tasaista kakkosta jokaisesta kohdasta. Yksi hieman epäselvä kohta oli mun ja arvioijien välillä, jota en kuitenkaan kokenut tarpeelliseksi alkaa setvimään enempää - jos joku kokee mulla olevan tietynlainen piirre, niin en sille voi mitään. Mun työssäoppipaikka näin yleisesti oli kyllä oikeastaan paras mahdollinen mulle ensimmäiseksi paikaksi: sain ohjausta, opin ja porukka oli todella mahtava, juuri sellainen mikä varmasti joka paikassa on.

Mun ensimmäinen vuosi ammattikoulussa alkaa muutenkin olemaan kohta pulkassa. Tai itse asiassa, oon tehnyt jo kaikki ammattikouluun liittyvät asiat. Ainoastaan ensi vuoden valinnaiset, joita olen jo alustavasti tutkaillut Wilmasta, katsotaan ensi viikolla koulussa. Lukiokin mulla on tän vuoden osalta aika loppusuoralla: matikan kakkoskurssi saatiin päätökseen reilu viikko sitten - kokeen numero olikin hitusen parempi kuin ensimmäisen, vaikka itsenäisesti opiskelinkin yli puolet kurssista - ja englannin kakkoskurssinkin koe tuli tehtyä tällä viikolla. Ensimmäisen kurssin koe ei ollut kovin kehuttava, eikä tästäkään varmaan kummempaa numeroa tule... Jäljellä onkin enää psykologian vapaasti valittavan kurssin, sosiaalipsykologian, kertaustunti tiistaina ja kurssikoe keskiviikkona. Kokeenpalautus jää luultavasti jälleen väliin, mulla kun ei keskiviikon jälkeen ole enää varsinaista koulua, mutta saahan sen numeron tietoonsa muutenkin. Keskiviikko on virallisesti mun vuoden viimeinen koulupäivä, tosin torstaina tehdään yrittäjyysporukalla reissu Tampereelle. Päivä sisältää pari yritysesittelyä ja huvittelua Särkänniemessä. Kaikki eivät lippua Särkänniemeen osta ja olen itsekin vielä fifty-fifty -tilanteessa sen suhteen...


Mitäs teille kuuluu? Kouluhommat jo kaikki tehty? ;)

2 kommenttia:

 1. Ainiin, mä ihan unohdin, että sä suoritat kaksoistutkintoa! Kiva, että löysit tuollaisen työssäoppimispaikan! Odotan vain kauhulla jatko-opiskelupaikan työssäoppimisjaksoa.. :D No, ehkä sitä jostain löytää kivan paikan. Meillä on ollut jo useampi viikko vähän rennompaa peruskoulussa, siinä missä alemmat luokat ovat tehneet vielä viimeisiä kokeita, me olemme saaneet katsella elokuvia. Elokuvat alkavatkin pikku hiljaa tulla korvista pihalle :D Onneksi ensi viikolla on jo muuta ohjelmaa! Sinänsä odotan koulujen loppumista innolla, koska edessä on uusi alku, mutta toisaalta haiken mielin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, moni muukin tuntuu unohtavan, että käyn myös lukiota! Kai se on se, kun virallisesti on ammattikoulun kirjoilla ja viettää siellä suuren osan ajasta niin unohtuu se "pienempi osa". Todella harva päätyy lopulta "huonoon" työssäoppipaikkaan, joten luulen sinunkin löytävän mieluisen paikan :)

   Hah, muistan itsekin nuo yhdeksännen luokan viimeiset viikot! Oli niin rentoa, että koko luokka oikeastaan räjähti. Ei tainneet opettajat osaan saada mitään kuria.. :'D Luokkaretkellä sentään myös mukana olleet kaksi opettajaa osasivat myös ottaa rennosti, lämmöllä muistelen sitä aikaa, vaikka osaa silloisesta luokasta en olekaan nähnyt kevätjuhlan jälkeen :)

   Poista