sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Täysin arkisia kuvia

Pitkästä aikaa syvennytään mun puhelimeen eksyneisiin kuviin! Niitä onkin kertynyt tässä parin kuukauden aikana, tosin osa meni suoraan poistoon... Ruokakuvia oli nimittäin valehtelematta lähes puolet, sillä toukokuu kului pääosin ruokakuvia ottaessa työssäopin vuoksi. Edellisen lifestyletyyppisen postauksen jälkeen ei ole oikein tapahtunut mitään merkittävää. Paitsi olin jälleen sairaana ja sain uudet antibiootit, tällä kertaa poskiontelontulehdukseen. En tiennyt lääkäristä lähtiessä, että pitäisikö sitä itkeä vai nauraa huonoa tuuriaan. Sairastan yleensä kahdesti vuodessa noin viikon pätkät, nuorempana tuskin sitäkään, joten tuntuu vähän oudolta, että nyt olen ollut lähes kaksi kuukautta enemmän tai vähemmän flunssainen. Yskää on edelleen, mutta voiton puolella ollaan!

Olen tosiaan pääosin arkipäivät - mahdollisesti myöhemmin myös viikonloppuja - töissä mansikkamaalla. Työkuvioita sekoitti tuo viikon sairastelu, sillä olin kerennyt olla töissä tasan kaksi päivää, ennen kuin piti ilmoittaa töihin etten pääsekään. Nyt työpäiviä on yhteensä takana kuusi ja edessä aivan liian monta. Suunnittelin ensin saavani sopivan määrän tunteja kasaan jo ennen leiriä, mutta enpä taidakaan saada.. Mulla on nimittäin 2-3 työpäivää ennen leirin alkamista ja tavoitteena oli olla 12-13 päivää. Ensi viikolta lähtee heti kolme työpäivää pois, sillä olen reissussa.
Tiedättekö muuten mitä asiaa mansikanpoimijat inhoavat? Tietysti hyttyset, nokkoset ja lihassäryt ovat aivan tuttua kauraa jokaiselle, mutta itse ainakin inhoan sitä, että itsepoimijat hyppivät riviltä toiselle. Ei siis poimita yhtä riviä loppuun saakka ennen uuden aloittamista, vaan vaihdellaan jopa kolmen tai neljän rivin välillä. Yritäppä siinä sitten oman rivisi jälkeen miettiä, että mistähän on poimittu ja mistä ei. Kun tiedetään selvästi, että jokainen rivi on poimittu niin marjat eivät mätäne peltoon ja pilaa koko satoa. Jokainen pääsee helpommalla, kun poimitaan rivi kerrallaan - ja työntekijät kiittävät! Muistakaahan tämä mikäli poimimaan olette menossa - perjantaina oli tasan yksi porukka, joka noudatti tätä "ohjetta" ;)

Tämmöinen avautuminen tällä kertaa, mutta nyt kuvien pariin! :)
1 & 3-4. Throwback työssäoppimiseen. Ja kuten näkee niin jälkiruokapuoli oli mun heiniä pääosin.. :D
5. Tuli sitä tehtyä asiakkaillekin yhden päivän ajan annokset pääosin itse - eikä tämä ole mitenkään kauneimmasta päästä annoksena... 7. Jälleen viime hetken opiskeluja. Ei mitään muistikuvaa miten tuo enkun itsenäinen opiskelu lopelta sai numerokseen - psykologia ei ainakaan sujunut yhtään.
11. Koulu alkoi kymmeneltä ja päätin tulla ennen kahdeksaa koululle, jotta voisin opiskella? Noh, ei siitä opiskelusta oikein mitään tullut... 12. Palamisherkkyys *peukku*
14. Ostin testiin Emman mainitsemaa Hopeatoffee-purkkaa ja ihan ok oli, voisin ostaa toistekin. 15-16. Käytiin tosiaan Särkänniemessä luokan ja merkonomien kanssa. Pitkästä aikaa sielläkin, edellinen käynti taisi olla kolme vuotta sitten.
17. Muistaako joku jonkin aikaisemman puhelimen tyhjennyksen, jossa oli kuva kahvikupista ja kuvatekstinä "never again"? Noh, on sitä muutama kuppi tullut juotua niin työssäopissa kuin päiväkodissa.. Nyt päiväkotijakson jälkeen olen juonut kaksi kaksi kupillista - toisen ilman sokeria! 18. Ei sitä jaksanut päiväkotiin panostaa ulkonäköönsä ensimmäisen päivän jälkeen - silloinkin oli hyvin minimaalinen panostus, 20. Oon todella tykästynyt tuohon paitaan!
21. Juhannuseväät. 22-23. Niin siis työssäopin jälkeen mun kokkailut on perustuneet spagettiin/pastaan ja jauhelihakastikkeeseen sekä pakastepizzaan.. :'D 24. Näitä olikin kiva kitkeä..
25. Mulle tulee välillä päiviä, jolloin kuuntelen vain yhtä biisiä. Tämän kuun alussa se sattui olemaan Aamuyö, jota tuli kuunneltua päivän aikana noin 50 kertaa, ennen kuin tajusin vaihtaa biisin uuteen. 26. Käväistiin mun vikana saikkupäivänä Jyväskylässä kiertämässä pari kauppaa ja kävin samalla myös hammaslääkärissä. 28. Ei, en ollut lenkillä. Kyllästyin vain odottelemaan äitiä töistä lähtiessä, joten lähdin kävelemään vastaan :D
29-30. Mansikanpoimijan työ ei tosiaan ole pelkästään poimimista, ainakaan täällä. Tänä vuonna on jo kitketty, poimittu, kanniskeltu multasäkkejä (tiputellen multaa nurmikolle ja yritelty piilottaa todisteet), täytelty kuoppia ja pesty laatikoita. 32. Jos kerta päiväkotiin mennessä ei jaksa panostaa ulkonäköönsä niin mitenkäs mansikkamaalle? Hiukset sutaisut nopeasti kiinni ilman harjaamista, täysin meikitön ja yleensä päällä vielä hieman pienet kurahousut ja sadetakki :D
33-35. Kävin eilen Keuruulla moikkaamassa Nettaa (ja Minttua) pitkästä aikaa. Koko päivä siellä menikin ja illalla saatiin kunnon älynväläys lähteä Netan kanssa polkemaan 10 kilometriä tallille. Mikäs siinä, paluumatkan vain jouduin polkemaan puhjenneen takarenkaan kanssa.... :'D 36. Tänään olin sitten töissä tutun tyttären rippijuhlissa. Oli siinä aikamoinen määrä perunoita keitettävänä!

3 kommenttia:

 1. En minäkään sinne mansikkamaalle ole paljoa itseäni jaksanut laittaa, eikös siellä pidäkin olla se luonnollinen maalaistyttö loistamassa kilpaa mansikoiden kanssa ;) Mites ne kurahousut ja sadetakki ovat liian pieniä, eikö niillä ollut antaa sopivia kokoja? Minulla on meinaan sellaiset, että mahtuisi varmaan kaksikin samoihin vaatteisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hulluhan se ihminen on, joka laittautuu mansikkamaalle! :D Meillä tosiaan monella on omat sadevarusteet, mutta itse en koe tarvitsevani kun pärjään hyvin noillakin. Näissä on siis hieman lyhyet hihat ja lahkeet - omistan nimittäin todella pitkät kädet ja jalat. Muuten ne ovat siis sopivat ja mahtuu hyvin muut vaatteet (lökärit, huppari, takki) alle :)

   Poista
  2. Näin on! Joo, mulla on tuo kasvu pysähtynyt tuohon vähän päälle 150 senttiin, joten ehkä siksi ne mansikkatilalta saatavat ovat aika isot :) Suurimalla osalla taitaa olla näin, sillä koot ovat tyyliin large kaikissa varusteissa siellä. Tallilla mulla onki vielä sellaiset lasten haalarimalliset kurahousut, joissa on ne jalkalenksutkin :) Mutta mitä sitä uusia ostamaan jos ala-asteella ostetut vielä mahtuu lukiolaisellekin ;) Ehkä pitäisi ottaa ne sinne mansikkamaalle, tai sitte ylipäänsä päivittää omat sadevarusteetkin edes kerran kymmenessä vuodessa...

   Poista