lauantai 9. heinäkuuta 2016

Jatka lausetta - postaushaaste

En suunnitellut lainkaan tekeväni tätä postausta, mutta näin sairaslomalla ollessa sitä saa näköjään kaikenlaisia päähänpistoja. Mikäs siinä, kesän tavoite oli pitää blogi hengissä ja nyt se ainakin hengissä pysyy. Kuten sanottu, postauksia on multa vielä tulossa pitkin heinäkuuta. Joka tapauksessa, takaisin tähän postaukseen. Totuuden mukaan yritin vastata, mutta pari kohtaa tuottikin sitten enemmän ongelmia. En tiedä huomaako sitä, mutta pohdin niitä oikeasti pitkään.
Lempi askellajini on yleensä ravi. Yleensä siksi, koska vihaan pompottavaa ravia. Sitä mun on helpoin työstää ja muutenkin oma ratsastus näyttää siistimmältä juuri ravissa. Vielä vuosi tai pari sitten olisin vastannut tähän laukka, mutta kyllä ravi vie tämän taiston selvästi.
(C) Pinja N.
Lähestyessäni estettä keskityn vain hyppyyn. Vaikka muuten saattaisinkin olla tunnilla ihan muissa maailmoissa, niin omalla hyppyvuorolla keskityn 110%:sti siihen mitä teen.

Tallilla pelkään huonoa talli-ilmapiiriä ja sitä, että unohtaisin jotain ns. tärkeää. Ensimmäistä nyt ei varmaan voi varsinaisesti pelätä, mutta ainahan sitä toivoo, että talliporukassa kaikki olisivat kavereita keskenään ilman mitään suuria ongelmia.

Hevosmaailmassa en ymmärrä jatkuvaa kateutta, selän takana puhumista, hevosten huonoa kohtelua tai tätä "minun tapani on ainut oikea" -tyyliä. Etenkin kaksi ensimmäistä on valitettavan yleistä ja tekisi mieli välillä vähän mennä herättelemään sellaisia ihmisiä. Mitä iloa siitä oikein on?

Unelmieni hevonen olisi monipuolinen, tasainen ja suhteellisen varma, minua osaavampi, potentiaalinen kisaradoille - etenkin esteillä - ja korkeuttakin saisi olla eli luultavimmin puoliverinen. Mikä tahansa väri käy, paitsi kimo - syy lienee aika selvä...

En pidä hevosista, jotka ovat herkkiä. Jotenkin herkät hevoset eivät sovi mun ratsastamiksi.

Hevosenhoitaja oli varmasti yksi lukuisista haaveammateista, joita mietin lapsena - ainakin näin luulisin.
(C) Himmu
Jos taivaalta tulee vettä kaatamalla, ja minulla on tunti kentällä varmistan, että mulla on tarpeeksi vaatetta päällä ja kotona sauna lämpimänä, jotta pääsen heti pihaan tultuani saunaan. Onneksi on maneesi! :')

Vahvuuksiini ratsastajana kuuluvat muun muassa eräänlainen kärsivällisyys tai pitkäjänteisyys. Perusluonteeltani en ole kovinkaan kärsivällinen tai pitkäjänteinen, mutta ratsastaessa - etenkin esteillä - nuo piirteet tulevat aika hyvin esille. Otetaan esimerkeiksi huhtikuiset estetunnit Makkaralla: poni aiheutti mulle oikein urakalla harmaita hiuksia kieltelemällä tai muuten pelleilemällä. Kiellot eivät haitanneet mua yhtään, vaan vaatimalla vaadin ponin esteen yli - tosin pettymys tuli heti kun esteen yli olimme päässeet. Mietin tähän muuten aika kauan vastausta, sillä mikään luonteenpiirteeni ei tuntunut sopivan vahvuudekseni! :D

Jos olen yksin tallilla, kun sähköt menevät, niin suuntaisin omistajan kotitalolle, mikäli ovat kotona, ja kertoisin asiasta tai ilmoittaisin viestillä tai soittamalla. Luultavimmin mulla olisi kuitenkin akku loppu, jolloin tyytyisin vain istumaan penkillä tai tallin ovensuussa keskellä lattiaa avonaisesta ovesta ulos katsellen (olettaen, että katko on kesällä). Vielä epätodennäköisempää on, että olisin tallilla yksin... :D

Ratsastusleirit ovat ainakin vielä se kesän kohokohta. Miettikää nyt, viikko tehotreenissä kahdesti päivässä - ei lainkaan huono juttu.

Leikkituntien idea on pitää hauskaa ja ratsastaa rennommin jatkuvan treenaamisen ohessa.
(C) Minka P.
Maastoilu on parhaimmillaan seuran ja sään ollessa hyvä ja kun saa tuulettaa aivojaan kunnolla laukkasuoralla.

Aina, kun putoan, pyyhkiytyvät edelliset sekunnit muististani täysin ja tajuan tilanteen vasta maassa. Mulla ei ole ikinä mitään muistikuvia varsinaisesta tippumisesta tai ihan paria sekuntia ennen tippumista tapahtuneista hetkistä. Mulla on myös tapana säikähtää tippumista, vaikkei pahemmin sattuisikaan.

6 kommenttia:

 1. Tosi kiva postaus! :D jakso lukea hyvin, tosi kivasti keksitty ja kirjotettu :)

  VastaaPoista
 2. Tää oli kyllä hauska haaste jalustin.netiltä ja itsekin kirjoittelin tämän luonnoksiin valmiiksi myöhempää julkaisua varten ja täytyy myöntää, että pariin kohtaan piti miettiä vastausta oikeasti kauan! :D Tätä oli kyllä kiva lukea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon täysin samaa mieltä! Etenkin tuo "pelkään tallilla" -kohta tuotti mulle haastetta kerrakseen - muut ovat vastanneet suunnilleen hämähäkkejä yms. mutta näin maalaistyttönä on niihinkin tottunut, joten en tietenkään voinut niin vastata :D

   Poista
 3. Tosi hyvä postaus! :) Itsellänikin työn alla, mutten meinaa keksiä pariin kohtaan mitään "epätavallista" :D Olen kyllä ihan 110% samaa mieltä tuosta "hevosmaailmassa en ymmärrä.."- kohdasta! Ihan ihmeellistä, ja hirveintä on, että ne tuntuvat "kuuluvan lajiin" joidenkin mielestä. Kamalaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä musta tuntuu, että hevosurheilussa kateus ja kaikenlainen "paskanjauhanta" harrastajien sisällä on yleisempää kuin missään muussa lajissa :/

   Poista