perjantai 22. heinäkuuta 2016

Nurmijärvellä [videopostaus]

Nyt oon kotiutunut kolmen päivän reissusta! Blogissa ei itse asiassa ole taidettu juurikaan mainita asiasta, mutta olin siis tiistaista torstaihin Lotan luona Nurmijärvellä. Kuvasin myös lyhyen videon koko reissusta, jonka laitan heti tähän alkuun. Siinä on lyhyesti kuvattu kaikkea mitä tehtiin kolmen päivän aikana. Yritin tehdä siitä enemmän vlogityyppistä, mutta epäonnistuin täydellisesti yrityksessäni. Nyt en sitten tiedä, että mikä tuo oikein mahtaa olla.
Maanantai-ilta kului siis tavaroita pakkaillessa ja tiistaina lähdettiin ajamaan kolmen tunnin matkaa hieman ennen yhdeksää. Pysähdyttiin kahdesti koko matkan aikana, Lempäälässä ja Hämeenlinnassa. Keskipäivän aikoihin olimmekin sitten jo Nurmijärvellä ja perillä. Siinä hetki sitten kahviteltiin ja tutustuin suurpiirteisesti taloon tyhjentäen kassia, sillä lähdimme kahden maissa Lotan kanssa Järvenpäähän moikkaamaan Juuliaa. Ostettiin jäätelöt Prismasta ja käveltiin hetki kävelykatua - ja kuten varmasti moni muukin suomalainen, niin pelasimme Pokemon Go'ta. Pääsin vasta tuolloin kunnolla vauhtiin ja olin tiistaina vasta tasolla kolme - tällä hetkellä olen tasolla 11. Pyörittiin jonkinaikaa siinä keskustassa ja rantapuistossa ennen kuin lähdettiin kaikki kotiin - tai siis minä Lotalle, mutta joka tapauksessa. Illalla käytiin vielä koirien, Armin ja Tikin, kanssa lenkillä ja lenkin jälkeen otin vielä muutamia kuvia Armista. Loppuilta kuluikin Hatari-leffan parissa, joka osoittautui todella hauskaksi! Suosittelen :)
Keskiviikkona kello olisi soittanut puoli yhdeksältä, mutta herättiin molemmat jo tuntia aikaisemmin. Hieman ennen kymmentä istuimme bussissa matkalla Helsinkiin. Tylsyyksissäni pyöräyttelin pokéstoppeja ja nappailin pari pokémoniakin. Matkamme jatkui Kampista Forumille, jossa pyörimmekin tovin. Mun mukaani ei lähtenyt kuin kangasshortsit ja niitäkin sovitin hieman nenää nyrpistellen, sillä olin maanantaina palanut töissä todella kivuliaasti pohkeista. Jouduin siis pitämään koko reissun ajan pidempiä housuja. Kävimme syömässä bagelit Arnoldsilla ja otin aika riskillä samanlaisen bagelin Lotan kanssa. Tykkäsin kuitenkin todella paljon ja naureskelin jälleen ehkä hieman jopa pelottavaltakin vaikuttavalle samanlaisuudellemme.
Päivällä pyörimme Helsingin keskustassa pokémonjahdissa. Keskityimme liikkumaan oikeastaan vain Kaivopihan, Esplanadin ja Vanhan kirkkopuiston alueella. Kovin kauaa emme missään näistä viipyneet, sillä lähdimme noin puoli neljän maissa kävelemään kohti Laakson ratsastusstadionia ja 1-tason iltaestekisoja. Saatiin joku älynväläys lähteä kävellen liikkeelle, vaikka aivan hyvin oltaisiin voitu mennä ratikalla. Noh, saipahan Lotta sen Magmarinsa Töölönlahdelta - toisin kuin minä. Mutta Laaksoon palataan vielä myöhemmin kunnon kuvaryppään kanssa, mutta lyhyesti sanottuna paikka oli todella kiva! Katsomosta sai ihan kivasti kuvia, vaikka "mysteeritolpat" välillä tiellä olivatkin. Olimme paikalla huimat viisi tuntia ja kisat jatkuivat vielä sen jälkeenkin. Olisimme halunneet kuvata vielä 110 sentin luokankin, mutta bussi, ilmeisesti päivän viimeinen, lähti yhdeksän jälkeen.
Torstai ja viimeinen päivä. Olisimme saaneet nukkua pitkään, mutta heräsimme jälleen itseksemme jo puoli yhdeksän aikaan. Näin jälkeenpäin mietittynä molemmilla taisi olla jonkinlainen "nyt on mentävä töihin" -kello päällä - Lotta juuri päässyt lomalle ja itse olen vielä työlistoilla. Ensimmäinen aamu, jolloin ei varsinaisesti ollut kiire mihinkään. Poikkesimme ensimmäisenä Helsingin Horzella, josta etsin itselleni uutta kypärää. Päähäni sopi yksi ja ainut kypärä, mutta hinta nousi niin korkealle, että se jäi liikkeeseen. Omistan sen verran kapean pään, että oikeasti sopivan kypärän etsimiseen saa nähdä vaivaa. Lähdinkin sitten tyhjin käsin liikkeestä pois. Ja myös tuolloin saatoin luottaa Lotan ruokamakuun mulle "vieraassa" paikassa, nimittäin Burger Kingissä.
Torstai-iltapäivä pyhitettiin täysin "pokehunttaukselle". Istuskeltiin puolisentoista tuntia Vanhassa kirkkopuistossa nappailemassa pokemoneja ja katselemassa. Porukkaa oli paljon ja kaikki penkit varattuna. Nurmikollakin oli paljon ihmisiä ja osa seisoi tai käveli ympäri puistoa. Puoli viiden jälkeen taidettiin lähteä kävelemään Kaivopihalle ja istuttiin sielläkin semmoinen tunnin pätkä, ennen kuin lähdettiin kävelemään asemalle, jolla istuskeltiin vielä hetki ja lepuuteltiin jalkoja.
Matkustin tosiaan ensimmäistä kertaa näin pitkän matkan yksin. Aikaisemmin olen mennyt tuota 100 kilometrin eli tunnin matkaa sekä bussilla että junalla, muutoin on ollut vähintään kaveri mukana. Voitte siis vain kuvitella sen pienehkön stressin, mikä mulla oli! Suurimman stressin mulle aiheutti vaihto Tampereella, vaikka asema siellä suhteellisen pieni onkin. Ja stressiä lisäsi vielä junan myöhäisempi saapumisaika Tampereelle mitä oikeasti piti. Onneksi Intercityssä sitten sanottiin jatkoyhteyksistä ja mun tarvitsi vaihtaa vain viereiselle raiteelle käyden kuitenkin alhaalla. Eikä tullut edes kiire! Kamala jos olisin nukahtanut Intercityssä, olisin löytänyt itseni Oulusta :D

Nyt hieman levähdän ennen sunnuntaina alkavaa leiriä. Huomenna tosiaan alkaa jo toinen pakkausrumba tälle viikolle ja pitäisi tehdä vielä lista mitä ottaa mukaan... Sateita ja ukkosia luvattu tämän hetkisen ennusteen mukaan useammalle päivälle, joten sadekamppeille taitaa olla tarve? :D Toivottavasti ei!

Oletteko te tehneet pidempiä reissuja lähiaikoina?

2 kommenttia:

 1. Tosi kiva blogi sulla :) Liityin lukijaksi. Käy kurkkaamassa mun blogi jos kiinnostaa.
  elamaataallapain.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Sullakin on kiva blogi, liityin myös lukijaksi :)

   Poista