tiistai 14. huhtikuuta 2015

Hevoset 2015


Nyt on koettu Tampereen Hevosemessut 2015. Viikonloppu oli todella mahtava, varsinkin sunnuntai kului aivan liian nopeasti. Molempina päivinä olin suurinpiirtein koko päivän paikalla, lauantaina tulin yhdeksän jälkeen ja lähdin kuuden jälkeen ja sunnuntaina tulin kymmenen jälkeen ja lähdin kuuden maissa viimeisten ohjelmanumeroiden jälkeen. Lauantaina mun piti alunperin kierrellä yksikseni, mutta bussissa olikin toinenkin yksin liikkeellä oleva ikäiseni, joten olimme koko päivän pääosin kahdestaan, itse livahdin kyllä yhteen miittiin, mutta muuten. Sunnuntain sitten vietin Roosan ja Sannin kanssa varsanäyttelyyn saakka, jolloin he lähtivät kotiin.
Lauantaina oli mieluista ohjelmaa kuvattavana koko päivän: kenttäklinikka, rotuesittelyt, esteratsastuskilpailut ja islanninhevoset. Rohan Tallien esitystä en kuvannut, sillä kerkesimme katsomaan sitä ehkäpä vartin verran ennen lähtöä, joten en edes viitsinyt ottaa kameraa esille. Upeita olivat kyllä hevoset! Otin osaa myös Avajaisiin, mutta puheet olivat kieltämättä todella tylsiä ja kärsin väkijoukon aiheuttamasta päänsärystä koko iltapäivän, joka laski vielä enemmän kiinnostustani. Kiinnostukseni herätti kuitenkin ohjelmalavalla vieraillut Karl Adam, joka palkittiin Vuoden Kavionjälki 2015 -palkinnolla. Messuosastojakin kiertelimme lauantaina, sillä kaverini etsi itselleen saappaita, mutta sopivia hän ei löytänyt. Katselin jo etukäteen itsekin kisahousuja, mutta koska mukanani ei ollut vielä rahaa niin en voinut niitä ostaa. Kävin myös Blogistien Meeting Pointissa moikkaamassa Kaktua. Menin aivan lukkoon tilanteessa - alunperinhän minun piti tavata Minttu ja jutustella tavallisesti bloggaajien kanssa, mutta suunnitelmat muuttuivatkin lennossa.
Hevonen, jonka näkemistä olin odottanut kaikista eniten koko messuilla - Arvonherra


Ehdottomasti messujen paras klippaus löytyi new forestinponiruuna Everest Igorilta
Agrimarket Poni Trophyn kakkosen ja kolmosen on helppo hymyillä, vaikka Horse Show -paikkaa ei vielä tullutkaan. Vasemmalla poniruuna Beltin ja oikealla ISH-ruuna Two Tone Fred.

Sunnuntaina lähdin tuntia myöhemmin kohti Tamperetta, joten olin paikalla vasta silloin kun kouluklinikka oli jo käynnissä. Koko klinikkaa en jaksanut kuvata, sillä kouluratsastus ei ole mulle sitä mieluisinta kuvattavaa. Aloin sitten kiertelemään ja etsimään Roosaa ja Sannia, jotka löytyivätkin rodeohärän luota. Tätä ennen kerkesin näkemään muutamaa Mikkolalaista, oli kiva nähdä! :) Muita kuvaamiani ohjelmanumeroitani olivat esteratsastuskilpailut, varsanäyttelyn finaali, Ypäjän katrillin loppua, lännenratsastusesityksen alkua, valjakkoajokilpailu sekä yllätysnumeron - miniponien tervehdys, jossa Esperar Miniatures -tallin ponit GMH Sir Harvest Moon ja tämän viime kesäinen varsa Esperar Diamante Celestial päästettiin areenalle juoksentelemaan. Kyllä siinä pienistä poneista lähti vauhtia!

Agrimarket Speed Trophyn voittajan on helppo hymyillä. Holsteintamma Lasdiema
Avant Gold Cupin osakilpailun voittaja ja selvästi tyytyväinen FWB-tamma Doppsko Carimba.
Messut olivat kyllä jälleen kerran mahtavat, ja aivan varmasti olen ensi vuonnakin tulossa. Muutamia korjattavia asioita tosin löysin heti saapuessani - pressijonon hidas eteneminen. Kymmenisen minuuttia siinä seisoskeltiin liikkumatta mihinkään suuntaan vaikka jonossa oli vain muutama ihminen. Rotuesittelyt alkoivat myöhässä, joten esimerkiksi connemarat - tai siis connemara, paikallahan oli vain yksi ratsukko - saivat vain pari minuuttia esiintymisaikaa. Lisäksi gotlanninrussit ja shetlanninponit olisivat saaneet esiintyä monipuolisemmin, esimerkiksi kärryjen kanssa. Rotuesittelystä oli hevostalli.netissä kova keskustelu, jossa juuri näistä mainitsemistani asioista keskusteltiin.
Hinnoistakin on pakko mainita: ravintolassa, jossa kävin molempina päivinä, oli pillimehu hinnaltaan 1,70€. Kuinkahan monta näitäkin myytiin? Varmasti menisi kaupaksi pienemmälläkin hinnalla. Tarjouksia ei juurikaan löytynyt, ja etsimiäni kisahousuja ei löytynyt sopivassa hintaluokassa - ja jos sattui löytymään, niin koko ei ollut sopiva. Miksei esimerkiksi Horzella ollut valkoisia housuja myynnissä? Tulee saamalleni etukupongille käyttöä, kun ei kerta messuilta löytynyt mitään ostamisen arvoista.


Jotta postaus ei veny aivan liian pitkäksi kuvien takia, julkaisen lisää kuvia luultavasti myöhemmin tällä viikolla omassa postauksessaan, jossa tulee olemaan kuvia niin varsanäyttelystä, esteluokista, valjakkoajosta kuin myös Karl Adamista ja miniatyyrihevosista. Kuvia tuli kuvattua molempina päivinä nimittäin noin 800 kappaletta ja muistikortti ei ollut kummankaan päivän jälkeen täynnä - tosin tyhjensin kortin sunnuntaina heti kotiin päästyäni, ihan vain varmuuden vuoksi ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti