tiistai 28. huhtikuuta 2015

Arkipäivitystä

Pitkään aikaan ei olekaan täällä blogissa kerrottu ihan vain mun arkisista kuulumisista. Kaikki tässä kuussa kirjoitetut postaukset ovat liittyneet hevosiin, viime kuussa seitsemästä postauksesta kaksi oli hevosaiheen ulkopuolelta - tosin niissäkään ei kummemmin mun kuulumisiin pureuduttu.


Mulla alkoi pari viikkoa sitten viimeinen jakso peruskoulussa, joka tarkoittaa sitä, että nämä viimeiset 21 koulupäivää ovat viimeisiä päiviä, jolloin luokka on ns. "yhtenäinen". Luokka on ollut lähestulkoon sama koko mun peruskoulun ajan - yläasteelle tullessa muutama keskustassa asuva siirtyi rinnakkaisluokalle ja luokkaan tuli muutama, kymmenisen oppilasta muista kouluista. Vielä olisi kolme koetta koekalenterissa ja tänään mun pitäisi saada valmiiksi yhteiskuntaopin tutkielma. Kielistä on vielä sanakokeita ja terveystiedosta viikoittain viikkotestit kolmesta kappaleesta, jossa on jokaisesta kappaleesta yksi, suht helppo kysymys.


Bongasin eilen ensimmäiset leskenlehdet - etelässä ja varmasti muuallakin niitä on nähty jo muutamaa viikkoa takaperin - ja tänään kiinnitin huomiota ensimmäisiin silmuihin puissa. Kyllä se kesä sieltä pikkuhiljaa tulee, vaikka viime viikolla tulikin vielä ihan kiitettävästi rakeita. Torstainakin pitäisi tulla räntää, mutta lämpötila on päivällä pääosin yli kymmenen astetta. Sunnuntain kisapäivälle on luvattu oikein kivaa ilmaa, puolipilvistä ja kymmentä lämpöastetta. Kisoista puheenollen: toivottavasti pystyisin postaamaan myöhemmin tällä viikolla eräästä kisoja koskevasta asiasta - ja postaankin, mikäli paketti vain tulee postiin ajoissa ;)


Oon pyytänyt joskus lukuvinkkejä blogissa - en nyt muista oliko tämä vai peräti vanha -, ja sainkin syksyllä vinkin todella kivan kuuloisesta ja suositusta, Kerstin Gierin Rakkaus ei katso aikaa -trilogiasta olen aina pitänyt romanttisesta kirjallisuudesta ja vielä jos seassa on vähän fantasiaakin niin ehdottomasti päätyy lukulistalle. Kirjavinkkejä otan jatkuvasti vastaan, joten jos oot lukenut jonkun kivan kirjan tai kokonaisen kirjasarjan mistä luulisit minun pitävän, niin pistäppä ihmeessä kommenttia. Mikään Twilight ei mua kiinnosta ja tuntuu, etten löydä kotikunnan kirjastosta enään mitään mielenkiintoista.
Maaliskuun puolivälissä sain sitten aikaiseksi mennä kirjastoon lainaamaan tämän trilogian ensimmäisen osan, Rubiininpunan. Rakastuin kirjaan todenteolla, ja kirja olikin luettu viikossa. Toisessa osassa menikin vähän enemmän aikaa, sillä valtakunnalliset olivat juuri näihin aikoihin. Nyt sitten kaksi viikkoa sitten kävin lainaamassa tämän viimeisen ja paksuimman osan ja nyt sekin on luettu. Gwendolynin ja Gideonin seikkailuja eri vuosisadoissa oli todella mielenkiintoista seurata ja loppuratkaisu oli todella yllättävä! Kaikki hyvät kirjasarjat tuntuvat loppuvan aivan liian aikaisin ja Becca Fitzpatrickin Enkelisaagakin loppui aivan liian nopeasti.


Kesällekin alkaa pikkuhiljaa kerääntyä suunnitelmia. Loppukesän ratsastusleirin lisäksi löysin vihdoinkin kesätöitä, tosin en sieltä mihin alunperin ajattelin mennä. Hain alkuvuodesta Valintataloon, mutta koska sinne otettiin vain yksi kesällä pariksi viikoksi ja hakijoita oli toistakymmentä, niin en tietenkään sinne päässyt. Siinä meni taas muutama viikko pohtiessa ja lopulta päädyin viime kesäiseen mansikkatilaan - vaikka alunperin paikka oli viimeisenä listalla. Palkka vain oli jo viimeksi niin hyvä, että ei sitä vain voinut jättää välistä! Ja saa lihastreeniäkin siinä samalla kävellessä, kyykkiessä ja sinne pyöräillessä.
Hevostelusuunnitelmat leirin lisäksi on vielä vähän auki, mutta jonnekin ajattelin taas mennä irtotunnille. Paikka ei ole täysin varma, mutta kovin kauas en edes ajatellut lähteä. Jotakin uutta olisi kiva kyllä käydä kokeilemassa, mutta toisaalta taas tutut paikat olisivat paljon mukavampia. Täytyy katsella vielä lähempänä kesää.

Mitenkäs teidän kevät? Painaako koulu päälle vai onko kaikki kuin nuoralla tanssimista?
Onko teillä mitään kesäsuunnitelmia?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti