perjantai 1. toukokuuta 2015

Itseluottamus tunnissa kasaan

Kuvista kiitos Siljalle, lähettämisestä kiitos Helkalle! Ja ennen kuin alatte mainitsemaan kommenteissa, että kaikki kuvat on otettu takaa niin kuvaajalla jalka paketissa eikä silloin kyllä kovin kauas penkistä liikuta ;)


Olin jo eilen ratsastamassa, sillä eilen tunnin ajankohta olisi ollut meille vähän huono. Olin varautunut estetuntiin Sepolla, mutta yllätyin positiivisesti listalla: Ruttu, esteet. Tajusin heti, että viime viikkoisen epäonnistuneen tunnin takia Marjo halusi kohottaa itseluottamustani sunnuntaita varten - ja näinhän asia olikin. Itseluottamus kohosi - ainakin hetkellisesti - ja nyt on myös pientä verkkavinkkiä saatu sunnuntaille. Olin todella tyytyväinen Marjon valintaan, sillä Rutulla olin hypännyt viimeksi marraskuun puolella. Oltiin tallilla todella ajoissa, yli tuntia ennen oman tunnin alkua, joten kerkesimme katselemaan molempia tunteja jonkin aikaa. Ja koska tarhat olivat erittäin kuraiset - erityisesti Rutun tarha, kiitos joen tulvimisen - lainasin jälleen saappaat ja rutkasti ylimääräistä aikaa. Itse hevosen pyydystämiseen ei mennyt aikaa, mutta tarhasta pois pääsyyn kylläkin.. Mutaa oli nimittäin paikoin puoleen väliin säärtä ja hevonen vielä roiski mutaa reiden korkeudelle saakka. Kevät ♥
Tunnilla hyppäsimme vähän rataa sekä osissa, että kokonaisena. Pääsimme ratsastamaan ensimmäistä tuntia kentälle, joka oli vähän kurainen parista kohtaa, joten olin jo varautunut kamaliin oikomisiin. Kovin pahasti ei Ruttu oikonut, vähän kyllä muttei mitenkään pahasti. Aloitettiin verkan jälkeen hyppäämään pientä siniharmaata kavalettia oikeassa kierroksessa. Heti ensimmäisistä hypyistä lähtien ratsastus tuntui helpolta. Fiilis oli aivan eri kuin viime viikolla. Parin kerran jälkeen tultiin pitkällä sivulla ollutta punaista pystyä, jolle tuli tosi kivoja hyppyjä, vaikka tie ei aina mikään mahtava ollutkaan.

Tästä kun olisi otettu kuva sivusta niin olisi tullut kehityskollaasi aikaan - jälleen kerran
Tultiin sitten ensimmäinen varsinainen tehtävä, joka oli suht yksinkertainen: siniharmaa pysty ja siitä hevosilla kuusi lyhyttä laukka-askelta okserille. Ensimmäisellä kerralla tultiin vähän turhan pohjaan enkä ottanut tarpeeksi kiinni ennen enkä jälkeen pystyä, joten mentiin väli viidellä askeleella. Toisella kerralla tultiin hyvin ensimmäiselle esteelle ja sain otettua hevosta paremmin kiinni, mutta lopputulos oli vähän eri kuin mitä haettiin...Odotin siis Rutulta vielä yhtä pientä askelta, mutta olinkin tehnyt pienen laskuvirheen meidän ja okserin välillä, joten Ruttu hyppäsikin paljon ennen minua. Kyydissä pysyin, mutta istuskelin lopulta satulan edessä, jos siis tuosta yllä olevasta kuvasarjasta ei saa selvää. Tulin uudestaan onnistuneesti kuudella askeleella. Nappulat vain tuntui vaan olevan vähän hukassa huolimatta siitä, että hevonen on todella tuttu.


Sitten alettiin tulemaan yhden askeleen sarjaa ja siihen kapeaa pystyä keskihalkaisijalla (este 7). Tehtävä sujui heti ensimmäisellä kerralla todella kivasti, joten en sitten mennyt enään toista kertaa tätä vaan aloin valmistautumaan radan hyppäämiseen. Rata onkin merkattu ylempää löytyvään piirrokseen, joka tosiaan on vain suuntaa antava. Rata meni kokonaisuudessaan todella kivasti, ainoastaan tuo vitosen jälkeinen tiukka käännös oikealle tuotti jälleen hankaluuksia (marraskuussa sama tehtävä). Kolmoseste oli 90cm, sarja n. 70-80cm ja okseri 80cm, loppujen korkeus jäi vähän pimentoon.

Koko tunti mua potutti, ettei Ruttu ollut vapaana kisoihin osallistuessani. Tunti sujui nimittäin todella hyvin ja varmasti olisi kisoissakin mennyt vallan mainiosti. Mutta toisaalta pitää saada vaihteluakin, sillä varmasti suurimman osan estetunneista leirin tunnit mukaan lukien olen hypännyt Rutulla, Sepolla taas olen ratsastanutkin vain viisi kertaa. Huomiseksi on luvattu koko päivälle sadetta, joten toivotaan, että kenttä olisi kisakunnossa sunnuntaina! Oma startti on kahdentoista jälkeen ja Seppo menee ennen omaa lähtöäni yhden radan. Kuulemani mukaan tämänkertainen ratamestari tekee suhteellisen vaativia ratoja, joten saa nähdä miten käy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti