maanantai 4. toukokuuta 2015

Upee hevonen, kuski vaan hukassa

Otsikosta voikin jo ehkä päätellä jotakin seuran estemestaruuksista. Kisapaikalle saavuin jo ennen yhtätoista, sillä ajattelin kuvailla mahdollisimman montaa ratsukkoa ihan vain kuvauskokemuksen kartuttamiseksi. Lyhyellä putkella ja maneesissa ei vain oikein saa kovin hyviä kuvia, mutta parempi tuommoinen vähän kauempaa otettu kuin ei mitään, vai miten se menikään.

Seppo meni yhden radan jo alle, joten ajattelin ettei mulle tulisi mikään kiire - tosin erehdyin ja pahasti. Kiirehän siinä lopulta tuli, mutta ajoissa kerkesin radankävelyyn. Ihmetystä toi meidän pienelle kävelyporukalle uusinnan ensimmäinen este, joka oli reippaasti muita isompi - lopulta selvisi, että oli aivan sääntöjen mukainen. Kokenut kisakonkarikin oli vähän ihmeissään ja itsekin ajattelin, ettei me siitä Sepon kanssa yli päästä.

Verkassa Seppo tuntui todella tahmealta, mutta kun aloin sitten hyppäämään niin alkoi sitä vauhtiakin löytyä sopivasti. Pienelle pystylle saatiin tosi kivoja hyppyjä, mutta isommalle saatiin ehkä yksi tai kaksi hyvää hyppyä, muuten hypättiinkin sitten ravissa kun en askelta ennen estettä alkanut enään nostamaan uutta laukkaa. Ravissa kuitenkin näytti hyppäävän sen 90 senttisen verkkaesteenkin pudottamatta, joten olin aika varma että rata sujuu ihan kivasti.

Maneesissa sai hypätä vielä esteen numero 10 ennen omaa suoritusta. Kuva: Marjo Saarinen
Kuva: Minka

Kuva: Minka

Kuva: Marjo Saarinen

Kuva: Minka


Radalla ei tällä kertaa ollut ainuttakaan okseria, pelkkiä pystyjä. Rata alkoikin ihan kivasti. Saatiin ensimmäiselle esteelle tosi hyvä hyppy ja laukkakin rullas sopivasti eteenpäin. Puolen pitkän sivun mittainen lähestyminen kakkosesteelle ja hyvä hyppy. Kolmantena oli yhden askeleen sarja, jolle laukka vähän hyytyi. Tämän takia mentiin ensimmäinen ravihypyllä ja toiselle lähdettiin suunnilleen puolesta välistä sarjaa. Sepon hypyt on onneksi todella tasaisia ainakin omasta mielestäni ja niihin on muutenkin helppo päästä mukaan, joten kauempaa lähtenyt hyppy ei tuottanut ongelmaa. Neloselle tultiin myös ravilähestymisellä, samoin vitoselle, josta jatkettiin kuudella askeleella kutoselle. Sitten olikin pitkä lähestyminen perusradan viimeiselle esteelle, jolle saatiin tosi kiva hyppy. Puhdas perusrata, joten matka jatkui uusintaan.

Ööh... Ei kyllä. Skippasin nimittäin kaksi estettä, ja jatkoin kympille - oikeasti piti siis hypätä este numero kahdeksan, joka oli tuo yöpysty, kymppieste taas on sen takana oleva laatikkopysty. Heti esteen jälkeen tajusin virheen, sillä tajusin että missähän välissä toi yöeste oikein hypätään... Meidän suoritus siis sai hylyn uusinnasta, mutta onneksi vasta sieltä. Videolla näkyy vain perusrata.

Videosta kiitos Himmulle!

Käytiin sitten kävelemässä noin vartin ajan ja samalla sainkin purettua ajatukset. Suoraan sanottuna ketutti radan jälkeen, mutta kävelyn jälkeen fiilis oli "ei mitään ongelmaa, ekat estekisat vuoteen - syksyllä uusiks" -luokkaa. Seppo meni kuitenkin radan todella tyytyväisesti korvat hörössä eikä oma istuntakaan mitään kamalaa ollut - verratkaapa vaikka viime vuoden mestaruuksiin, josta laitan näkyviin ensimmäistä kertaa ikinä edes sen puoli minuuttia - joten ihan tyytyväinen olen suoritukseen. Jälkikäteen olen kuullut moneltakin suunnalta kuinka perusrata oli siisti, joten ehkäpä mun pitääkin olla tyytyväinen? Ainakin suoritus oli parempi kuin viime vuonna, jolloin saimme Laurin kanssa 7vp perusradalta!

Viime vuoden videosta kiitos Miialle!

2 kommenttia:

  1. Lisää treeniä vaan (muistille ;) ) ja syksyllä uudestaan radalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo - muisti taitaa vaatia sitä treeniä, tai sitten uusintaan pääsy oli iso yllätys ja pasmat meni sekaisin :D Tai sitten sitä ratakokemusta ei ole tarpeeksi. Mutta syksyllä kyllä uusiksi - ehkä jopa samalla hevosella :)

      Poista