lauantai 16. tammikuuta 2016

And it's been two years... ♥
Like how single word
Can make a heart open
I might only have one match
but I can make an explosion

And all those things I didn't say
Wrecking balls inside my brains
I will scream them loud tonight
Can you hear my voice this time?
This is my fight song
Take back my life song
Prove I'm alright song
My power's turned on
Starting right now I'll be strong
I'll play my fight song

And I don't really care if nobody else believes
'Cause I've still got a lot of fight left in me

And it's been two years
I miss my home
But there's a fire burning in my bonesCan we pretend that airplains
In the night sky
Are like shooting stars?
I could really use a wish right now.

Ehkä maailman vaikein päättelytehtävä, sillä varmasti jokainen on viimeistään tähän lauseeseen mennessä keksinyt, että mikä tämän postauksen idea oikein on. Tänään tuli kuluneeksi 2 vuotta ensimmäisestä vakiotunnistani Ponilaaksossa. Huomatkaa sana vakiotunti - ensimmäisellä tunnillahan kävin Ponilaaksossa noin kolme kuukautta aikaisemmin. Aika on kulunut todella nopeasti, sillä muistan vieläkin sekä molemmat irtotunnit, että kaksi ensimmäistä vakiotuntiakin. Ensimmäiselle irtotunnille mennessä yllätyin ensimmäisenä tallialueesta: isot tarhat ja tarhoissa iso lauma poneja. Ratsuna toiminut Patu oli piehtaroinut itsensä ihanaan mutakuorrutukseen, joten harjasin sen ulkona. Itse tunti sujui ihan kivasti, vaikka en silloin osannutkaan - enkä kyllä oikein vieläkään osaa - ratsastaa noin osaavaa ponia, josta on sanottu monet kerrat, että yksityisponina siitä olisi mihin vain. Toisella irtotunnilla mukanani oli pari silloista tallikaveriani, joiden kanssa jaoimme keskenämme ratsut Patun, Delhin ja Nemon väliltä. Itselleni osui jälleen Patu, joka oli jo valmiiksi tunnilla. Tällä kertaa nappulat olivat hieman paremmin hallinnassa kuin muutamaa viikkoa aikaisemmin.

Ensimmäisen vakiotunnin tasan kaksi vuotta sitten menin Sepolla. Muistan sen, kuinka en meinannut saada hevosta edes laukkaamaan jossakin vaiheessa tuntia! Se onkin ainut asia mikä mulla jäi mieleen tuosta tunnista. Tämän jälkeen oli parin viikon tauko pakkasten takia, jonka jälkeen olikin ilman satulaa -tunti. Ratsuksi mulle oli laitettu Seppo, joka oli jo edellisellä tunnilla. Marjo punttasi mut jo maneesissa selkään ja jännittyneenä ratsastin satulatta sen muutaman kymmenen metrin matkan maneesista kentälle. Hymyillen tulin tunnin jälkeen talliin.

Tuskallisia hetkiä koin ensimmäisellä maastollani Ponilaaksossa toukokuussa 2014. Mulle oli pistetty Macy, jolla en ollut aikaisemmin mennyt. Olin kuitenkin saanut siitä hieman "huonon" kuvan, joten turvaliiviin vuorautuneena nousin tallin edustalla ponin selkään. Aloin pikkuhiljaa rentoutumaan, kunnes kärkiratsastaja kysyi, että haluaako kaikki laukata. Valahdin varmasti aivan kalpeaksi, sillä en ollut ikinä aikaisemmin laukannut maastossa. Nauruksihan se muuttui, vaikka välillä meinasikin tulla olo etten pysy kyydissä tai saa ponia jarrutettua.

Kaikkiin kuviin liittyy jokaisella ihmisellä muistoja, eikä tämän postauksen kuvat ole poikkeus. On kisa-, leiri- kuin aivan tavallisia tuntimuistojakin. Muistoja ennen tuntien alkua. Niin hyviä kuin huonojakin, onneksi pääosin kuitenkin hyvä ja oikeastaan kaikki huonot muistot liittyvät tippumisiin. Ja muistoja tulee vielä rutkasti lisää, sillä en ole (ainakaan toivon mukaan) lähdössä Ponilaaksosta mihinkään vielä pitkään aikaan :)

Kuvista kiitos ainakin Aliisalle, äidille, Saralle, Minkalle, Pinjalle, Miialle, Roosalle, Roosikselle, Himmulle, Hennalle, Siljalle, Emmalle sekä molempien kesien leiriporukoille ♥

Sanoitukset postauksessa: x & x

4 kommenttia:

 1. Apua ihana postaus<3 Toi video vielä kruunas tän! :)

  VastaaPoista
 2. Ihana postaus! :) Ootko Ponilaaksoon menossa leirille kesällä? Jos joo niin mille? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Ponilaaksoon suuntaan tänäkin kesänä, tällä kertaa leirinä on kasileiri. Mulle saa laittaa viestiä jotakin kautta mikäli on tulossa tai tietää jonkun joka on tulossa, sillä ollaan parin leirikaverin kanssa metsästelty nyt jonkin aikaa muita leiriläisiä! :)

   Poista
  2. Kiva. Mää meen just sille edelliselle leirille.

   Poista