maanantai 14. joulukuuta 2015

Luukku 14# Mitä pienempiä blogeja luen?


Varmasti jokaiselta löytyy lukulistalta myös niitä pienempiä, alle 100 lukijan blogeja. Multa niitä löytyy lukematon määrä. Tässä luukussa ajattelin hieman avata millaisia pienempiä blogeja oikein luen viiden esimerkin avulla. En ole kovinkaan nirso lukemieni blogien kohdalla, mutta jokin juttu siinä pitää oikeasti olla, joka houkuttelee lukemaan blogia aina uudelleen ja uudelleen. Postauksesta jätin suoraan pois ne blogit, jotka on linkattu tänne tai jotka olen esitellyt jo aikaisemmin. Blogit luettelen aakkosjärjestyksessä ja kerron jokaisen kohdalla miten löysin blogin sekä plussaa ja jotain pientä kehittämisen arvoista.


Eri maailmoista -blogi linkattiin erääseen postaukseen, jossa blogin toinen kirjoittaja Nora huomasi tuttuja poneja parin vuoden takaiselta leiriltä. Kävin tietysti tutustumassa myös hänen blogiinsa ja sille tielle ollaan jääty. Erityisplussaa tulee vuonohevosesta ja toisaalta blogi pysyy mielenkiintoisena myös ratsastuskoulutuntien vuoksi. Ainut miinus minkä keksin blogista on se, että välillä en ainakaan itse hoksaa kumpi, Anniina vai Nora, on postauksen kirjoittanut. Mikään suuri haitta tämä ei ole, joten en itse koe että se pitäisi korjata juuri tällä sekunnilla - eikä siihen välttämättä tarvitse puuttua lainkaan.


Jouhen Varassa -blogia aloin seuraamaan aivan hiljattain. Törmäsin Siirin blogiin muistaakseni hevostalli.netissä, kun erääseen topiciin pyydettiin linkkaamaan erilaisia blogeja. Kuten vanhimmat lukijat varmasti tietävät erään blogiesittelyn vuoksi, niin rakastan varsoja. Tässä blogissa niitä on peräti kaksin kappalein. Erityisplussaa tulee kauniista ulkoasusta ja kauniista valokuvista. Postaustahti voisi tietysti olla aktiivisempi, onhan edellisestä postauksesta jo kolmisen viikkoa.

Kylmäverisesti minun -blogin löysin toisen blogin kautta, jonka kanssa blogin kirjoittaja Viivi tekee paljon yhteistyötä esimerkiksi kuvaamisten suhteen. Islanninhevonen tuo mukavaa vaihtelua tavallisten ponien, suomenhevosten ja puoliveristen kirjoon, joten blogi jäi lukulistalle. Bannerissa olevat liput ovat upea yksityiskohta ja sopivat kuin nenä päähän blogia ajatellen. Kuvat ovat todella kivoja ja postaustahtikin on oikein sopiva, ei liian tiuha eikä liian hidaskaan. Teksteistä kuitenkin puuttuu sitä jotakin.


Tähtisafiiri on näistä blogeista tuorein mun lukulistalla. En aikaisemmin ollut kiinnittänyt mitään huomiota Emilian blogiin, mutta toisesta blogista löytämäni tiedon mukaan blogissa alkaisi näkymään nuori irlannincobtamma. Irlannincobit ovat myös todella kivan näköisiä ja niistä kertovia blogeja on harvassa. Tähtisafiiri tuleekin varmasti pysymään lukulistallani kauan. Emilia kirjoittaa mielenkiintoisesti puuhistaan nuoren hevosen kanssa, ja se saa mut palaamaan blogiin aina uudelleen. Mitään miinuspuolia en ole vielä blogista löytänyt, tietysti hevosesta voisi kertoo enemmän mutta ottaen huomioon, että hevonen on ollut Emilialla reilun kuukauden niin tällä ei ole mikään kiire.


Villikko Ratsukko jatkaa tätä nuorten hevosten kanssa touhuilua. En muista lainkaan, että milloin ja miten blogiin löysin, mutta ponin erikoisempi rotu, väri ja nuori ikä saivat mut jäämään lukijaksi. Anni kertoo kivasti niin ylä- kuin alamäistäkin nuoren ponin kanssa ja tekstejä onkin mielenkiintoista lukea. Ainut kehitettävä asia mitä keksin, on tuo banneri: se ei oikein sovi tuon taustan kanssa yhteen.

Luetko samoja blogeja vai löytyikö uusia tuttavuuksia lukulistalle?

1 kommentti:

  1. Kaks viimestä blogia on mun suosikkeja! Muut olivatkin ihan uusia tuttavuuksia, pitää käydä katsomassa :)

    VastaaPoista