keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Luukku 23# Vuosi 2015


Vuosi 2015 alkaa olemaan pikkuhiljaa takana ja vuotta onkin jäljellä enää reilu viikko - tämä tarkoittaa myös joulukalenterin loppumista ja enää onkin vain yksi luukku julkaistavana tämän jälkeen. Vuosi on ollut niin paljon erilaisempi kuin aikaisemmat vuodet: olen oppinut paljon uutta hevosista, päässyt peruskoulusta, saanut uusia kavereita ja mitähän vielä! Tämän postauksen tarkoituksena onkin hieman katsoa, mitä mun vuosi pitikään oikein sisällään.


T A M M I K U U

Vuosi alkoi pohtimalla, että onko mulla ongelmia kuvauksessa. Mulla alkoi myös viimeiset viisi kuukautta peruskoulussa ja kevätkauden ensimmäinen tunti oli epäonnistumisista huolimatta onnistunut. Pääsin leikkimään myös kunnon ponityttöä pienen pomppuponin kanssa. Totesin olevani myös kunnon pessimisti ja tipuin myös pahimman tippumiseni ikinä. Kuukauden luetuin postaus oli Epäonnistumisista huolimatta onnistunut.

(C) Himmu
H E L M I K U U

Helmikuussa kärsin ajatuskatkosta ja pohdittiin Himoksen reissulla taivaalla olevaa kirkasta valopistettä. Vuoden ensimmäinen perjantai 13. iski hieman eri tavalla mitä olin ajatellut "pilaten" tunnin. Kuun puolen välin jälkeen kärsittiin kuulo-ongelmista, pohdittiin, että mistä kaikki alkoi ja haluttiin takaisin alkeistunneille. Kuukauden luetuimmat postaukset oli Alkeis-/jatkokurssin tarpeessa ja Mistä kaikki alkoi?


M A A L I S K U U

Maaliskuu oli vuoden ensimmäinen kuukausi, jolta ei tullut ainuttakaan ratsastuskuvaa. Maaliskuussa ei mennyt oikein putkeen ja tehtiin myös yhteishaku. Hevonen oli myös vähän out of control ja tehtiin ratatreeniä kisoihin, joita ei kuitenkaan tullutkaan influenssaan sairastumisen vuoksi. Hevoset 2015 -messut lähestyivät myös ihan hurjaa vauhtia! Kuukauden luetuin postaus oli Lukulistalta, jossa avasin hieman lukemiani blogeja omassa postauksessaan.

(C) Henna K.
H U H T I K U U

Huhtikuulta tuli todella paljon hevosaiheisia postauksia ja todella paljon hevosaiheisia kuvia! Pääsin pitkästä aikaa tunneille ja heti alkukuusta oli epäonnistunut tunti. Hevosmessuista kirjoitin kaksi postausta, varsinaisen postauksen ja erillisen kuvapostauksen. Kisatreenit pääsivät vihdoinkin kunnolla alkuun pienistä ongelmista, jotka ilmenivät tunnilla, huolimatta ja itse kisatkin menivät oikein hyvin. Loppukuusta harmittelin myös ratsastustaitojen puutetta. Kuukauden luetuin postaus oli Pitkästä aikaa.

(C) Minka
T O U K O K U U

Toukokuussa kerättiin itseluottamus tunnissa kasaan ennen estekisoja, joissa kuski oli hukassa. Kevätkauden viimeisellä tunnilla oli tavoitteena rentous ja edelleen kun mietin tuntia, niin olen todella tyytyväinen. Vajaat kaksi viikkoa myöhemmin fiilisteltiin sitä, että ollaan kohta lomalla. Kävin moikkaamassa jälleen vanhoja tallikavereita kisakuvaajana, vietin ihanat 3 päivää luokkaretkellä Helsingissä ja päivän reissulla Tampereella ysiluokan tukioppilaiden kanssa. Kuukauden luetuin postaus oli Itseluottamus tunnissa kasaan.


K E S Ä K U U

Kesäkuu oli todella hiljainen kuukausi blogin suhteen. Olin itse juhannuksesta eteenpäin töissä eikä mitään heppailujakaan tullut juurikaan tehtyä. Blogiin tuli kuitenkin uusi ulkoasu aivan kuun alussa, ja olen vieläkin ihmeissäni siitä, kuinka hyvin Emma osasi bannerin tehdä mun ohjeillani. Vaikka blogissa muuten hiljaista olikin, niin kerroin toki myös kuulumisiakin silloin tällöin. Kuukauden luetuin postaus oli Uusi ulkoasu.

(C) Pinja N.
H E I N Ä K U U

Heinäkuukin oli hiljainen kuukausi kesäkuun tapaan, mutta kuvia tuli napsittua enemmän. Suuri kuvausinto johtui aivan varmasti päivityksestä kuvauskalustoon. Heinäkuun puolivälissä alkoi myös leirifiilistelyt leirikirjeen kolahtaessa postilaatikkoon. Ja totta kai ennen leiriä piti suorittaa puhelimen tyhjennys, olihan kuvia kertynyt aivan kiitettävä määrä. Kuukauden luetuin postaus oli Puhelimen tyhjennys.

(C) Pinja N. / Minka
E L O K U U

Elokuussa pahimpien leirin univelkojen jälkeen sain kirjoitettua leiristä kaksikin postausta, varsinaisen leiristä kertovan tekstin ja kuvapostauksen, jossa oli myös leirivideo. Uuden puhelimen myötä myös puhelinkuvien määrä oli kasvanut, joten puhelin oli hyvä tyhjentää ennen syyskauden alkamista. Syyskauden avaus sujui paremmin kuin hyvin ja pian löysin itseni vauhtiponin selästä. Kuukauden luetuin postaus oli Ponilaakson ÄNK-ÄNK-ÄNKYTTÄJÄT 2015.

(C) Pinja N.
S Y Y S K U U

Syyskuu alkoi estetunnilla, joka ei ollut hyvä, muttei huonokaan. Blogissa päästiin kurkistamaan myös pitkästä aikaa mun arkeen ja mulla oli superponi alla. Pääsin hyppäämään pitkästä aikaa myös tallin kirjavalla ja pitkäkorvaisella pepunnostajalla ja tällä kertaa hypyt sujuivatkin - ainakin kiitettävästi. Loppukuusta tuli taas aika pienelle ulkoasumuutokselle uusien kuvien innoittamana. Tajusin myös, että ei oo oikotietä onneen. Tämä aiheutti mulle ehkä hieman pientä stressiä marraskuuta ajatellen. Tein myös debyyttini näyttelykuvaajana, jospa ensi vuonna kävisi samassa tapahtumassa vierailemassa? Kuukauden luetuin postaus oli Ei hyvä, muttei huonokaan.

(C) Sara Kylmälä
L O K A K U U

Lokakuussa kirottiin sitä, kuinka on liikaa nappuloita käytössä. Treenasin koulukisoja varten ja ilmoittauduin estekisoihin odottamatta mitään kummempia. Kisat kuitenkin yllättivät positiivisella ja ehkä hieman shokeeraavallakin tavalla. Tein kivuliaampaa tuttavuutta viholliseni etukaaren kanssa ja laitoin leirillä päätetyn suunnitelman toteen. Kuukauden luetuin postaus oli 3x ensimmäinen.

(C) Emma T.
M A R R A S K U U

Marraskuu alkoi kuvailuilla pitkästä aikaa, jolloin kuvattavana oli kaksi koiraa. Kisojen viime hetken treeneissä oli super D, joten lähdin innolla ensimmäiselle B-radalle. Jo ennen kisoja päätin kuitenkin, että kisat olisivat viimeiset aitojen sisällä. Kuun puolivälissä kohtasin pelkoni lähes vuoden tauon jälkeen. Marraskuun viimeisellä tunnilla alla oli ikinuori hevonen, joka vei mua melkeinpä täysin 6-0. Kuukauden luetuin postaus oli Ensimmäinen B-rata.


J O U L U K U U

Joulukuu on vielä käynnissä, mutta ei anneta sen häiritä! Joulukuu on ollut siinä mielessä poikkeuksellinen kuukausi, että tein ensimmäisen blogijoulukalenterini eli postauksia on tullut päivittäin ja aiheita on ollut melkeinpä laidasta laitaan. On linkkailtu blogeja, naurettu tilannekuville, kerrottu faktoja ja joululahjatoiveita. On tehnyt mieli kysyä, että et oo tosissas ja kirjoitettu ensimmäinen kunnon mielipideteksti. Avasin myös hieman musiikkimakuani ja kävin läpi tämän ja ensi vuoden tavoitteita. Kaverini ovat myös päässeet naputtelemaan näppiksiä, sillä Kiia kävi kirjoittamassa kokonaisen postauksen, kun taas Lotta ja Netta avasivat yhteisessä postauksessa, että millainen ihminen tätä blogia kirjoittaa. Syyskausi päätettiin leikkien parissa ja yksi päivä tuli vietettyä Blogiexpossa. Elämäni hevoset tuli käytyä myös läpi perusteellisesti ja blogissa päästiin kurkkaamaan myös aivan tavalliseen päivääni. Kävin läpi myös tämän vuoden kisat tiivistetysti ja paljon muuta. Osa teksteistä ei ollut aivan niin suosittuja kuin olisin toivonut, mutta osa on päässyt yllättämään suosiollaan. Kuukauden luetuin postaus tähän päivään mennessä oli Blogiexpo 2015.

Kiitos teille tästä vuodesta, jatketaan samalla tavalla myös ensi vuonna! Huomenna tulee viimeinen luukku, jonka jälkeen hiljenen tämän vuoden osalta - tai ainakin yritän hiljentyä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti