tiistai 15. joulukuuta 2015

Luukku 16# Tallitontun blogihaaste


Kiitos haasteesta Annikalle!
  1. Aloita haaste ainakin yhdellä jouluisella kuvalla.
  2. Kerro vapaamuotoisesti siitä, mitä joulu sinulle merkitsee ja miten sitä vietät.
  3. Miten hevoset näkyvät joulussasi? Vietätkö perinteisen tallijoulun rakkaimpien karvakamujen seurassa vai suuntaatko kenties tapaninpäivänä rekiajelulle?
  4. Mikä on ikimuistoisin talvinen hevoskokemuksesi?
  5. Valitse mielestäsi paras talvinen tai jouluinen hevoskuvasi ja kerro miksi juuri se kuva viehättää.
  6. Haasta valitsemasi määrä muita hevosbloggaajia, joiden luona tallitontut eivät ole haasteen kanssa vielä vierailleet. Haastettu kopioi nämä ohjeet blogiinsa ja toteuttaa annetut tehtävät.


En ole ikinä ollut mitenkään uskonnollinen ihminen - riparin olen kyllä käynyt ja sitä ennen useamman kesän seurakunnan lastenleireillä ja sen jälkeen vielä syyskauden ajan isoskoulutuksissa - joten joulu ei ole mulle mikään uskonnollinen juhla. Se tarkoittaa mulle (ja oikeastaan koko perheelle) yhdessä oloa ja rentoutumista, sekä tietysti parempaa ruokaa mitä normaalisti - oikeasti en itse juurikaan välitä jouluruoasta, mutta näin yleisesti ottaen. Joulua vietämme vain perheen kanssa. Meidän jouluaaton rutiinit on aika tavanomaiset: aamulla herään joskus 9-10 aikoihin samalla kun äiti keittää riisipuuroa. Lähempänä yhtätoista, riippuen siitä milloin unikekona pääsen ylös, alamme puuronsyöntiin. Puolen päivän jälkeen käymme joulusaunassa ja illan hämärtyessä syömme jouluruoan. Pari tuntia myöhemmin jaamme joululahjat ja myöhemmin loppuillasta käymme useimmiten hautausmaalla viemässä pari kynttilää haudoille. Hevoset eivät ole ainakaan tähän mennessä kuuluneet minun jouluuni ja muutenkin vietän joululoman yleensä poissa talleilta.


Ikimuistoisin talvinen hevoskokemukseni? En muista yksittäisiä tunteja kovinkaan hyvin, mutta ensimmäisenä mieleeni tulee talvinen maastoreissu kaverini kanssa hänen vuokrahevosillaan. Ratsastin itse new forest -ruuna Irkulla, olinhan lyhyempi kuin kaverini. Teimme reilun tunnin mittaisen maastolenkin, johon sisältyi myös pari pientä maastoestettä ja mukavasti laukkaamista metsässä sekä pellolla. Tuo oli ensimmäinen kerta kun pääsin hyppäämään edes jonkinlaisia maastoesteitä taikka laukkaamaan pellolle. Pellolla vaihdoimme vielä hevosia niin, että itse pääsin suomenhevosruuna Urpon selkään. Tein reissusta postauksenkin ja sen näkee täältä - tosin tuo kuvakollaasi löytyy eri postauksesta.

(C) Himmu


Musta on todella vähän talvisia kuvia, olisiko mulla huimasti yhdeltä kerralta. Muitakaan en ole kuvannut talvisin juuri lainkaan. Valitsinkin nyt kaksi kivointa kuvaa - minusta Liekin kanssa helmikuun alusta ja kaveristani Katin kanssa paria viikkoa aikaisemmin. Yhteiskuvan Liekin kanssa valitsin tähän siksi, että se tosiaankin on ainoita yhteiskuvia musta ja hevosesta talvella talvisessa maisemassa. Tähänkin pitäisi varmaan tehdä jokin muutos, mutta kun tunnit on pimeän aikaan niin mitään kivoja kuvia ei tule saamaan... Kaverini ja Katin yhteiskuva on todella kiva ja tykkään erityisesti noista tallin seinustalla olevista jouluvaloista! Tähän kohtaan eksyi myös Iso-Villestä tammikuussa ottamani kuva. Kuvassa on kiva tunnelma ja silmässä heijastuva kuvaaja on kiva yksityiskohta.


En haasta ketään, mutta haasteen voi tehdä kuka vain mikäli vain tahtoo!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti