tiistai 8. joulukuuta 2015

Luukku 8# Mitä musiikkia kuuntelen?Kuten mainitsinkin pari luukkua aikaisemmin, on mulla todella laaja musiikkimaku. Musiikkia löytyy todellakin laidasta laitaan aina Immanuelista ja kls.:stä aina Justimuksen, Cheekin, Robinin ja Sannin kautta Anssi Kelaan ja Virve Rostiin. Ei sovi unohtaa myöskään ulkomaalaisia laulajia, kuten David Guettaa, Ellie Gouldingia, Flo Ridaa ja ItaloBrothersia. Listaa voisi jatkaa loputtomiin! Ainoat musiikkityylit mistä en juurikaan välitä, ovat klassinen musiikki ja hevi sekä muu raskas musiikki. Kaikenlainen örinämusiikki on mulle melkeenpä ehdoton ei, mutta muutamia poikkeuksiakin näiden "örinöiden" ja hevin kohdalla saattaa osua vastaan. Mutta mitä mun soittolistalta sitten oikein löytyy?

 1. Listalla on kaiken kaikkiaan noin 43 tuntia musiikkia eli yli 710 kappaletta. Ihan yhdessä päivässä ei tätä listaa tietenkään kuunnella läpi, vaan aikaa mulla menee noin viikko tai vähemmän, riippuen kuuntelutahdista. Musiikkia kuuluukin aina kun olen koneella kirjoittamassa blogiin, tekemässä koulujuttuja jne.
 2. Listalla on kaiken kaikkiaan noin 360 artistia (kyllä - laskin ne, mutta saatoin mennä sekaisinkin laskuissa).
 3. Soittolistani on aakkosjärjestyksessä kappaleiden nimen mukaan. Tämä helpottaa jonkun tietyn biisin etsimistä niin pitkältä listalta mitä esimerkiksi mulla on. Listan ensimmäisenä on Martin Solveig - +1 ja viimeisenä Cheek - Äärirajoille.
 4. "Merkittävimpiä" soittolistan täyttäjiä ovat mm. Robin, Isac Elliot, JVG, Antti Tuisku, kls., David Guetta ja Calvin Harris.
 5. Soittolistalta löytyy myös sellaisten artistien kappaleita, joista en juurikaan välitä. Hyviä esimerkkejä ovat Justin Bieber ja One Direction, joilta molemmilta löytyy useampikin biisi soittolistaltani vaikken ikinä ole niiden hehkuttamista ymmärtänyt.
 6. Kuuntelen eniten poppia ja rap-musiikkia, niin suomalaista kuin ulkomaalaistakin. Se näkyy myös Year in Musicin suosikkigenrelistalla!
 7. Listalta löytyy niin tämän hetken kuin 2000-2010 välisen ajankin hittejä.
 8. Kappaleet listalle löydän erityisesti kaveripalkista. Lisäksi kuuntelen säännöllisesti Spotifyn eri soittolistoja ja Suomen kuunnelluimpia.
 9. Luukun kirjoitushetkellä soi mm. Majuri - Tyytyväinen. Julkaisuhetkellä taas soi Basshunter - Now You're Gone.
 10. Vuoden ensimmäinen kuuntelemani kappale oli 009 Sound System - Dreamscape
 11. Musiikkia kuunneltiin vuoden aikana 66 420 minuuttia eli 1 107 tuntia, joka vastaa 46 päivää.
 12. Vuoteen mahtuu yhteensä 766 eri artistia, joten huomaa, että artistimieltymykset ovat muuttuneet paljonkin kuluneen vuoden aikana. Toisaalta listalla on myös artisteja, joita olen kuunnellut eri soittolistoilta juurikin vain sen kerran.
 13. Viikon kolme kuunnelluinta
  - artistia: Cheek, Antti Tuisku, Isac Elliot
  - levyä: Kaunis Kaaos (Antti Tuisku), Alpha Omega (Cheek), Wake Up World (Isac Elliot)
  - kappaletta: No One Else (Isac Elliot), Dynamite (Taio Cruz), Judas (Lady Gaga)
 14. Kuukauden kolme kuunnelluinta
  - artistia: Antti Tuisku, Cheek, Anssi Kela
  - levyä: Kaunis Kaaos (Antti Tuisku), Alpha Omega (Cheek), Purpose (Justin Bieber)
  - kappaletta: Lähtisitkö (VilleGalle ft. Sanni), Saturday (Basshunter), Tyhjä huone (Antti Tuisku)
 15. Vuoden kolme kuunnelluinta
  - artistia: Isac Elliot, Cheek, kls.
  - levyä: Wake Up World (Isac Elliot), Jumalanmiehii (Immanuel), Sokea toista taluttaa (kls.)
  - kappaletta: Bailandoo (Nost3 & Protro ft. Herbalisti & Lakko), Madafakin darra (Roope Salminen ft. Ida Paul), Love Me Like You Do (Ellie Goulding)
Postauksen teossa on helpottanut Spotifyn Year in Music sekä last.fm

Hyvää Jean Sibeliuksen ja suomalaisuuden musiikin päivää kaikille!

1 kommentti: