lauantai 19. joulukuuta 2015

Luukku 19# Kisakausi 2015


Eihän mun kisaamisiani voi nyt varsinaisesti kisakaudeksi kutsua - tai ainakaan ne eivät voi, jotka kisaavat aktiivisestikin. Itselle kuitenkin jo muutamat kisat on paljon, se varmasti voisikin selittää paljolti tuon kausi-sanan käytön... Tässä postauksessa käyn läpi tätä kautta ja kerron suunnitelmiani ensi kaudelle.

(C) Henna K.
(C) Henna K.
Mun kisakausi tosiaan alkoi huhtikuussa koulukisoilla. Kisahevosena toimi tuolloin Ruttu ja luokkana oli Powercup-karsintaluokkana toimiva helppo C:1 2000. Toiveissa oli yli 60% suoritus, sillä edellisenä syksynä olin päässyt jo todella lähelle sitä rajaa. Rata sujui todella kivasti, vaikka muutamia virheitä huomasin jo radalla. Lopputulos oli kuitenkin 58,25% ja jaettu 4. sija ja jäikin todella pienestä kiinni ensimmäinen ruusuke. Varmasti olisi 60% mennyt rikki, ellen olisi tehnyt mm. laukassa noin suurta oikomista, mitä silloin oikein tein.

(C) Minka
(C) Minka
Pari viikkoa myöhemmin, toukokuussa, oli seuraestemestaruudet. Kisoihin osallistuin yllätyksellisesti Sepolla, luokan ollessa junnumestaruusluokka 70-80cm. Tavoitteena ei ollut sijoitus tai etenkään mestaruusmitali, kunhan saataisiin puhdas rata. Rata sujuikin hyvin uusintaan asti, jolloin ratsastin väärän esteen. Loppujen lopuksi olin oikein tyytyväinen rataan.

(C) Sara Kylmälä
Seuraavat kisat olivatkin vasta lokakuussa. Kyseessä oli estekisat, joissa kisasin Rutulla luokan 80-90cm. Tavoitteena oli päästä hyväksytysti rata läpi tyytyväisenä omaan suoritukseen, mutta silti stressasin aivan kamalasti. Takaraivossa jyskytti todennäköisesti edelleen leirikisojen kaksi puomia, jolloin radan korkeus oli 90cm. Olin kuitenkin kisojen ns. musta hevonen ja yllätyin jopa itsekin lopputuloksesta. Puhdas rata suhteellisen siistillä ratsastuksella ja sininen ruusuke. Jäimme voittajalle ajassa suhteellisen vähän, joka oli myös yllätyksen aihe. En nimittäin lisännyt kaasua uusintaan juuri lainkaan tai tehnyt lyhyitä teitä, vaan pelasin varman päälle.

(C) Sara Kylmälä
(C) Sara Kylmälä
(C) Emma T.
Marraskuussa toteutin sitten suunnitelmani, jonka olin täräyttänyt Marjolle jo leirillä ja jota varten olin treenannut koko syyskauden. Kyseessä oli nimittäin mun ensimmäinen B-startti luokassa B-merkin kouluohjelma, ratsuna Delhi. Nämä kisat jos mitkä olivat niin tavoitteettomat kuin mahdollista. Jokaisissa koulukisoissa varmasti kaikilla on tavoitteena päästä hyväksytysti läpi - niin oli mullakin. Se oli mun ainoa tavoite tuolle radalle, en todellakaan odottanut mitään muuta - olinhan alkanut jälleen siirtymään esteiden pariin. Halusin kuitenkin pitää lupaukseni suorittaa luokan, joten erittäin kehnosti menneen verkan jälkeen löysin itseni radalta ravailemassa. Muistin radan, selvisin loppuun asti hengissä ja mikä parasta - hyväksytysti. Lopputulos olikin 53,261% sijoituksen ollessa 18/22.

Ensi vuonna olisi tarkoitus käydä mahdollisimman monissa estekisoissa eli estekisat keväällä, estemestaruudet sekä syksyn estekisat. Tämähän oli ollutkin jo suunnitelmissa, mutta alkuperäisen suunnitelman mukaan en kisaisi lainkaan koulua ensi vuonna. Tarkemman pohtimisen jälkeen voisi olla aivan mahdollista, että mua näkee kouluradoilla. Ei, tarkoituksenani ei ole jatkaa heB-radoilla, sillä sopivaa hevosta ei oikein ole vielä sille tasolle, vaan tarkoitus olisi, että hakisin vielä lisää kokemusta pykälää alemmalta tasolta. Tämä on osittain myös siksi, että tällä tasolla saa (ainakin meillä) käyttää joko kannuksia tai raippaa, kun taas B-radoilla käytössä on kannukset pakollisina. En luota jalkaani vielä niin paljon, että voisin käyttää kannuksia melkeinpä kenellä tahansa - tästä siis johtuu "hevosen puuttuminen". Mutta, nämä ovat vain mietteitä - eihän sitä koskaan tiedä miltä lopputulos tulee näyttämään!

Millaisia suunnitelmia sinulla on ensi vuodelle kisarintamalla?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti