sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Hyvästi vuosi 2016, tervetuloa vuosi 2017!

Vuosi 2016 on nyt taputeltu ja vuosi 2017 toivotettu tervetulleeksi. Alkanut vuosi tulee olemaan mulle monella tapaa merkittävämpi, kuin aikaisemmat vuodet: asun lähes puoli vuotta pääsääntöisesti yksin, menen autokouluun, täytän 18 vuotta, menen ensimmäiselle keikalleni (tähän en laske Ruskagospelia, jossa olin vuonna 2014), kirjoitan ensimmäiset aineet lukiossa ja mikä hurjinta - mun pitäisi valmistua ammattiin syksyllä. Mutta mitä vuosi 2016 piti oikein sisällään?
T A M M I K U U
Tammikuu alkoi edellisen vuoden tilastojen selaamisella. Tältä vuodelta ei ole tulossa samanlaista. Kirjoitin myös tälläkin hetkellä yhden mun suosikkipostauksistani, kun kaksi vuotta Ponilaaksossa oli tullut täyteen. Vastasin myös yhden lukijan toiveeseen kirjoittamalla, että mikä kaksoistutkinto oikein on meillä. Ratsastin tammikuussa Laurilla ja Rutulla, ja postauksia kirjoitin yhteensä viisi kappaletta. Kuukauden luetuin postaus oli And it's been two years... ♥ ja kuunnelluin biisi Alan Walkerin Faded.
Pakko sanoa tästä kuvasta, että näytänpä hoikalta! Tuosta on tullut muutama kilo lisää... :'D
H E L M I K U U
Helmikuulle osui paljon ratsastuksia, sillä parina kertana saatoin mennä kaksikin tuntia putkeen. Koin erittäin ristiriitaisia fiiliksiä eräällä koulutunnilla ja parilla tunnilla tuli läheltä piti -tilanne kaatumisen suhteen Delhin ja Ruuvin kanssa. Toteutin myös blogin historian ensimmäisen blogiarvonnan, josta kolme onnekasta voitti itselleen kahden päivän messurannekkeet Hevoset 2016 -messuille Tampereelle. Helmikuussa ratsastin Makkaralla, Rutulla, Ruuvilla, Macyllä ja Delhillä. Postauksia helmikuussa tuli seitsemän, joista luetuin oli Voita liput Hevoset 2016 -messuille. Kuukauden kuunnelluin biisi oli Sannin Että mitähän v*ttua.
Kuvakaappaus Ellan kuvaamalta videolta
M A A L I S K U U
Maaliskuussa julkaisin viisi varsinaista postausta ja niiden lisäksi omana postauksenaan Hevoset 2016 -messujen lippuarvonnan voittajat. Kuun alussa käytiin koulusta ratsastamassa ja sain alleni Eepoksen, pienehkön eestiläisruunan. Totesin varmaan ensimmäistä kertaa ratsastuksen olevan tekniikkalaji ja otimme tunneilla suunnaksi koulumestaruudet. Maaliskuun ratsuina toimivat Patu, Ruttu sekä liikuntatunnin ratsuni Eepos. Maaliskuun luetuin postaus oli helmikuussa julkaistu Voita liput Hevoset 2016 -messuille ja kuunnelluin biisi Antti Tuiskun Pyydä multa anteeks kunnolla.

(C) Helka S.
H U H T I K U U
Huhtikuussa julkaisin yhdeksän postausta, joka olikin vuoden suurin kuukauden aikana kirjoitettu postausmäärä. Kirjoitin jälleen kolme messupostausta: lauantailta ja sunnuntailta omansa sekä sitten pelkästään kuville pyhitetyn postauksen. Aprillipäivänä ratsastin jälleen kaksi tuntia, epäonnistuttiin seuran koulumestaruuksissa ja tehtiin hämmennystä aiheuttava päätös estemestaruuksia koskien. Ratsastin Macyllä, Rutulla ja Makkaralla. Kuukauden luetuin postaus oli Hevoset 2016 - lauantai ja kuunnelluin biisi Elastisen Oota mua.
(C) Netta V.
T O U K O K U U
Toukokuussa kirjoitin viisi postausta. Tuolloin oli jo kesäfiiliksiä ilmassa ja tein ensimmäisen Summer Bucket Listini ikinä. Kärsin myös mestaruuskirouksesta, vaikka jälkikäteen löysinkin myös positiivisia asioita negatiivisten lisäksi. Toukokuun lopun tunnit otettiin rennosti ja kävimmekin maastossa. Toukokuussa ratsastin kisojen lisäksi vain Delhillä. Kuukauden luetuin postaus oli Mestaruuskirous ja kuunnelluin biisi Ilarin Desibelii.

(C) Ella Y.
K E S Ä K U U
Kesäkuussa julkaisin neljä postausta, joka on hyvä määrä siihen nähden, etten käynyt tunneilla kuin kerran. Tällöin oli siis meidän ryhmän rästiin jäänyt ilman satulaa -tunti. Toteutin myös kysymyspostauksen. Olisiko teillä halua uuteen? Keväälle voisin sellaisen tehdäkin, mahdollisesti jo alkuvuodelle, mikäli vain teillä kysymyksiä on! Kesäkuussa ratsastin Nemolla. Kesäkuun luetuin postaus oli Lomalla viimeinkin ja kuunnelluin biisi Tungevaag & Raabanin Magical.

H E I N Ä K U U
Heinäkuussa tuli viisi postausta. Kuun alussa alkoi lähtölaskenta ratsastusleiriin ja tein pitkästä aikaa myös varsinaisen postaushaasteen. Loppukuusta ennen leiriä menin Lotalle Nurmijärvelle, jolloin kävimme myös kuvaamassa yhdet estekisat Laaksolla. Reissusta kuvasin myös simppelin videopostauksen. Ratsastin leirillä Misterillä, Patulla, Rutulla, Mintyllä, Liekillä, Delhillä ja Makkaralla. Heinäkuun luetuin postaus oli Lähtölaskenta ja kuunnelluin biisi Lakon ja Herbalistin Aamuyö.
(C) Vekku
E L O K U U
Elokuussa kirjoitin viisi postausta. Kuukauden ensimmäinen postaus oli leiripostaus meidän huikeasta leiriviikosta, josta julkaisin vielä erikseen muutamia kuvia. Koin leirin jälkeen käymälläni rästitunnilla myös ahaaelämyksen. Varsinaisen syyskauden alkaessa mulla oli ponin kyljet hukassa ja kävin läpi, että miten kävi Summer Bucket Listin kanssa. Kuukauden aikana ratsastin Sepolla ja Mintyllä, luetuin postaus oli Ponilaakson possuWORMulat 2016 ja kuunnelluin biisi Arttu Lindemanin Faijas.
(C) Silja S.
S Y Y S K U U
Syyskuussa blogiin tuli viisi postausta. Kuun alussa huristelin kilpa-autolla ja kävin ensimmäistä kertaa uuden opettajan tunnilla. Hyppäsin myös ensimmäisen metrin esteeni tutulla ja turvallisella Makkaralla. Syyskuun aikana ratsastin Laurilla, Mintyllä, Makkaralla ja Patulla, luetuin postaus oli Vauhtia ja yllätyksellisiä tilanteita ja kuunnelluin biisi Ollien Soita mua.
(C) Lotta S.
L O K A K U U
Lokakuussa kirjoitin kuusi postausta. Pääsin pitkästä aikaa ehdottoman ykkösen selkään puomitunnin merkeissä ja sen jälkeen fiilis oli aivan huippu. Hyppäsin ensimmäistä kertaa Lätyllä, joka näytti reippaamman puolensa. Kävin myös jälleen Nurmijärvellä kakaraa moikkaamassa ja kokeilin samalla myös Nurmijärven ratsastuskoulua, jolla käynti avasi hieman silmiä omasta istunnastani. Pääsin myös kokeilemaan heti Nurmijärven reissun jälkeen samalla viikolla yksityistallissa asuvaa Räpää, joka paljastui mukiinmeneväksi kaveriksi. Lokakuussa pääsin ratsastamaan Rutulla, Lätyllä, Liekillä sekä mulle täysin uusilla ratsuilla, Räpällä ja Nurmijärven ratsastuskoulun Niilolla. Kuukauden luetuimmat postaukset olivat Ruuna Reipas ja Testissä: Nurmijärven ratsastuskoulu. Kuukauden kuunnelluin biisi oli Arttu Lindemanin Menee tunteisiin.
Kesäinen kuva, mutta en ottanut marraskuun aikana ainuttakaan kuvaa!
M A R R A S K U U
Marraskuussa tuli harmillisen vähän kirjoiteltua, vain neljän postauksen verran, sillä tässä vaiheessa alkoi suurin kiire. Mun työvuorot olivat usein todella pitkiä, etenkin marras-joulukuun vaihteessa ja sen jälkeen, tai sitten iltavuoroja, jolloin pääsin vasta illalla kotiin. Kaikki kuukauden postaukset olivatkin ratsastustunneista. Kuun ensimmäinen tunti tuntui muuttuvan estetunnista sirkustunniksi muutaman ratsukon kohdalla. Seuraavalla viikolla sain ponin kauhistumaan ja häpesin itse postaustahtiani. Mun todettiin myös olevan sopivan kova muija ratsastamaan Makkaraa ja sinäänsä tää lausahdus voisikin pitää paikkansa. Yritin vielä ottaa mallia suoraan oppikirjoista ja se onkin mielipidekysymys, että onnistuinko yrityksessäni. Kuukauden aikana ratsastin Patulla, Laurilla, Makkaralla ja Lätyllä, luetuin postaus oli Estetunnista sirkustunniksi ja kuunnelluin biisi Mikael Gabrielin Vain elämää -veto Tyhjässä huoneessa.
J O U L U K U U
Joulukuussa otin itseäni hieman niskasta kiinni, ja kirjoittelin muutamia postauksia jo etukäteen odottamaan julkaisua. Siltikin postausmäärä jäi 6 postaukseen. Tein todella pitkiä työvuoroja töissä: pääosin menin töihin kahdeksaan ja pääsin viiden jälkeen pois, tai jos olin iltavuorossa niin menin kahteentoista ja pääsin kahdeksan ja yhdeksän välillä. Olin alkukuusta myös sairaana jälleen. Kuukauden ensimmäisessä postauksessa kerroin muutosten tuulista, jotka koittaisivat heti tammikuussa. Menin syksyn viimeisen tunnin vauhtia ja vaarallisia tilanteita peläten, jolloin jalatkin alkoivat pakostakin tutisemaan. Julkaisin myös pitkästä aikaa puhelinkuvia ja jouluisemman kuvapostauksen, hieman tosin myöhässä. Joulun jälkeen innostuin kertoilemaan reilun vuoden jälkeen faktoja itsestäni, jotka olivat ainakin omasta mielestäni osin aika yllättäviä. Joulukuussa ratsastin vain Mintyllä. Kuukauden luetuin postaus oli Nimivirheitä ja 18 muuta faktaa ja kuunnelluin biisi Mikael Gabrielin Loistat Pimeäs.
Otin ylös myös tiettyjen ajanjaksojen kuunnelluimpia biisejä, artisteja ja levyjä, jotta mun musiikkimieltymyksien vaihteluita on helppoa seurata. Ajattelin kirjoittaa ne tähän perään, mikäli teitä sattuisi vaikka kiinnostamaan eli jos ei kiinnosta niin skippaa seuraavat parikymmentä riviä! Mullahan on todella laaja ja vaihteleva musiikkimaku, jonka saattoikin huomata kuukauden kuunnelluimpien biisien kohdalla. Siellä oli nimittäin joka kuukausi eri biisi ja niitäkin oli peräti kymmeneltä eri artistilta. Joten katsotaanpa miltä isommilla aikaväleillä tilanne näyttää.
Tammi-maaliskuussa kuuntelin aika paljon vanhoja suosikkeja. Antti Tuisku hallitsi sekä kuunnelluimman artistin, että levyn (Kaunis Kaaos) kohdalla. Olen alakoulussa kuunnellut ahkerasti Antin biisejä ja tuolloin lisäsin vanhojakin hittejä listalle uusien seuraksi. Jakson kuunnelluin kappale oli paljonkin keskustelua aiheuttanut Sannin Että mitähän v*ttua. Huhti-kesäkuussa musiikkimakuni oli vaihtelevampi. Antti Tuisku hallitsi edelleen artistin kohdalla, mutta levyn kohdalle pelmahti Lady Gagan The Fame Monster. Itselläni on tästä kahden CD:n deluxeversio ja sitä tulikin kuunneltua alakouluikäisenä. Kappaleen "titteli" jakautuu kahdelle artistille: Nikke Ankaralle (Ettei nyt vaan sattuis mitään) ja Elastiselle (Oota Mua ja Täytyy Jaksaa). Koko tämän puolen vuoden ajalta vastaavat tittelit jakaantuivat artistin ja levyn kohdalla Antti Tuiskulle (Kaunis Kaaos) ja biisi taasen Alan Walkerin Fadedille.
Heinä-syyskuussa mulla oli suuremmin esillä yksittäiset biisit, joita tuli kuunneltua helposti yksi päivä. En siis välttämättä kuunnellut mitään muuta koko päivänä. Kuunnelluin artisti oli Nikke Ankara, levy Immanuelin Jumalanmiehii ja kappale Arttu Lindemanin Faijas. Loka-joulukuussa linja pysyi aika samana, räppipainotteisena. Vain elämää -alkoi jo syyskuun puolella, mutta soittolistoillani ja musiikinkuuntelussani yleensäkin se alkoi näkymään vasta lokakuun puolella. Jakson kuunnelluin artisti olikin täysin ylivoimaisesti Mikael Gabriel, jonka tämän syksyn kappaleita olenkin kuunnellut ahkerasti vanhojen suosikkien lisäksi. Mikael Gabriel hallitsi myös kuunnelluimman levyn (Mun maailma) kohdalla. Yllättäen myös kuunnelluin kappale löytyy Miklulta, nimittäin hiuksen hienosti Loistat PimeäsVuoden viimeisen puolikkaan vastaavat tittelit jakaantuivat artistin ja levyn kohdalla Mikael Gabrielille (Mun maailma) ja biisi taasen Arttu Lindemanin Faijas-biisille.
No entäs koko vuoden vastaavat? Aika samaa kaavaa noudattavat tämän syksyn kuunnelluimpien kanssa. Kuunnelluin artisti oli täysin ylivoimaisesti Mikael Gabriel lähes tuhannella kuuntelukerralla, kuunnelluin levy niukasti Mikael Gabrielin Mun maailma ja kuunnelluin biisi Arttu Lindemanin Faijas.
Voidaan perehtyä hieman myös vuoden 2016 tilastoihin blogia koskien. Julkaisin koko vuoden aikana 68 postausta, joka tarkoittaa 5,6 postausta kuukaudessa ja 1,4 postausta viikossa. Harmillisesti postaustahtini hidastui loppuvuodesta, sillä se oli todella kiireistä aikaa koulun suhteen: oli kaikenmaailman projektia, työssäoppimista ja lukio vielä siihen päälle. Postaustahtikin oli jonkinverran hitaampi mitä vuonna 2015, jolloin viikkotahti oli 1,9 postausta viikossa. Viime vuoden luetuimmat postaukset olivat Ponilaakson possuWORMulat 2016Voita liput Hevoset 2016 -messuille ja Hevoset 2016 - lauantai.

V u o d e n   h e v o n e n ?  K e l l ä   o l e n   r a t s a s t a n u t   e n i t e n ?
Tää on tavallaan aika vaikea kysymys tänä vuonna, koska pääsin menemään niin monipuolisesti eri hevosilla. Vastaan tähän kuitenkin ehkä hieman yllättäen Makkaran, sillä tuntuu siltä, että oon löytänyt ihan uudenlaisen tatsin koko poniin. Se on vienyt mua yllättävän paljon eteenpäin ja jälkikäteen mietittynä oon ollut todella tyytyväinen siihen, että mulle on pistetty Makkara niinkin monta kertaa mitä tänä vuonna. Makkaralla pääsin ensimmäisen tuplanollan seuraestemestaruuksissa, sain hypätä ensimmäisen metrin esteen sillä ja ennen kaikkea tehnyt musta paremman ratsastajan mitä olin vaikkapa vuosi sitten. Edelleen ruuna saa mun sapen kiehumaan, mutta osaan kohdistaa sen nykyään niin, että ratsastan paremmin enkä vain jää mutisemaan huonoa hevosvalintaa.
Eniten tunteja mulla kului yllättäen Rutun selässä. Ajattelin menneeni sillä hirmuisen vähän tänä vuonna, mutta nopea laskutoimitus todisti ajatukseni vääräksi. Rutun selässä istuin 13 tunnilla, leirikisoissa sekä kevään koulumestaruuksissa eli lähes saman verran kuin vuonna 2015. Kakkosena tulee Makkara 7 tunnilla ja yhdillä kisoilla ja jaetulle kolmannelle sijalle Minty ja Patu, joilla molemmilla menin neljä kertaa.

V u o d e n   k o l m e   m i e l e e n p a i n u v i n t a   a s i a a ?
Ensimmäisenä viime vuoden tapaan on ehdottomasti leiriviikko. Mulla ei edelleenkään riitä sanat kuvaamaan sen viikon fiilistä ja porukkaa, sillä se oli aivan huippu. Tultiin aivan superhyvin juttuun ja tuntui siltä, että huumori natsasi heti ensimmäisenä iltana. Mut ja Lotta otettiin avosylin vastaan edellisinä vuosina yhteen hitsautuneeseen porukkaan ja muistan kuin eilisen sen, kuinka ennen mua paikalla olleet tulivat vintistä alas ja tahtoivat jopa hieman auttaa tavaroideni kantamisessa. Ootte parhaita edelleenkin ♥
Toisena tulee Tampereen Hevoset 2016 -messut. Tapasin silloin kaksi tällä hetkellä läheisimmistä ystävistäni ensimmäistä kertaa ja sitä olikin odotettu pitkään! Olimme jo siihen mennessä olleet päivittäin yhteyksissä WhatsAppin ja Snapchatin kautta ja muistan vieläkin sen hetken kun näin Lotan rautatieaseman pääoven edessä aivan hukassa ilman tietoa mihin suuntaan lähteä. Se lauantaipäivä oli aivan huippu, eikä sunnuntainkaan seurassa ollut mitään moittimisen sijaa.
Kolmantena on pakko sanoa blogin ulkopuolelta yksi asia, josta olen kylläkin maininnut täällä. Nimittäin loppuvuoden kuuden viikon työssäoppimisjakso. Ne olivat aivan huikeat viikot ja tuli kyllä naurettua vatsa kipeäksi. Se porukka oli aivan huikea ja asiakkaat lämmittivät sydäntä. Taisi olla viimeinen päivä, kun eräs mulle täysin tuntematon ja hieman vanhempi naisasiakas sanoi, että "tää on just sun paikkas, sovit tänne niin hyvin etkä pidä meteliä itsestäs". Pelkästään tuo kommentti sai mut iloiseksi koko loppupäiväksi. Voisin vaikka mennä töihinkin sinne, koska se paikka oli pelkkää lämpöä täynnä ♥

P a r h a i t e n   m i e l e e n   j ä ä n y t   t u n t i ?
(C) Johanna?
Mulla on kolmekin tuntia jäänyt erityisen hyvin mieleen. Ensimmäisenä tulee mieleen estetunti Makkaralla, jolla hyppäsin ensimmäisen metrin esteeni. Se fiilis tunnin jälkeen oli todella epäuskoinen: olinko todella hypännyt metrin?! Kaksi muuta tuntia sijoittuvat leirille. Ensimmäinen leiriltä parhaiten mieleen jäänyt tunti on maasto Mintyn kanssa. Tähän liittyi myös hieman epäuskoa, sillä Minty ei ollut mitenkään ensimmäisenä mun listalla maastohevosista - enhän ollut mennytkään sillä aikaisemmin. Poni kuitenkin yllätti enemmän kuin positiivisesti ja olenkin syksyn aikana kokeillut kaikki kolme lajia sen kanssa. Se oli rakkautta jo vuonna 2014 kävellessäni sen ohi ensikerran ja mieli ei ole vieläkään muuttunut!
Viimeisenä on mainittava leikkitunti Rutun kanssa leirillä. Olin mennyt Rutulla kerran aikaisemmin satulatta leikkejä ja toista kuukautta aikaisemmin hypännyt Nemolla ilman satulaa. Silti mua jännitti todella paljon. Onneksi en ollut kuitenkaan ainut, tosin hieman huvittaa edelleenkin, että Marjo pisti minut, ilman satulaa jännittäjän, ja vähemmän satulatta menneen ja juuri ollenkaan hypänneen Lotan pariksi kaikkiin leikkeihin ja pariesteratsastukseen. Noh, hengissä selvittiin molemmat eikä kumpikaan edes tippunut, vaikka itselläni se lähellä olikin. Mielummin teen vatsoja, kuin tipahdan kahden hevosen väliin! :D

V u o d e n   a r t i s t i   j a   b i i s i ?

Kuten olen monesti todennut niin kuuntelen todella paljon musiikkia ja tälläkin hetkellä mun ahkerimmassa käytössä olevalla soittolistalla, jota kuuntelen aina kun koneen avaan, on yli 24 tuntia musiikkia. Mulla on myös pari pienempää listaa, joita kuuntelen sitten enemmän puhelimella. Viime vuotisesta eroten kerron neljältä artistilta eniten kolahtaneet biisit. Kolahtaminen on suurimman osan kohdalla tullut esiin itkuna, mutta yhden kohdalla ihan toisella tavalla. Nämä eivät ole missään järjestyksessä, vaan ihan satunnaisesti listasin nämä.
Alan Walker. Todella kova artisti. Mulla on muutama sen biisi listalla ja tämä uusin, Alone, on ehdottomasti kovin kaikista. Remix Sian kappaleesta Move Your Body on myös todella kova ja ai että. En tiedä mitä sanoa! :D
Mikael Gabriel on kolahtanut suuresti muhun etenkin Vain elämää -ohjelman jälkeen. Se on ylivoimaisesti eniten kuuntelemani artisti tältä vuodelta ja jos joku artisti pitäisi suosikikseen sanoa, niin se on Miklu. Pidän monistakin hänen biiseistään (mm. Se tyttö, Mun maailma ja Kipua), mutta tällä hetkellä suurin suosikkini on uusin sinkku Loistat Pimeäs. Ehkäpä osin oman elämäntilanteeni vuoksi? Ei hätää, ei tarvitse huolestua - kaikki on paremmin kuin hyvin. Ja nythän olen menossa maaliskuussa Mikaelin keikalle Jyväskylään, onko muita tulossa?
Nyt ehkä vahvimman reaktion näistä kaikista listaamistani biiseistä on aiheuttanut Arttu Lindemanin uusin sinkku Hukutaan. Jo alkusoitossa meinasi päästä itku ja sanoja kuunnellessani tunne vain vahvistui. Ehdottomasti Artun paras biisi tähän mennessä!
Ja jotta saadaan jotain muutakin listattua kuin hömppää, niin laitetaanpas tähän Teflon Brothers. Mun innostus Tefloneiden musiikkiin on hiipunut aika vahvasti, mutta tänä syksynä Spotifyyn tullut Meijän biisi käänsi hieman jätkien kelkkaa. Sain heti ensimmäistä kertaa tätä kuunnellessani inspiraation toisen leirivideon tekoon ja siellä se on YouTubessa ollut pari kuukautta.

V u o d e n   s u u r i n   m u u t o s   t a i   a s i a ?
Mun on vastattava tähän heti ensimmäisenä työjakso päiväkodissa. Menin sinne ilman mitään kokemusta lapsista, mutta mut otettiin tosi hyvin vastaan. Mua ohjattiin, sain aavistuksen vastuutakin oppiessani tuntemaan lapsia ja opinkin siinä noin kolmen viikon jaksolla todella paljon uutta. Ihan yksin mua ei etenkään pienimpien kanssa voinut tietenkään jättää, mutta kukaan ei ollut ihan vieressä vahtimassa.
Toinen asia on totta kai syvempi ystävystyminen Lotan kanssa. Olimme toki jo ennen hevosmessuja jutelleet ahkerasti asiasta kuin asiasta, mutta etenkin sen jälkeen ja kesän aikana ollaan tultu entistä läheisimmiksi. Jos mua vaivaa jokin asia, niin käännyn aina ensimmäisenä Lotan puoleen ja hän onkin ihminen, joka tietää musta eniten tällä hetkellä <3

Kiitos teille lukijoille vuodesta 2016, jatketaan samalla tavalla myös tänä vuonna!

6 kommenttia:

 1. Todella mahtava postaus, josta huomasi, että olet todellakin panostanut tähän! Tää olikin kivan erilainen vuosikatsaus kuin ne, mitä nyt yleensä olen nähnyt :D Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Hyvää uutta vuotta sinnekin suuntaan! :)

   Poista
 2. Laiska lahna jakso tänää vasta tän lukea, mut mulle saa tulla aina valittaa ♥

  VastaaPoista
 3. Aika pitkä postaus, mut hyvin jakso lukee. Kiva ku kerroit muutakin kun vaan ratsastuksesta, noi musa jutut oli ihan tosi jees lisä!
  Ja siis apua mulla tuli kans vain elämää -jaksojen mukana kunnon miklu fanitus, mulla ei cheekit tai Arttu Lindemanit tai muutkaan rap-artistit kauheesti iske, mut Mikael on kyllä aika ihana..;DD
  Ja uus kysymyspostaus vois olla kyllä kiva:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Mulla tuli nyt vasta Miklun kohdalla ensimmäistä kertaa semmonen pienen pieni fanitus esiin sitten alaluokkien, tosin sekin aika maltillisena. Ite oon melko kaikkiruokainen musiikin suhteen ja esimerkiksi Artun biisit ovatkin aika kovassa soitossa mulla mun hurjasti lyhentyneellä soittolistalla :)

   Poista