torstai 5. marraskuuta 2015

Kuvailuja pitkästä aikaa

Postauksen kuvat on otettu pitkin syksyä, kuvia on niin lokakuun alusta kuin marraskuultakin :)Naurava ponityttö täytti huomaamattani noin kuukausi sitten vuoden. Vuosi on mennyt todella nopeasti ja blogi on pysynyt suhteellisen aktiivisena, vaikka postauksia ei mitenkään hirmuisen paljon olekaan tullut. Tähän palaan kuitenkin joulukuussa, sillä nyt ajattelin kirjoitella jälleen vähän arkisempaa tekstiä hevosasioiden ulkopuolelta. Lifestyletekstiä onkin tullut viimeksi syyskuun alussa, joten ehkä semmoinen olisi nyt paikallaan. Osaa nämä eivät varmasti kiinnosta lainkaan, mutta itse ainakin tykkään avata vähän omaakin elämääni edes näin parin kuukauden välein.
Ensimmäinen jakso koulussa tuli ja meni. Syysloma tuli ja meni. Illat hämärtyvät kovaa vauhtia ja jouluun on enään puolitoista kuukautta. Syksy on mennyt aivan älyttömän nopeasti, tiedä sitten johtuuko se siitä, että koulupäivät ovat pitkiä mutta suhteellisen rentoja vai mistä. Meidän tuntimäärä on kuitenkin tähän jaksoon kasvanut edellisen jakson tuntimäärästä (1. jaksossa oli 130 tuntia, nyt on 185 tuntia) ja mukaan on tullut ruotsi, jota meillä ei tämän jakson jälkeen olekaan enää tänä vuonna, sekä yhteiskuntataidot, joka vastaa aika paljolti yhteiskuntaoppia. Muuten koulupäivät ovatkin aika samaa kaavaa: tiistaisin keittiövuoro, keskiviikkoisin keittiöön liittyvää teoriaa ja loppuviikko kuluukin yrittäjyyten liittyvien opintojen parissa merkonomiopiskelijoiden kanssa. Tähän meillä liittyy myös koulun kahvion pyörittäminen tiimeittäin omalla teemalla. Viikko kerrallaan ollaan siellä töissä opetellen asiakaspalveluun liittyviä asioita, mm. kassan käyttö ja oikeanlainen asenne hommaan. Meidän ryhmä oli kahviossa viime viikolla ja teemana oli yllätys yllätys - halloween. Näin jälkeenpäin mietittynä teema olisi voinut näkyä vielä paremmin, mutta yrittäjyysryhmä tykkäsi silti kovasti.


Lukiojututkin ovat sujuneet ihan kivasti. Ensimmäinen äikänkurssi (kurssi 2) alkaa olla ihan just käytynä läpi ja matikankurssin koe on itsenäisyyspäivän tienoilla. En muista oonko maininnut, mutta ainakin tänä vuonna on semmoinen järjestely meillä, että lukio-opinnotkin järjestetään reaalia ja ruotsia lukuunottamatta ammattikoululla ammattikoulun opettajien opetuksessa. Opettajilla on tietenkin pätevyys lukion kurssien opettamiseen. Viime viikolla kuitenkin sovin tapaamisen lukion opolle koskien mun reaalia ja sen aloittamista. Mun reaalihan on siis psykologia, joten jos sulla on kokemusta aineesta niin kertokaa toki! Eilen käväisinkin opon luona ja nyt kaikki on selvää, vielä jos sen kirjan hankkisi... Psykologian tunnit menee luonnollisesti muiden tuntien päälle, joten mun pitää sumplia hieman että minä päivinä pääsen lukiolle ja milloin en - keittiöstä kun en mieluusti lähtisi kesken pois ellei ole aivan pakko. Tämäkin on onneksi opettajan kanssa helposti sovittavissa!


Ihan pelkillä maisemakuvilla en kuvita tätä postausta, vaan mukaan pääsee myös koirakuvia! Muutama päivä sitten hipsin ulos kuvaamaan setäni koiria, kahta coton de tulear -urosta. Hieman aroista koirista sai todella kivoja ja syksyisiä kuvia, joista ainakin itse pidän kovasti. En olekaan aikaisemmin kuvannut koiria - kissoja ja hevosia on tullut eläimistä eniten kuvattua - mutta kertahan se on ensimmäinenkin!
Miten teidän syksy on mennyt?

6 kommenttia:

 1. Psyka oli lukiossa aineena tosi kiva ja mielenkiintoinen, kirjotin sen myös :)

  VastaaPoista
 2. Vau nää kuvat on niin hienoja! :) Ja nuo koira kuvat on tosi hyvin onnistunut!:)

  http://laikunseikkailut.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Tosi upeita kuvia osaat ottaa! Ja muutenkin hieno blogi, siisti ulkoasu ja mukavia kertomuksia :) Kiitos kun kävit linkkaamassa blogisi meidän blogiin ja mukavaa syksynjatkoa! http://faniunelma.blogspot.fi

  VastaaPoista