maanantai 11. huhtikuuta 2016

Nopea katsaus perjantaihin

No hupsista. Hieman venynyt tämä(kin) postaus. Ei kuitenkaan anneta sen häiritä - ainakaan kovin pahasti...

Perjantaina tosiaan meni mun aikataulut aivan sekaisin, kun juuri ennen kouluun lähtöä sainkin viestin, että tunnit on siirretty toiselle päivälle. Taisi pari sammakkoakin päästä siinä ennen kun soitin isälleni, että eipä tarvitse ajaakaan sitä 20 kilometriä hakemaan. Puoli kolmen maissa sitten isäni soitti, että ootkos valmis - menee viitisen minuuttia niin oon siellä. No, en ollut lähellekään valmis tallille lähtöön! Söin silloin vasta ruokaa, päälläni oli kouluun tarkoitetut vaatteet ja ponnarikin hukassa... Että hyvin meni kyllä tuo päivä siihen asti! :D

Tallilla olin sen verran myöhään aikaisempaan verrattuna, että ensimmäinen homma minkä tein oli esteiden purkamista maneesissa. Tallissa tuli sitten kulutettua melkein pari tuntia syöden pilttiä (kyllä, viime viikko oli aika keitto- ja sosepainotteista ruuan osalta hampaanpoistosta johtuneen säryn vuoksi), jutellen tallikavereiden kanssa ja Macyn martingaaleja kirotessa maan rakoon. Tuli myös lämmiteltyä pidemmän aikaa satulahuoneessa, se kun taitaa olla koko tallin ainut kunnolla lämmin paikka. Puoli kuuden maissa aloin sitten harjaamaan Ruttua tunnille. Eipä siinä paljoa harjattavaa ollut, olihan se ollut jo yhdellä tunnilla ja harjattu sen jälkeen perusteellisesti. Olinkin nopeasti valmis. Maneesissa nappasin suosiolla jakkaran mukaan heti, sillä oon huomannut, että sen avulla on huomattavasti helpompi nousta Rutun selkään - usein selkäännousu menee pelkäksi nauramiseksi kun en vain pääse sinne... :D Jakkarasta onkin tullut tapa oikeastaan kaikkien hevosten kanssa, poneilla sitä ei ole tullut vielä käytettyä.

Throwbackia kesään 2014 ja erään estetunnin loppuverkkaan
Kuten arvata saattaa, ei mulla ole enää mitään tarkkoja muistikuvia tunnin tehtävistä ja kulusta. Joitakin yksittäisiä tehtäviä muistan kuitenkin, joten katsotaan kuinka epätarkka selostus tästä oikein tulee... :D Taisimme aloittaa simppelillä volttitehtävällä ensin oikeaan kierrokseen. Pitkälle sivulle voltit M- ja B-kirjaimiin, jonka jälkeen kulmassa laukannosto ja raviin S-kirjaimessa. En saanut alkuun Ruttua taipumaan kunnolla ja laukkakin tuntui olevan turhan reipas ja heti kun yritin ottaa hevosta kiinni, niin Ruttu tiputti raville. Hieman harmistuin, kun kuitenkin ollaan otettu iso harppaus etenkin laukan suhteen tämän kevään aikana. Jäätiin lopulta tekemään koko tehtävää laukassa, jolloin sain edes hieman kontrollia laukkaan. Vaihdettiin suuntaa laukkalävistäjällä ja tehtiin sama tehtävä hieman soveltaen vasempaan kierrokseen aloittaen suoraan laukasta. Lyhyen sivun keskeltä laukannosto käynnistä ja tutut voltit. Volttien jälkeen jatkettiin lyhyt sivu, siirryttiin raviin pitkän sivun keskellä ja sivun lopussa käyntiin. Käyntinostot olivat kyllä todella kaunista katsottavaa (lue: kaukana siitä). Kulmaa oikaistiin oikein urakalla ja ensimmäinen voltti muistutti lähinnä laukkapiruettia kuin volttia. Hieman ehkä liioiteltua, mutta ei se kyllä volttikaan ollut.
Viimeisenä tultiin vielä vastataivutuksia. Alkuun kaikki oli mulle ihan hepreaa, mutta nähtyäni pari kertaa mitä Marjo ajoi takaa, niin pääsin jyvälle. Menimme ensin pari kierrosta käynnissä tehden toiselle pitkälle sivulle jotain omaa tehtävää, esimerkiksi voltteja tai kaarevia uria - mitä nyt keksikään. Alkuun en pitänyt vastataivutuksessa ulkopohjetta tarpeeksi lähellä, jolloin Ruttu alkoi tekemään väistöä takaisin uralle. Sainkin olla todella tarkkana, että pysyin linjalla. Oikeassa kierroksessa tehtävä oli helpohko. Edes ravissa ei tehtävä ollut kovin vaikea, mutta sitten kun lisättiin mukaan vastalaukka "tehtävättömälle" pitkälle sivulle, niin fiilis hieman laski. Viimeksi kun työskenneltiin vastalaukkojen parissa niin ei todellakaan mennyt ihan putkeen. Tällä kertaa meni kyllä huomattavasti paremmin! Hieman Ruttu yritti alkaa viedä ennen nostoa, mutta palasi takaisin maan pinnalle pysähdyksen jälkeen.

Nyt aletaan olemaan jännän äärellä. Sunnuntaina on tosiaan seuran koulumestaruudet, joihin osallistun Rutulla juniorimestaruusluokkaan. En oo aikaisemmin koulumestaruuksissa ollut, vaikka jo vuosi sitten mua niihin houkuteltiinkin. Tänä vuonna ohjelmana on simppeli aikuisratsastusmerkki, joka onneksi on edes jotenkin hallussa. Pitää jonkinverran vielä kertailla niin muistaa sen sunnuntaina varmasti. Perjantaina olisi vielä viimeiset treenit, joista pyrin kirjoittamaan vielä ennen kisoja. Voi olla, että tuntipostaus venyy sunnuntaille, sillä lauantai kuluu töissä.. :')

1 kommentti: