keskiviikko 31. elokuuta 2016

Vielä tarkenee

Kuvituskuvina kuvia viime syksyltä
Se on ilmeisesti syksy jo - tai ainakin tulossa kovaa vauhtia. Kouluun menin ihan hyvällä fiiliksellä, mukava saada elämään taas se tietty rytmi, jonka koulu tuo mukanaan. Ja tietysti oli kiva nähdä niitäkin kavereita, joita ei ole kesänä juurikaan nähnyt sekä nähdä, keitä uusia opiskelijoita oikein tuli taloon! Ainakin oman linjan ykkösten kanssa tullaan olemaan aika paljon tekemisissä myöhemmin syksyllä. Ihme kyllä, suurin stressi on pysynyt vielä kaukana. Lukio aiheutti mulle pientä stressiä, mutta se hälveni todella nopeasti. Jonkinverran päänvaivaa on aiheuttanut myös ammattipuolen tunnit, sillä meillä on käynnissä pari isompaa projektia.

No mitä muuta mulle kuuluu? Mun kesätyöt loppui tältä kesältä koulun alkua edeltäneellä viikolla ja yllättävän lyhyeksi työjakso jäikin päivien määrässä. Noin pari kuukautta sitten voivottelin koko kesän jatkunutta flunssaa, joka helpotti oikeastaan täysin viimeistään Nurmijärvelle lähtiessä. Ennen leiriä aloin jostain syystä yskimään, tosin vain muutamia kertoja päivässä. Leirin edetessä se yleistyi ja nyt olen leirin jälkeen yskinyt keuhkoni pihalle, oltiin sitten töissä, koulussa tai kotona. Välillä se helpottaa, mutta tulee sitten takaisin. Nukkuessa en kuulemma juurikaan yski, vain hereillä ollessani. Taitaa tulla piakoin reissua terveydenhoitajalle, ellei tämä nyt mene ohi.
Ja se jokaisen loman jälkeinen ongelma: unirytmi. Voin suoraan myöntää, että unirytmini on leirin jälkeen mennyt aivan sekaisin. Valvoinhan minä jo kesäkuussa töistä huolimatta pidempään kuin kouluarkena, mutta leirin jälkeen tilanne räjähti. Eksyn Youtubeen keskiyön kieppeillä ja seuraavan kerran katsoessani kelloa huomaankin sen olevan lähempänä kahta, kerran tajusin olevani hereillä vielä neljän aikoihin... Ei auttaneet työvuorotkaan, vaan kukuin joka tapauksessa hereillä myöhään ja sitten nuokuttiin mansikkariveissä. Musiikin kuunteleminen pelasti jonkinverran, mutta sitä kikkaa ei oikein voi käyttää koulussa. Yllättävän pirteänä olen kyllä pysynyt, vaikka muutamana päivänä olen meinannut nukahtaa kesken tunnin...
Viime viikolla olin kolme päivää ihan kunnolla töissä koulun kautta viime vuotiseen tapaan. Tänä vuonna järjestettiin kolmatta kertaa sama ruokatapahtuma, missä olimme viime vuonnakin koulun kautta hommissa. Meininki oli hieman erilainen kuin viime vuonna, erityisesti oman osaamisen osalta, eikä kolmannen päivän myrskystä johtunut sähköttömyyskään haitannut menoa vaan toi kunnon lisäboostia kaikkiin. Heti ensimmäisenä päivänä opin hirmuisesti uutta ja porukka selvästi halusi ohjeistaa opiskelijoita! Sain hurjasti positiivista palautetta ja mieluusti olisi sekä tapahtuman järjestäjä että tapahtumapaikka ottamassa minut työharjoitteluun. Saa nähdä mitä tulevaisuus tuo tullessaan! Ensi vuonna olisi mahdollisuus tapahtuman puolesta mennä uudelleen, saa nähdä löydänkö itseni tuttu essu päällä samoista kuvioista vuoden päästäkin.
Musta tuntuu, ettei mulla varsinaisesti oo mitään kunnon sanottavaa. Mun arjessa ei ole tapahtunut vielä oikeastaan mitään erikoista - aivan tavallista opiskelija-arkea. Veikkaan, että kunnon hullunmylly alkaa marraskuussa. Kuten vihjailin pari postausta aikaisemmin, joudun jäämään ainakin säännöllisiltä tunneilta pois syyskauden kuudelta viimeiseltä viikolta. Syy on selkeä, sillä olen lähdössä työssäoppiin toiselle paikkakunnalle - enkä ihan naapurikuntaan, vaan luultavimmin vajaan parin tunnin ajomatkan päähän. Tämä on vasta alustavaa suunnittelua, mutta opettajan kanssa puhuttuani koulun alettua tultiin siihen päätökseen, että olisi järkevää lähteä sinne suunnille. Huomenna jutellaan ryhmänohjaajan kanssa tarkemmin asiasta, ehkä silloin ollaan monta asiaa viisaampia. Sen tarkemmin en nyt puhu asiasta, paikkaa kun ei ole vielä kysyttykään, mutta opettajan kertoman mukaan vaikuttaa todella passelilta paikalta, joka on mielellään ottanut harjoittelijoita. Aikamoinen rahareikähän se kuusiviikkoinen tulee luultavasti olemaan, mutta eiköhän siitäkin selviä! Blogin tilanne on vielä todella suuri kysymysmerkki siltä ajanjaksolta, mutta enköhän jotakin keksi. Itse asiassa voitte kommentoida postausehdotuksia pitkin syksyä, mitä voisin mahdollisesti tehdä työssäopin aikana! :)
Miten syksyn arki on lähtenyt rullaamaan? Uusi koulu? Uusia aineita?

6 kommenttia:

 1. Työssäoppi ajalta vaikka Mydayta tai weekiä. Tai sit tubessa on ollu videoina sellasia mielipide juttuja(mikskä hitoks niitä ny sanotaankaan) tai et lukijat ehdottaa sulle aiheita mistä kerrot sillee semi lyhyesti mielipitees, tyyliin vaik maahanmuuttajat tai ruotsi kouluaineena tai jotain:D

  VastaaPoista
 2. Tää ei nyt liity tähän postaukseen, mutta kun Ponilaakson facebook sivuilla luki että sinne etsitään uutta opettajaa tms. Tiedätkö onko uutta opettajaa löytynyt ja jos on niin kukahan se on? En itse käy Ponilaaksossa tunneilla, olen vain ollut siellä parilla leirillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On löytynyt! En tiedä hänestä sen enempää kun käyn edelleen Marjon tunneilla (pitää yhden päivän tunnit). Tässä pitäisi joku päivä käydä rästi hänen opetuksessaan :)

   Poista
  2. Ok! :) Kirjoitat tänne kai uudesta opettajasta, sitten kun hänen tunnilleen menet?

   Poista