maanantai 4. huhtikuuta 2016

Hevoset 2016 - lauantai

Heti postauksen alkuun varoitus: kuvamäärä räjähti käsiin!

Nyt on messut takana ja nukuttu kunnon yöunet. Olisin nukkunut varmasti pidempäänkin tänään, mutta joku kuri pitää unirytmissäkin olla.. :D Päätin jakaa tänä vuonna postauksen kahteen tai kolmeen osaan, sillä kuvia tuli otettua niin paljon, että oli vaikea alkaa karsimaan niitä. Tämä postaus sisältää kuvia ja tekstiä lauantaista, myöhemmin viikolla julkaisen sunnuntain kuvat ja tekstit. Luultavasti ensi viikolla julkaisen vielä pelkästään kuvia, mikäli niitä jää "yli". Luultavasti niitä jää eli multa olisi tulossa peräti kolme messupostausta! :D
Olin tosiaan molempina päivinä Tampereella, lauantaina pidempään. Lähdimme silloin hieman ennen kahdeksaa kohti Tamperetta. Matka sujui nopeasti, sillä kirjoittelin alkumatkan postausta perjantain tunneista ja loppumatkan viestittelin parin kaverin kanssa. Koukattiin vielä rautatieaseman kautta ja napattiin Lotta kyytiin, jonka jälkeen oli vielä vartin matka messukeskukselle. Meillä oli molemmilla blogistipassit, joten pääsimme todella nopeasti sisälle. Pakko peukuttaa kyllä jonon nopeaa liikkumista viime vuoteen verrattuna! Viime vuonna tuntui olevan saapuessani enemmän porukkaa jonottamassa pressitiskille kuin nyt, mutta nyt itse tiskilläkään ei tarvinnut odottaa yhtä kauan kuin viime vuonna. Ja passitkin olivat tänä vuonna paljon siistimmän näköisiä kuin vuosi sitten!


Cal Sedan
Criollo Nr Uno
Ensimmäisenä oli vuorossa Christopher Wegeliuksen esteklinikka. Itse en saanut klinikasta oikein mitään irti ja olisinkin toivonut pientä selitystä katsojille, että miksi tehtiin tietty asia. Klinikkahan aiheutti ruskealla foorumillakin vilkkaan keskustelun. Esteklinikan jälkeen kierrettiin Lotan kanssa nopeasti expo ympäri, jonka jälkeen etsittiin Juulia, Janina ja Alisa, jotka löytyivätkin areenan sisäänkäynnin vierestä. Kuvattiin yhdessä Ypäjän katrilli, jonka jälkeen hajaannuttiin samalle sivulle kuvaamaan rotuesittelyt ja vikellysnäytös - minä ja Lotta lähemmäs expoa ja muut sisäänkäynnin luona. Rotuesittelyistä isot pisteet, sillä osa esityksistä oli ihan loppuun saakka hiottuja mikäli vertaa viime vuoteen. Vuonohevosilla, andalusialaisella ja friisiläisillä oli ainakin ihan loppuun saakka hiotut esitykset. Pari rotua olisi voinut esitellä monipuolisemmin. Nuorin rotuesittelyssä ollut ratsastaja taisi olla alle 7 vuotias shettisratsastaja ja laajasta ikäskaalasta pidin todella paljon. Welsheissäkin oli pari sympaattista paria ja andalusialaisen esittelyssä esiintyjät olivat kaikki alle 18 vuotiaita.



Gerke B ja Abba van Klaverfjouwer
Midget
Armas Zarzo II
Vasemmalla Haavanesko, keskellä Usvaniityn Edward ja takana Minor II
Vasemmalla Usvaniityn Edward, keskellä Kastello Unik, oikealla Haavanesko ja takana kaarteessa ilmeisesti Usvaniityn Midnattsprinsesse
Haukkamäen Arvo
Fawn
Diamante
Skatholm Thunder Ball
Jedidjan Clemens
Järvi-Turo
Sällin Suttura
Vilinän Voitto
Varmasti koko messukeskuksen ihastuttanut 20 vuotias Janssoni
Imperiets Monetto (?)
Atterupgaards Marlene II
Vikellysnäytöksen jälkeen käytiin syömässä. Hetken mietimme mihin menisimme syömään, mutta päädyimme sitten Arlandaan. Jonottaa ei lopulta kauaa tarvinnut ja ruokakin oli ihan syötävää, kylmeni kyllä aika äkkiä. Syömisen jälkeen alettiin etsimään sopivaa kuvauspaikkaa esteluokkia varten. Kuvauspaikan etsiminen tuli kyllä viikonlopun aikana todella tutuksi... Lopulta sopiva paikka löytyi sisäänkäynnin puoleiselta lyhyeltä sivulta. Yksi kaatuminen oli poniluokassa, mutta siinä taidettiin selvitä säikähdyksellä. Junioriluokkaan vaihdoimme kuvauspaikkaa radan hieman muuttuessa.

Jaïna du Brin d'Herbe
Melview Extra Bounce
Drishoge Bobby Sparrow
Accino WE
Skatholm Thunder Ball
Matrica
Flux
Ramoon

Burberry
Cesar V/D Carlohoeve




Esteluokkien jälkeen meillä oli hyvin aikaa kierrellä expoa, sillä islanninhevoset eivät oikein napanneet ketään meistä. Ostettiin pehmikset, lakuja ja itselläni tarttui matkaan kannuskumit - mitään muutahan en koko messujen aikana ostanutkaan. Ratsastuspilatusta ei meidän pitänyt edes katsoa, mutta lopulta eksyimme katsomoon. Osa Airan puheesta meni kyllä aivan ohi, mutta jotain muhunkin tarttui siitä puolituntisesta. Orikavalkadista kerkesin nähdä ehkä puolet, jonka jälkeen mun pitikin jo lähteä. Nähtyäni jälkikäteen videoita ja kuvia niin orikavalkadin lopusta kuin myös valjakkoajosta, niin harmitus vain kasvaa! Noh, ehkä sitten ensi vuonna näkisi sitä valjakkoajoakin? ;)

R.T. Kajaus
Savelan Hemuli
Ponuveikko
Pörnä-Poika
Vihi-Totti

Pimun Vilske

Tussarin Luonto

Olitko sinä lauantaina messuilla? Mikä jäi siltä päivältä parhaiten mieleen?

4 kommenttia:

  1. Mäkin kyllä peukutan noille alkujärjestelyille, kaverinikin pääsi normaalipuolelta todella nopeasti sisälle, eikä minun tarvinnut odottaa häntä kuin alle minuutti! :D Viime vuonna jonot olivat pihalle asti, mutta toki silloin olimme myöhemmin jonottamassa kuin tänä vuonna. Itse olin tosiaan lauantaina paikalla ja taidettiinkin alkuun kuvailla aika lähekkäisillä paikoilla :D Saatoin jopa nähdä sut, mutta en ollut ihan varma niin en sitten tullut häiritsemään :DD Itselleni jäi mieleen tämä viimeisen kuvan smurffiesitys, josta näin vain sen, kun pieni suokki hyppäsi todella ison esteen ylitse! Olikohan juuri tämä este, josta kuvakin on(?) Myös tuota ratsastuspilatesta odotin innolla ja siitä tykkäsin, vaikka osa ohjetista tosiaan meni hiukan ohitse.. Kaikkiaan kuitenkin mahtavasti järjestetyt messut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävinkin jo sun blogiin kommentoimassa tosta esteklinikasta - kuvattiin tosiaan kaiketi samassa kulmassa, olisko siinä ollut pari henkilöä välissä. Eli jos näit klinikan loppupuolella vähän väliä pääsisäänkäynnin suuntaan kuikuilevan tummatukkaisen niin se olin luultavasti minä :D

      Ja tosiaan tuo ihan alin kuva oli tuosta Pimun Vilskeen viimeisestä hypystä ja mun leuka loksahti ihan lattiaan saakka kun suomenhevonen hyppää varmasti sen 140 senttiä, ainakin mitä vertailin noihin kisakuviin :D

      Poista
  2. Jäin miettimään, että mistä sä katot noiden hevosten nimet tohon kuvien alle? Mutta hyviä kuvia on kyllä ja monipuolisesti, eikä esim pelkkiä estekuvia:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kisakuviin katsoin nimet käyttämällä Kipaa ja Sukupostia. Rotuesittelyn hevosten nimet katsoin hevostalli.netistä, jonne kävijät ovat niitä listanneet, ja rotuyhdistyksen sivuilta. Rotuyhdistyksen kautta on löydetty mm. shiren ja andalusialaisen. Orikavalkadin hevoset löytyivät messujen sivuilta :)

      Poista