sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Viikko Lapissa - osa 1

Varoitus! Sisältää hirmuisen määrän kuvia!


Näkymät Luoston huipulta tiistaina (14.10.2014)


Päätin tehdä mun Lapin-reissusta päiväkirjatyylisen postauksen, jossa kerron päällisin puolin päivän tapahtumista. Kovin paljon ei selityksiä tullut, mutta kuvia senkin edestä - tosin osan laatu meni ihan metsiin... Oltiin siis viikko Luostolla, kauniissa maisemissa.

Jaoin nämä kolmeen osaan, niin että ensimmäisessä osassa on maanantai ja tiistai, toisessa osassa on keskiviikko ja torstai, ja kolmannessa osassa on perjantai ja lauantai.

MAANANTAI

Lähettiin kohti Pyhä-Luostoa maanantaina kaheksan maissa, ja pysähdyttiin pariin kertaan päivän aikana. Ensimmäinen pysähdys oli Kärsämäellä, jossa käytiin nopeasti syömässä Paninit. Seuraava pysähdys oli Oulussa, kun käytiin pikaisesti Prismassa ja seuraava Rovaniemen Citymarkettiin, mutta minä ja veljeni ei noustu vaan jäätiin autoon istumaan - ollaanpa me laiskoja... Sitten kunnon ruoka Rovaniemen Prisman Hesburgerissa. Ja Pyhä-Luostoon omaan mökkiin päästiin seitsemän jälkeen, eli matkaan meni kokonaiset 11 tuntia!

Tänään ei tosiaan olla tehty muuta kuin purettu tavaroita. Tästä alkaa sitten meidän mökkielämä - yli 700 kilometrin päässä kotoa. En muuten ikinä oo ollu näin pohjoisessa - pohjoisin paikka on Oulu muutaman vuoden takaa tätini ja serkkuni kanssa, mutta siitä en muista juuri mitään enään :)







TIISTAI

Heräsin yhdeksän aikaan, ja kymmenen jälkeen alettiin valmistautumaan lähtöön Luostolle - 514 metriä korkealle tunturille. Tunturin laella oli kyllä kylmä, muutama aste pakkasta, ja kova, kylmä tuuli. Maisemat oli kyllä mahtavat, ja niitä tuli ihailtua tovi jos toinenkin. Neljän tunnin reissulla tuli käveltyä reilut kymmenen kilometriä monenlaisessa maastossa - metsää, kivikkoa ja hitusen aukeampaa. Lunta oli vähän, kuitenkin sen verran, että lumipalloja pystyi kunnolla tekemään.


















Illalla käytiin sitten Sodankylässä pizzalla ja ostamassa pientä purtavaa viikolle. Matkalla saatiin ihailla revontulia, mutta kuvia en niistä valitettavasti saanut :(


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti