sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Viikko Lapissa - osa 2

Varoitus! Sisältää hirmuisen määrän kuvia!


Näkymät Luoston huipulta tiistaina (14.10.2014)


Päätin tehdä mun Lapin-reissusta päiväkirjatyylisen postauksen, jossa kerron päällisin puolin päivän tapahtumista. Kovin paljon ei selityksiä tullut, mutta kuvia senkin edestä - tosin osan laatu meni ihan metsiin... Oltiin siis viikko Luostolla, kauniissa maisemissa.

Jaoin nämä kolmeen osaan, niin että ensimmäisessä osassa on maanantai ja tiistai, toisessa osassa on keskiviikko ja torstai, ja kolmannessa osassa on perjantai ja lauantai.

KESKIVIIKKO

Heräsin kymmenen aikoihin, ja yhdentoista maissa alettiin ajelemaan parinkymmenen kilometrin matkaa kohti Pyhätunturia. Mun teki hirveesti mieli mennä rinteisiin laskettelemaan, mutta rinteet ei ollu lähelläkään valmiita. Yhdellä rinteellä oli lumitykit hommissa, ja siinä kohdalla oli sitten enemmän lunta. Kävelymatkaa reissulla kertyi reilu 8 kilometriä. Tälläkertaa ei käyty tunturin huipulla, vaan pysyteltiin siinä reilussa 300 metrissä - eli 200 metriä huippua alempana.













TORSTAI

Puolenpäivän jälkeen otettiin nokka kohti Saariselkää, parin tunnin matkaa pohjoiseen. Tunturin laelta näkyi reippaasti yli 40 kilometrin päähän. Huipulla kävi todella kylmä tuuli, enkä meinannut löytää edes talon takaa minkäänlaista tuulensuojaa, joten kuviakaan ei tullut kovin montaa. Käytiin vielä laskettelurinteiden juurella, ja taas teki niin mieli mennä rinteisiin...




Onnistunein kuva porosta ja sekin tärähtänyt...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti