lauantai 11. lokakuuta 2014

Viimehetken treenit

Niin se kisapäivä vaan lähenee - nyt ensimmäisen luokan alkuun on enään 13 tuntia! Tätä oon odottanut jo useamman kuukauden, ja kohta sekin on jo ohi... Noh, täytyy kattella millon ilmottaudun seuraavan kerran kisoihin - joko marraskuun estekisat tai sitten keväällä huomisesta riippuen joko koulu- tai estekisat. Tehtävät selitin varmaan ihan kummallisessa järjestyksessä, mutta toivottavasti ketään ei haittaa! :) Kuvia jouduin muokkaamaan aika rajulla kädellä, sillä suurin osa niistä seitsemästä kuvasta minkä sain olivat tärähtäneitä. Kuvista kuitenkin suuri kiitos Minkalle ja kuvien lähettämisestä Miialle!
Tässä jalustimet ennen kuin lyhensin niitä, varmaan tyypilliset koulujalustimet mutta itelle ehkä hitusen liian pitkät.

Mutta nyt siihen eiliseen tuntiin, jonka menin siis Katilla. Treenailtiin osia heB -ohjelmasta, joten mulle tuli joitakin ylimääräisiä asioita, esimerkiksi keskilaukka, laukkavoltit ja pohkeenväistö. Ne jotka ryhmästä kisoihin menevät, ovat kaikki muistaakseni heB -luokassa mua lukuunottamatta - ovathan he vähän kokeneempiakin kuin minä joten en ihmettele.
Sinä, joka väitit kesällä että olen liian iso poneille: hyvä et mun jalat ees on mahan alaosassa! :D


Kati oli jo edellisellä tunnilla, joten auttelin sitten muita mikäli he apua tarvitsivat. Maneesiin mennessä Marjon ensimmäiset sanat oli: "Senja hae kannukset". Ikinä en ole kannuksiin edes koskenut, joten alkuun mun piti sählätä hetki ennen kuin sain ne jalkaan. Jalustinten mittailussa meni hetki aikaa, koska viime viikon jalustimet tuntuivat jotenkin liian pitkiltä, joten lyhensin kaksi reikää - tuntui paljon paremmalta!
Tärähtänyt kuva, mutta tästä näkee ton mun ongelman - jalat. Tässä todennäköisesti juuri tultu laukkalävistäjältä ja siirrytty raviin.


En tarkkaan muista enään mitä tunnilla tehtiin, mutta molempiin suuntiin tehtiin ihan mielenkiintoinen laukkatehtävä. Tultiin ravissa oikeassa kierroksessa, ja hitusen jälkeen C:n kännyttiin pituushalkaisijalle ja alettiin väistämään vasemmalle kohti S-kirjainta, jonka jälkeen nostettiin laukka. Laukkavoltti L:n ja lähes pitkä sivu loppuun keskilaukkaa, jonka jälkeen harjoituslaukan kautta harjoitusraviin. Tehtävä sujui ihan suht hyvin ja varsinkin väistöissä olin ihan yllättynyt siitä, kuinka hyvin Kati lopulta väisti - viime viikon väistöt kun ei oikein sujuneet kovinkaan hyvin. Keskilaukat onnistu ihan kivasti, mutta siirtymiset harjoituslaukkaan oli todellakin hakusessa. Kati siirtyi heti raviin, jonka takia jouduin nostamaan parin askeleen ajaksi uuden. Myöhemmin tehtävä tehtiin toiseenkin suuntaan L-päädystä väistöllä aloittaen. Vasempaan kierrokseen sujui laukkasiirtymiset hitusen paremmin, mutta laukkavoltit ja väistöt sujui huonommin. Huomasin pulmakiveksi laukassa pidentyvät ohjat, joten yritin keskittyä ohjiin niin hyvin kuin vain kykenin.


Tultiin paljon myös lävistäjiä, sekä ravissa että laukassa. Ravissa tehtiin toisen lävistäjän keskelle siirtyminen käyntiin kolmen askeleen ajaksi ja toiselle keskiravi. Käyntisiirtymiset venähti alkuun vähän pidemmiksi, mutta parin kerran jälkeen saatiin aina se kolme. Keskiravit taas sujui todella hyvin, vaikka jalat seikkailee jossakin omilla reiteillään. Laukkalävistäjät meni mulla molempiin suuntiin heti kerrasta. En oo varmaan ikinä saanut noin hyvää laukkalävistäjää - mikäli niitä olen ennen edes mennyt - mitä nyt eilen sain. Kati ansaitsikin kunnon taputukset näiden jälkeen.
Mun ja Katin varsinainen pulmakivi on peruutukset. Sain tehdä kunnolla töitä varsinkin alkuun, että saataisiin edes yksi askel - saatika sitten neljä. Tehtiinkin sitten peruutustehtävä, jossa tultiin pitkältä sivulta keskihalkaisijalle ja tehtiin pysähdys ravista, jonka jälkeen peruutettiin. Loppua kohti peruutukset parani ja viimeinen peruutus meni todella hyvin, suht pienillä avuilla. Toivottavasti huomenna tulee samanlaisia peruutuksia kuin eilisen viimeinen!


Marjo sanoi ettei mulla oo mitään hätää huomisen ohjelman kanssa. Vaikka luokka on avoin aloitteleville ratsukoille ja kokemattomille hevosille, on joukossa myös muutama kokenutkin ratsastaja ja sitten muutamia tuntemattomia ratsastajia, joiden tasosta en osaa sanoa yhtään mitään. Lähden koko päivän seitsemäntenä puoli yhdentoista jälkeen ja luokassa on lähtijöitä 28 kappaletta. Pientä jännitystä on, mutta tavoitteena on saada vähintäänkin se hyväksytty suoritus ja tehdä kaikki ohjelman kohdat niin hyvin ja huolella kuin vain pystyn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti