tiistai 23. joulukuuta 2014

Vuosi 2014

Nyt onkin menossa kunnon postausrumba, sillä olen postannut peräti neljänä päivänä! Ja kerrotakoon vielä, että huomennakin on tulossa jonkinlainen postaus - torstaista en ole vielä aivan varma. Mutta nyt kun ratsastustunnit Ponilaaksossa jäivät joulutauolle, on hyvä muistella mun ensimmäistä vuotta siellä ja vuotta yleensäkin. Paljon tähän vuoteen onkin mahtunut, joten saa nähdä muistanko kaikki tärkeimmät ja ilmoitusluontoisimmat asiat!

Oikean yläkulman kuva (C) Roosis

Tammikuulta mulla on tosi vähän kuvia, eikä mulla oo vanhoja postauksiakaan enään tallessa. Mutta ne kuvat mitä mulla on, paljastavat aika paljon mitä mun tammikuu piti sisällään: vaihdoin Ponilaaksoon, raahasin tallivaatteet kouluun, ratsastin ehkä tasan kerran ja olin tietty kavereiden kanssa. Ratsastin vain Sepolla.

Vasemman yläkulman kuva (C) Aliisa
Helmikuussa pääsinkin jo ensimmäiselle estetunnille Ponilaaksossa, ja ratsastin myös ensimmäistä kertaa siellä ilman satulaa, ilmeisesti todella hyvillä fiiliksillä. Tein tuttavuutta myös Ruuviin, joka ei vieläkään kuulu mun lemppareihin. Ratsastin Sepolla, Ruuvilla, Patulla, Laurilla ja Rutulla.

Oikean alakulman kuva (C) Aliisa
Maaliskuussa laitoin jäsenhakemusta KeSeRalle, ja kävin tunneilla normaalisti. Meillä oli ripariin liittyvä Gospel-konsertti, jota ennen käytiin Aliisan kanssa kuvailemassa ulkona ja sisällä kuvattiin Get to know me tag -video. Kunnon leirifiilistely alkoi viimeistään maaliskuussa, ja fiilikset nousi mitä lähemmäs heinäkuuta tultiin. Suoritin ykköstutkinnon, ja aloin pohtimaan soittamisen lopettamista. Ratsastin Ballerinalla, Mussulla, Patulla ja Laurilla.

Huhtikuussa kävin Seppälässä lähes kolmen vuoden tauon jälkeen katsomassa ja kuvaamassa Aliisan tuntia. Pyörällä mentiin, ja koska omalleni tapahtui pieni äksidentti sain lainata Aliisan pyörää. Sain nykyisen puhelimeni vanhan Youngin tilalle. Pääsin ensimmäistä kertaa Ponilaaksossa maastoon. Ratsastin Katilla, Macylla, Misterillä ja Källillä.

Vasemman yläkulman kuva (C) Äiti, vasemman alakulman kuva (C) Sara Kylmälä, oikean alakulman kuva (C) Minka
Toukokuu alkoikin kivasti vappuratsastuksella, joka ei mennytkään ihan niin kuin oppikirjoissa. Opeteltiin Aliisan kanssa koulurataa koiran kanssa, kävin ensimmäisissä kunnon kisoissa, hyppäsin ekoja 80 sentin esteitä ja mikä parasta - kesäloma alkoi! Tuntikausi loppui kisoihin, joissa menin Laurilla 60 sentin minimestaruusluokan saaden huimat 7 virhepistettä ja ollen toisiksiviimeinen hyväksytyn suorituksen saanut. Ratsastin Makkaralla, Laurilla ja Ruuvilla.

Oikean alakulman kuva (C) Iskä
Kesäkuulta mulla ei oo muita kuvia kuin riparilta ja konfirmaatiosta. Ripari oli aivan mahtava, ja muistan vieläkin niin monta tilannetta sieltä. Isoset oli ihan parhaita, leiriläiset oli ihania ja osa sulosella tavalla tyhmiä ja illat oli jotain niin parasta! Maisemat oli rannassa kauniita, ja viimeisenä iltana napattu maisemakuva on yks mun suosikeista. Sipsejä, karkkia ja limsaa meni paljon, samoin hyttysmyrkkyä - tosin olin kuvitellut että sitä menisi vieläkin enemmän. Alba oli mulle liian iso ja korkkareilla kävelin ensimmäistä kertaa kunnolla, enkä näistä "riskeistä" huolimatta onnistunut kaatumaan.

Vasemman yläkulman kuva (C) Hanna/Pia, vasemman alakulman kuva (C) ?, oikean alakulman kuva (C) ?
Vihdoin koitti heinäkuu - kuukausi, jolloin leiri alkoi. Kuun alussa käväisin kuitenkin irtotunnilla Seppälässä, ja ratsukseni sain tallin valtamerialuksen, 170 senttisen Kössin, jonka selässä mäkin näytin pieneltä. Samalla viikolla suuntasin parhaan kaverini kanssa Korkeasaareen, jossa tulikin napsittua ihan kivasti kuvia - varsinkin niistä villihevosista. Seuraavat pari viikkoa menikin mansikoita poimiessa noin 30 tuntia viikossa - loppupuolella työpäivät tosin kesti yleensä noin 3-5 tuntia sen kuuden sijaan, sillä yli kymmenen henkilön porukalla pellot kolutaan nopeasti tyhjäksi, ja tauotkin tuppasivat venymään. Ratsastusleiri oli niin huippu kuin olla voi, ja tuntui että opin hirmuisesti uutta vain viikon aikana. Lämpötila kohosi helposti ainakin 30 asteeseen ja auringossa ollut mittari näytti muutamana päivänä neljääkymmentä. Ratsastin Kössillä, Macylla (gramaanit), Rutulla (4x este), Ruuvilla (este), Katilla (istunta), Nemolla (väistöt), Delhillä (siirtymiset), Laurilla (ilman satulaa) ja Makkaralla (maasto).

Vasemman yläkulman kuva (C) Sara Kylmälä, vasemman alakulman kuva (C) Minka
Leirikisat menivät aivan huippuhyvin ja olimme Rutun kanssa kolmansia. Radan hyppäsimme korkeudella 80-90cm. Ennen tuntien alkamista kävin kuvailemassa Roosiksen ja Fionan ratsastusta, ja leukani loksahti auki heti kun kunnon työskentely aloitettiin. Tuntikausi ei alkanut ehkä niin hyvin kuin olin kuvitellut, mutta kyydissä pysyttiin ja poni liikkui. Käytiin kaveriporukan kanssa Powerparkissa kuun loppupuolella, ihan mahtava päivä sekin. Ratsastin Rutulla ja Laurilla.

Syyskuussa ei tapahtunut juuri mitään kummallista. Ilmoittauduin Keuruu-Mänttä Cupin kouluosuuteen Katilla, opiskelin ja käväisin Pohjanmaalla Ruskagospelissa, joka sekin oli todella unohtumaton reissu. Ratsastin  Rutulla, Makkaralla, Ruuvilla ja Källillä.

Vasemman alakulman kuva (C) Roosa
Lokakuun alkupuoli menikin sitten opetellessa koulurataa, jonka sitten juuri ennen omaa suoritusta kerkesin unohtamaan. Prosenteiksi kuitenkin 59,091. Kisojen jälkeen en ratsastanut kahteen viikkoon. Yksi viikko kului Valintatalossa TETin merkeissä, ja syyslomaviikko taas Lapissa. Naurava Ponityttö -blogi taisi saada alkunsa lokakuun alkupuolella. Ratsastin Katilla ja Makkaralla.

Ylimmät kuvat (C) Roosis
Marraskuussa tapahtuikin sitten taas yllättävän paljon: pääsin ensimmäistä kertaa Ponilaakson ainoan puoliverituntsarin selkään kahteenkin otteeseen, kapusin pitkästä aikaa mun lempparin kyytiin ja käväisin lähes vuoden tauon jälkeen Mikkolassa. Horzelta tuli mulle peräti kahdet kannukset, joista toiset on täysin käyttämättömät ja lojuvat ihan turhaan tuossa mun vieressä. Ratsastin Patulla, Lätyllä ja Rutulla.

Joulukuun itsenäisyyspäivän tanssijaiset on varmasti syyslukukauden kohokohta meidän koulussa: saa pukeutua hienoksi eikä tarvitse opiskella. Itse otin päivästä kaiken ilon irti, ja mut näkikin tanssilattialla lähes jokaisessa tanssissa. Lumet tulivat joulujuhla viikolla - toivottavasti pysyvät vielä kauan! Ratsastin Sepolla ja Mussulla.

Mikä on sitten mun tämän vuoden saldo ratsastuksessa?

Mulla on tapana pistää puhelimen muistioon lukumäärät mitä olen tietyllä ponilla mennyt ja montako tippumista sillä olen kokenut. Syksyllä aloin listata myös kalenteriin kenellä menin ja mikä oli tunnin aihe. Mun lista, jolla on niin leiri- kuin normitunnitkin, näyttää tämän vuoden osalta tältä:

Tatjan Patu: 3 koulutuntia
Sefir: koulutunti, 2 leikkituntia, 3 tippumista joista kaikki leikkitunnilla
Ellilän Laurent Perrier: 5 estetuntia, estekisat, leikkitunti, koulutunti, 2 tippumista joista toinen leikkitunnilla
Pärre Ruttu: 6 estetuntia, leirikisat, koulutunti
Ballerina: koulutunti
Müstik: koulutunti, estetunti, tippuminen
Ruuvi: koulutunti, 3 estetuntia
EL-Winter Prince: 2 estetuntia
Ponilaakson Cathy: leikkitunti, 3 koulutuntia, koulukisat
Mister: koulutunti
Ponilaakson Macy: maastotunti, koulutunti
Matrix Pierwsky Kg: puomitunti, maastotunti, 2 koulutuntia
E.L. Delhi: koulutunti
Nemo (IV): koulutunti
Ponilaakson Flurry: 2 koulutuntia
Höjmark's Quartermain: irtotunti
= 20 koulutuntia, 4 leikkituntia, 20 estetuntia, 2 maastotuntia, puomitunti, estekisat, koulukisat, 6 tippumista joista neljä leikkitunnilla + irtotunti Seppälässä

Hyvää joulunodotusta kaikille blogin lukijoille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti