lauantai 6. joulukuuta 2014

Itsenäisyyspäivä

Huoh, taas kerran joudun pahoittelemaan pitkää taukoa. Mulla ei vaan oo mitään mistä kirjoittaa ja kaipaan todella vinkkejä mistä kirjoittaa. Joulukalenteria en edes suunnitellut tekeväni ainakaan tänä vuonna, katsoo sitten teenkö ensi vuonna. Jotakin erikoista voisin kuitenkin joulukuulle keksiä, katsoo nyt...

Eilen oli meillä lyhyempi päivä koulussa itsenäisyyspäiväjuhlan ja -tanssien takia. Vaikka en mikään mekkoihminen olekaan, on musta silti kiva pukeutua välillä mekkoihin - yleensä se pari kertaa vuodessa. Ja koska nää oli mun viimeset itsenäisyyspäivätanssit, päätin et tanssin niin monta tanssia kuin mahollista ja käyn vaikka ite pyytelemässä paria - jota en oo ikinä aikasemmin tehnyt. Niinhän siinä kävi, että kaikki muut tanssit tuli tanssittua ensimmäistä valssia ja seiska- ja kasiluokkalaisten tansseja lukuunottamatta. Ihan mahtava päivä, vaikka alkuun mua kammotti kuorossa laulaminen, jota en oo tehny ainakaan pariin vuoteen. Joulujuhlaa odotellessa, vielä pienempi porukka esiintymässä...


Tanssiaisten jälkeen kerkesin olemaan kotona pari tuntia, kunnes lähettiin tallille. Ihmettelin hetken että miksei juuri kenenkään kohdalla lue hevosta, mutta sitten kuulin että saatiin ite valita hevonen jolla mennä ilman satulaa. Enpä sitten osannut päättää, ja sainkin ehdotuksen: Seppo. No mikäs siinä, puolen vuoden tauon jälkeen on kiva kavuta taas sen selkään. Harjasin ihan pikaisesti Sepon ja laitoin suitset: koko hommaan meni vajaa viisi minuuttia. Heti alkukäyntien jälkeen Marjon sijaisena toiminut Sara pisti meidät hommiin: alkuverkassa kevyttä ravia. Mun suusta saattoi kuulua muutamakin ärsyyntynyt huokaus, mutta keventely onnistui siitä huolimatta ihan kivasti. Laukka ei meinannut alkuun pyöriä kunnolla, mutta muutaman askeleen jälkeen alkoi laukkaaminenkin onnistua.

Pidettiin ihan rento leikkitunti - jolla jokainen ratsastaja tippui vähintään kerran, joku enemmän ja joku sitten vähemmän. Itse tipahdin laskujeni mukaan kolmesti: kokeilin naisten satulassa ravia, jonka aikana liu'uin alas, tein maailmanympärimatkaa ja jalkaa nostaessani hevosen pyllyn yli Seppo lähti liikkeelle jolloin tasapaino petti ja loppukäyntien alkaessa yritin kääntyä selkä menosuuntaan liikkeessä jolloin liusuin taas tyylikkäästi alas. Saatiin muutamat naurutkin näiden tippumisten takia, vaikka pahankin näköisiä tuli pari.

Uusia kuvia ei valitettavasti ole, pari puhelinlaatuista ja pimeää räpsäisyä nappasin


En nyt muista kaikkia leikkejä mitä leikittiin, mutta yritetään muistaa edes jotain. Ensimmäisenä mentiin osastoon, ja ensimmäinen joutui tekemään niinkuin takana oleva sanoo laukassa. Itse jouduin menemään ensimmäisellä kierroksella jalat ylhäällä ja toinen käsi sivulla ja toisella kierroksella jouduin laulamaan porsaita äidin oomme kaikki ilman käsia. Hauskaa oli, vaikka tehtävien keksimisestä en pidä. Toinen leikki oli vanha tuttu: etana ja raketti. Varmasti jokaisen tunnilla olijan suosikki. Itse olin Pinjan pari ja sovittiin, että Pinja on Kirjavan kanssa etana ja minä Sepon kanssa raketti. Päästeltiin sitten aikamoista vauhtia menemään Sepon kanssa, ja ei menty kierrostakaan ennen kuin saatiin Kirjava kiinni. Prinssi ja prinsessa oli mulle uusi tuttavuus, mutta tiesin jotenkuten miten sitä leikittiin. Meillä oli samat parit kuin etanassa ja raketissa, ja olin ensin prinssi. Prinssit ravasivat prinsessojen luokse, kiersivät niiden vasemmalta puolelta ja tulivat yhtä matkaa takaisin käynnissä tai ravissa prinsessojen palatessa naisten satulassa. Molemmat tultiin käynnissä takaisin ja leikin jälkeen kokeillessani ravia naisten satulassa, pysyin muutaman metrin kyydissä kunnes tipahdin alas.
Tehtiin myös maailmanympärimatkat molempiin suuntiin. Vasemmalle meni tosi hyvin, mutta toiseen suuntaan kääntyessä tipahdin Sepon lähtiessä liikkeelle. Saksia en oikein tajunnut alkuun, mutta kyllä sekin sitten onnistui. Toisella kerralla sitten roikuin Sepon takapuolen päällä ruunan seistessä paikoillaan rauhassa. Sara tuli äkkiä nostamaan mut takaisin kyytiin. Onneks Seppo on todella rauhallinen tapaus, eikä järkyttynyt siitä - tai koko tunnista yleensäkään. Leikittiin vielä hetki lipunryöstöä raipoilla ennen loppuraveja. Ja pitihän mun päättää tunti tippumiseen jonka jälkeen kävelin loppukäynnit.



Tein muuten pienen ja yksinkertaisen esittelysivun Ponilaakson tuntihevosista. Tunneilla käyvät yksärit jätin suosiolla pois, mutta muuten siellä on kaikki. Parilta hevoselta puuttuu kuvat ja tietojen korjauksia otetaan ilomielin vastaan! :)

Ootteko te tippuneet lähiaikoina? Kertokaa ihmeessä myös postausvinkkejä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti