lauantai 29. marraskuuta 2014

No flurry, no snow

Kannukset pääsi taas eilen kovaan käyttöön, kun listassa luki kohdallani jälleen Lätty. Ruuna on kyllä tosi mielenkiintoinen tapaus, ja toisaalta haluaisin ratsastaa sillä mahdollisimman paljon, että oppisin ehkäpä ratsastamaan sitä. Tunti meni kuitenkin omasta mielestäni paljon paremmin kuin pari viikkoa sitten, että pikkuhiljaa aletaan päästä yhteisymmärrykseen vaikka takapää lenteli pahemmin kuin viimeksi... Toivottavasti muistan vielä tehtävät oikein ja saatte selvää piirroksista! :) Uusia kuvia ei ole, joten joudutte tyytymään pari viikkoa vanhaan kuvaan.



Heti alkuun yritin alkaa taivutella Lättyä volteilla jo alkukäynneissä, mutta kunnolla aloin taivuttelemaan vasta ravin aikana. Tässä vaiheessa sisäpohje ei vielä mennyt kunnolla läpi ja volteista tuli aivan erimallisia kuin niistä piti tulla...
Aloitimme ensimmäisen tehtävän vasemmassa kierroksessa. Tultiin harjoitusravissa lyhyt lävistäjä BS, jonka jälkeen nostettiin oikea laukka ja laukattiin päätyyn laukkavoltti. Takaisin raviin, ja vaihdettiin suunta lävistäjällä. Lävistäjän keskelle tuli neljän askeleen käyntisiirtyminen, jonka jälkeen siirryttiin takaisin raviin. Lävistäjän jälkeen nostettiin vasen laukka, laukattiin laukkavoltti ja siirryttiin raviin.
Lätty liikkui ihan kivasti, mutta takapää alkoi lentelemään aika herkästi. Mun asenne oli, että nyt liikutaan eteenpäin eikä jäädä jumittamaan. Ravi oli taas ihan hirveän tuntuista istuttavaa, varsinkin laukan jälkeen, ja tuntui taas siltä että heilun siellä aivan joka suuntaan. Laukat nousi kuitenkin ihan kivasti, eikä protesteja juurikaan tullut - niitä tuli lähinnä lyhyelle lävistäjälle tai volteille kääntyessä.

Siirryttiin pääty-ympyrälle, jossa väistätimme käynnissä takapäätä ympyrän ulkopuolelle. Lätty väistätti kyllä ihan kivasti, mutta tahtoi jäädä usein hitaaksi, mikä koituikin meidän kohtaloksi. Väistöjen jälkeen laukkasimme hetken aikaa - tai lähinnä yritimme. Saatiin Lätyn kanssa laukattua pukkisarjojen jälkeen ehkä puoliympyrää, jolloin vauhti hidastui ja pukittelu alkoi taas. Kun Marjo sitten antoi luvan lopetella laukkaa, totesin ettei me vielä lopeteta laukkaamista. Laukattiin sitten vielä hetki, jonka jälkeen siirsin Lätyn ravin kautta käyntiin taputusten kera. Tässä vaiheessa nostin jalustimet vapaaehtoisesti kaulalle ja aloin työskentelemään kunnolla.
Seuraavassa tehtävässä liikuttiin oikeassa kierroksessa. Tehtiin E-kulmaan käyntivoltti, jonka jälkeen tehtiin pohkeenväistöä kartiolle ja tehtiin voltti vasemmalle. Väistettiin takaisin uralle, ja siirryttiin harjoitusraviin. Toiselle pitkälle sivulle tehtiin kaari: heti kun hevonen oli suoristettu kaarelle nostettiin vasen laukka, ja kaaren huipulle laukattiin laukkavoltti vasemmalle. Laukattiin kaari loppuun ja siirryttiin käyntiin.
Tehtävä sujui ihan kivasti. Väistöissä Lätty jäi vähän hitaaksi, niin kuin ympyrän väistöissäkin aikaisemmin, ja meni takapää edellä. Siirrettyäni väistättävää jalkaa vähän edemmäs ja käyttäen enemmän istuntaa/painoapuja, alkoi väistötkin sujua vähän paremmin. Laukat nousi ihan kivasti, ja volttikin sujui ihan ok. Laukka oli kyllä aika reipasta, ja voltille tullessa sain ottaa Lättyä todella paljon kiinni.
Vaihdettiin suuntaa, ja muutettiin jonkinverran tehtävää. Tultiin siis vasemmassa kierroksessa ja tehtiin S:n kohdalle noin 10 metrin voltti, jonka jälkeen väistettiin ravissa samalle kartiolle kuin äsken, tehtiin voltti ja väistettiin kulmaan. Tässä oli vähän tilaa väistää, joten ainakin me Lätyn kanssa ei päästy kovin lähelle uraa/kulmaa. Päädyssä nostettiin laukka, ja ainakin itse laukkasin pienen voltin siihen samalla, ennen kaarelle siirtymistä. Kaarella siirtyminen käyntiin ja oikean laukan nosto. Laukattiin voltti ja siirryttiin kaaren jälkeen raviin.
Tehtävä oli ihan ok. Raviväistöissä oli alkuun aivan kamalasti ongelmia, mutta yritin pitkään ja hartaasti, joka sitten palkittiin parilla lähes onnistuneella raviväistöllä. Laukkakaari sujui ihan kivasti, mutta kaaren jälkeen jouduin pariin kertaan tekemään pysähdyksen saadakseni hevosta paremmin kuulolle. Joka kierroksella tein päätyyn myös yhden ylimääräisen ravivoltin rauhoitellakseni intoilevaa hevosta.

Loppuun tulimme vielä keskiympyrälle keventelemään. Huomasin, että mulla oli eri mittaiset jalustimet, vaikka niillä olin ratsastellut alkutunnista. Lopputunnista Lätty myös alkoi pyöristymään aina hetkellisesti, varsinkin ravi- ja käyntivolteilla. Keskiympyrällä kun muistin vain taivutella ja asettaa vähän sisään, niin pyöreämpi muoto säilyi hitusen pidempään. Tunti meni kyllä paljon paremmin kuin kaksi viikkoa sitten, vaikka pukkeja tulikin enemmän. Kyllä mä joku päivä vielä opin ratsastamaan Lättyäkin - ja ehkä vielä Makkaraa ja Patuakin... ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti