lauantai 1. marraskuuta 2014

If things go wrong, we can knock it down


Miten nää mun postaukset venyy aina... Noh, joka tapauksessa olin torstaina pitkästä aikaa heppailemassa. Ei ollut estetunti kyseessä, vaan koulutunti jolla tehtiin alkutunnista väistöjä ympyrällä ja lopputunnista avoja. Tunnin menin Makkaralla. Olihan siitä jo jonkin aikaa kun kyseisen ponin selkään olin noussut, mutten siltikään odottanut tuntia innolla, Makkara ei nimittäin ole mun tyylinen ratsu. En nimittäin saa juuri minkäänlaista otetta siihen ja niin kävi tälläkin kertaa.

Alkutunnista ruuna tuntu ihan kivalta, ei ihan niin huonolta kuin olisin voinut olettaa. Keräännyttiin keskiympyrälle, jossa sitten käyntien jälkeen alettiin väistämään puoli ympyrää takaosaa käynnissä ympyrän ulkopuolelle, jonka jälkeen nostettiin laukka loppuympyrän ajaksi. Väistöt meni alkusähellysten jälkeen ihan kivasti, ja laukkakin alkoi pikkuhiljaa pyörimään paremmin. Takaosan väistö sisään sujui myös kohtuu hyvin. Laukassa oli vähän enemmän vauhtia, joten jouduin tekemään muutamia voltteja tehtävän aikana. Toiseen suuntaan väistöt ravissa ei sujunutkaan ihan niin hyvin, meinasi ratsastaja hermostua täysin.
Leiriltä 2014, (C) Hanna/Pia


Voltit ei tosiaankaan oo meidän vahvuus - ei ravissa, eikä laukassa. Avotehtävissä nimittäin tehtiin molempia. Raviavoissa toiselle pitkälle sivulla tehtiin oikeassa kierroksessa kaksi pientä volttia vasemmalle ja varsinkin nää tuotti meille hankaluuksia. Toiselle pitkälle sivulle tehtiin kulmaan voltti, jonka jälkeen tehtiin avoa puolisivua ravissa, jonka jälkeen siirtyminen käyntiin ja uudestaan avoa jatkaen raviin. Tää siirtyminenkin tuotti mulle päänvaivaa, avoissa kun olisi muutenkin ollut purtavaa. Ihan hyviä raviavoja kuitenkin tuli, joten olin tyytyväinen - ne voltit tosin olis voinu tehä paremmin...
Sitten Marjo sano aikamoisen pommin - ainakin mulle: sitten tehdään avoja laukassa. Anteeks mitä?! Mä sain just ja just tehtyä raviavot ja sit pitäis tehä sama laukassa?! Tehtävää muutettiin hiukan raviavoista: pienet voltit ja siirtyminen jätettiin pois. Kulman laukkavoltti meni vähän metsään joka kerta, ja pari ensimmäistä avoa meni laukanvaihdoiksi. Olin jo heittämässä hanskoja tiskiin, mutta yritin aina silti uudestaan. Avot parani pikkuhiljaa, ja jokaisen suorituksen jälkeen - jolloin ei tullut niitä pirullisia vaihtoja - kehuin Makkaraa. Vasempaan kierrokseen jatkettiin laukka-avojen parissa: tultiin kulmavoltti ravissa ja tehtiin puolisivua raviavoa, jonka jälkeen laukkavoltti, jolta jatkettiin avolla. Niinkuin mainitsin, ei voltit oo meidän vahvuus, varsinkaan laukassa, koska ne tuppaavat leviämään. Niin kävi nytkin, mutta ei yhtä pahasti kuin edellisellä kerralla. Avotkin onnistui suht kivasti vaikka työtä ne vaatikin.
Leiriltä 2014

4 kommenttia:

  1. Miksi tuli vaihto avossa?:0

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sori kun vastaan näin myöhään, meni kommentti ohi :D

      Mutta ilmeisesti vaihtoja tuli epäselvien apujen takia, ainakaan muuta syytä en keksi :)

      Poista
  2. Oii ratsastat niin hyvin, olisinpa itekkin noin hyvä :)

    VastaaPoista